Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Πολλά λεφτά. Δείτε τις αποδείξεις [βίντεο]

Μόνο μερικά ενδεικτικά παραδείγματα …

1) Συνολικά 30,8 εκατ. ευρώ έλαβαν τα κόμματα το 2012

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία τα κόμματα έλαβαν συνολικά σε 4 δόσεις: 
ΠΑΣΟΚ: 12.430.820,24 ευρώ 
ΝΔ: 9.717.879,44 ευρώ 
ΚΚΕ: 2.878.951,76 ευρώ 
ΛΑΟΣ: 2.490.993,04 ευρώ 
ΣΥΡΙΖΑ: 2.224.022,2 ευρώ 
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 1.029.333,32 ευρώ 

2) Η  χορηγίες που έδωσε ο ΟΠΑΠ σε ΜΜΕ για το 2012: 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αριστέα Μπουγάτσου από την Ελευθεροτυπία, “Πρωταθλητές των χορηγιών (τα ποσά είναι άνευ ΦΠΑ) είναι η Nova sports με 7.500.000 ευρώ (ειδικό αθλητικό κανάλι), ο ANTENNA TV με 1 ΟΟΟ.ΟΟΟ ευρώ, ο όμιλος της «Καθημερινής»-ΣΚΑΪΤν-ΣΚΑΪ Ρ/skai.gr-Metropolis με 965.000 ευρώ, η εφημερίδα «Πρώτο θέμα» με την ιστοσελίδα της (protothema.gr) με 650.000 ευρώ, η εφημερίδα «Real» και η ιστοσελίδα της (real.gr) με 500.000 ευρώ, ο όμιλος «Εθνος»-«Ημερησία» με 750.000 ευρώ, με τον οποίο ο ΟΠΑΠ υποτίθεται ότι βρίσκεται σε χρόνια αντιδικία, επειδή ο πρώτος παραβίασε συμφωνία με τον ΟΠΑΠ διαφημίζοντας ανταγωνιστές του.
Καλοπληρωμένες χορηγίες έλαβαν μέχρι και κομματικές εφημερίδες, όπως είναι η «Αυγή» και ο «Ριζοσπάστης», από 100.000 ευρώ εκάστη, η νεοπαγής «Δημοκρατία» 100.000 ευρώ, αλλά τις ξεπερνά όλες η εφημερίδα «Αποψη», η οποία έλαβε 120.000 ευρώ.
Με δεκάδες χιλιάδες ευρώ επιχορηγούνται έντυπα του ειδικού τύπου του στοιχήματος.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι χορηