Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Αυτή είναι όλη η αλήθεια για την Μυρτώ! Η πραγματικότητα θα σας σοκάρει!!

Για ποιο λόγο μεταφέρθηκε από το «Υγεία» στον «Ευαγγελισμό»; Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγεία της; Ποιοι παίζουν με την 15χρονη με απώτερο στόχο το κέρδος;

 Σοκαριστική είναι η πραγματικότητα για την….
υγεία της 15χρονης Μυρτώς. Τα χαρμόσυνα «νέα», ότι δηλαδή…

ανέκτησε τις αισθήσεις της και σιγά σιγά άρχισε να περπατάει, ανατράπηκαν μέσα σε λίγες μέρες. Η αλήθεια είναι σκληρή. Η Μαίρη Κοτρώτσου, μητέρα του άτυχου κοριτσιού που βι@στηκε και ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον Πακιστανό στην Πάρο, ξεσπάει στη «News»: «Δεν ισχύει τίποτα απ’ όσα γράφτηκαν για την υγεία του παιδιού μου. Κάποιοι παίζουν με τον πόνο μας!»

Δηλώσεις που αυτομάτως σε κάνουν να παγώνεις. Το ρεπορτάζ που κράτησε τρία 24ωρα απέδειξε ότι τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας της μικρής Μυρτώς.

Η αιφνίδια μεταφορά της μαθήτριας από το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία» στο δημόσιο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, ξένισε ακόμα περισσότερο. Απάντηση επίσημη από το «Υγεία», και ενώ τη ζητήσαμε επίμονα από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του θεραπευτηρίου, μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου δεν υπήρξε. Το ρεπορτάζ συνεχίστηκε, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον διευθυντή του Πρώτου Λυκείου Χαλκηδόνας.

Ο τελευταίος δηλώνει αποκλειστικά στην εφημερίδα μας ότι «δάσκαλοι και μαθητές στρέφονται αναγκαστικά σε έρανο, γιατί η οικογένεια έχει οικονομικό πρόβλημα και απαιτούνται πολλά χρήματα για τη νοσηλεία και την αποκατάσταση της Μυρτώς».

Στην επόμενη φάση, η «News» επισκέφθηκε τον «Ευαγγελισμό». Οι πόρτες του δωματίου 1024, στο δέκατο όροφο της κλινικής όπου νοσηλεύεται η Μυρτώ, παραμένουν ερμητικά κλειστές για όλους! Οι θεράποντες ιατροί δεν λένε κουβέντα. Ομερτά!

Η εντολή που έχει δοθεί από την οικογένεια του κοριτσιού είναι σαφής. Αυτή τη φορά και η στάση της μητέρας της, τραγική φιγούρα όλο αυτό το διάστημα, έχει αλλάξει: «Κακώς ήρθατε!», μας λέει με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος!

Στον «Ευαγγελισμό»

Μια επίσκεψη στο θεραπευτήριο «Υγεία» ήταν αρκετή για να ανατρέψει την εικόνα που είχε σχηματιστεί τις προηγούμενες μέρες για την κατάσταση της υγείας της Μυρτώς.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που την ήθελε να έχει ανακάμψει, να κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα, είχαν γεμίσει όλη την Ελλάδα με αισιοδοξία γι’ αυτό το κορίτσι που κακοποιήθηκε τόσο πολύ και τόσο άδικα στα χέρια του αδίστακτου Πακιστανού.

Η μοίρα έπαιξε στη Μυρτώ πολύ σκληρό παιχνίδι. Και εκεί που όλοι πίστεψαν ότι επιτέλους έφτασε η στιγμή να γελάσουν ξανά οι γονείς της και μαζί τους να νιώσουν ανακούφιση όλοι οι Έλληνες, ήρθε η πραγματικότητα για να διαλύσει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα κάθε προσδοκία.

Φτάνοντας στο δωμάτιο της Μυρτώς στον «Ευαγγελισμό» τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Εκείνη την ώρα στο θάλαμο βρίσκονταν νοσοκόμες και γιατροί… Η πόρτα ήταν ανοιχτή. Νοσηλευτές προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο στην τραγική φιγούρα αυτής της ιστορίας, τη μητέρα της 15χρονης –που ήταν καταβεβλημένη, σκέτο ράκος– λέγοντας ότι «όλα θα πάνε καλά». Της εύχονταν, μάλιστα, καλή πρόοδο στην υγεία της κόρης της. Απευθύνθηκαν, δε, και στη Μυρτώ, αλλά φυσικά δεν πήραν καμία απάντηση.

Πλησιάσαμε και συνομιλήσαμε με τη Μαίρη Κοτρώτσου. Με το «καλημέρα» διέψευσε το δημοσίευμα που ήθελε την υγεία της κόρης της να βελτιώνεται σταδιακά και όχι μόνο να ανακτά επαφή με το περιβάλλον αλλά να μπορεί σιγά σιγά να κάνει και τα πρώτα της βήματα…
«Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο… Μακάρι να υπήρχε και για εμάς και για όλο τον κόσμο που ρωτάει, αλλά δυστυχώς το παιδί δεν έχει δείξει κάποια πρόοδο! Είναι κάτι λεπτομέρειες, οι οποίες, όμως, δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ένα αξιόπιστο συμπέρασμα».

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό η Μυρτώ έχει ανοίξει τα μάτια της και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη, ωστόσο οι φήμες που την ήθελαν να έχει καταφέρει να σηκωθεί –έστω και υποβασταζόμενη– είναι εντελώς αναληθείς.

«Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον»

Λίγο καιρό πριν, και ενώ μιλούσαμε με τη μητέρα της στην πόρτα του δωματίου στο «Υγεία» όπου νοσηλευόταν για περίπου 4 μήνες, το 15χρονο κορίτσι προσπαθούσε να μιλήσει, να επικοινωνήσει, βγάζοντας άναρθρες κραυγές οι οποίες βούιζαν στα αυτιά ανατριχιαστικά.

«Το παιδί μου είναι σχεδόν σε κατάσταση φυτού. Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, ούτε καταλαβαίνει», μας λέει η κ. Κοτρώτσου θυμωμένη με τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν το αντίθετο. Και συμπληρώνει: «Χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκατασταθεί η υγεία της Μυρτώς, αν αυτό γίνει. Δεν μπορούν να λένε ότι πάει καλύτερα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Με παίρνει τηλέφωνο ο κόσμος να μου πει “μπράβο”, να μου δείξει τη χαρά του για τη δήθεν βελτίωση και δεν ξέρω τι να τους πω. Πώς να τους πω ότι δεν ισχύει τίποτα; Αισθάνομαι πολύ άσχημα»…

Συνεχίσαμε να μιλάμε με την τραγική μητέρα της 15χρονης, που έδειχνε να νιώθει κάπως άβολα. Τη ρωτάμε για το ρόλο της διευθύνουσας συμβούλου του «Υγεία» Αρετής Σουβατζόγλου. «Είναι μυθεύματα ότι τα έξοδα του νοσοκομείου καλύπτονται!», μας λέει.

Όπως επιβεβαιώνει στη «News» και ο Γιάννης Καλουδιώτης, διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Νέας Χαλκηδόνας, στο οποίο επρόκειτο να πάει η Μυρτώ φέτος για να παρακολουθήσει την Α΄ τάξη του Λυκείου και όπου φοιτούσε και η αδελφή της, η οικονομική κατάσταση της οικογένειας Παπαδομιχελάκη είναι πολύ κακή, ωστόσο τα έξοδα για το «Υγεία» τα πλήρωναν οι ίδιοι.

«Μόνο το δωμάτιο πληρωνόταν από το θεραπευτήριο, μόνο αυτό παρείχαν δωρεάν. Τα υπόλοιπα, ειδικές εξετάσεις, μοσχεύματα και οτιδήποτε άλλο χρειάστηκε κατά την εκεί νοσηλεία της τα χρηματοδοτούσε αποκλειστικά η οικογένεια. Εξαιτίας των υπέρογκων ποσών, μάλιστα, που απαιτούνται για τη νοσηλεία της, η οικογένεια αντιμετωπίζει, πλέον, σοβαρά οικονομικά προβλήματα».

«Απαγορεύεται η είσοδος εις πάντας»

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα είναι πιθανότατα και ο λόγος της μεταφοράς του κοριτσιού, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, στο δημόσιο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», και για την ακρίβεια στο Κτίριο ΑΧΕΠΑ. Άκρα μυστικότητα έχει τηρηθεί, αφού κανείς σχεδόν δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για τη νοσηλεία του άτυχου κοριτσιού – εκτός φυσικά από το νοσηλευτικό προσωπικό του 10ου ορόφου και των γιατρών της. Μάλιστα, ακόμη και γιατροί του «Υγεία» δεν γνώριζαν τίποτα για τη μεταφορά.

Η μητέρα της δεν φεύγει στιγμή από το πλευρό της. Δεν σταματάει να φροντίζει για το παραμικρό. Για ό,τι χρειάζεται το κορίτσι της. Μια τέτοια στιγμή τη ξανασυναντήσαμε και εμείς. Όταν άνοιξε η πόρτα του δωματίου 1024, στην οποία είναι κρεμασμένη η επιγραφή «Απαγορεύεται η είσοδος εις πάντας», η κ. Κοτρώτσου εμφανίστηκε με βλέμμα κουρασμένο από τα ξενύχτια, κατηφής και δεν χρειάστηκαν πολλά για να αντιληφθούμε την κακή ψυχολογική της κατάσταση. Το βλέμμα της πρόδιδε τα πάντα…

Κατευθύνθηκε στη γραμματεία για να παραλάβει ένα δέμα με άγνωστο περιεχόμενο. Αφού συνομίλησε με τον υπεύθυνο του νοσηλευτικού προσωπικού, επιχειρήσαμε να μιλήσουμε ξανά μαζί της, ώστε να μάθουμε τους ακριβείς λόγους της μεταφοράς της κόρης της από το «Υγεία» στον «Ευαγγελισμό». Και εκείνη τη στιγμή, καθόλου ψύχραιμη όπως ήταν στην πρώτη μας συνάντηση, ξέσπασε: «Κακώς ήρθατε! Δεν έχω να σας πω κάτι. Καλύτερα να φύγετε! Είναι τόσο κουραστικό!». Και αμέσως έδωσε ρητή εντολή στο προσωπικό να μη δώσει καμία πληροφορία για τίποτα που αφορά στη Μυρτώ της…

Ο συνδυασμός κακής οικονομικής αλλά και ψυχολογικής κατάστασης είναι που κάνει την καθημερινότητα της οικογένειας ανυπόφορη! Περίτρανη απόδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν είναι το bazaar που διοργανώθηκε στη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων από το 1ο ΓΕΛ Νέας Χαλκηδόνας, με πρωτοβουλία του ίδιου του διευθυντή.

Σκοπός του, όπως εξήγησε ο κ. Καλουδιώτης στην εφημερίδα μας, ήταν να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα για την οικονομική στήριξη της οικογένειας της Μυρτώς: «Κάναμε αυτό το bazaar, ευαισθητοποιημένοι από την κατάσταση της Μυρτώς, προσπαθώντας να μαζέψουμε κάποια χρήματα για να ενισχύσουμε την οικογένεια, να συνεισφέρουμε, δηλαδή, όσο μπορούμε στο ποσό που απαιτείται για τη νοσηλεία της. 

Ευτυχώς είχαμε την αμέριστη υποστήριξη τόσο των παιδιών του σχολείου και των γονιών τους όσο και ολόκληρης της γειτονιάς αλλά και της εκκλησίας και έτσι συγκεντρώθηκε ένα αρκετά μεγάλο ποσό».


mychannel.gr


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5702.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters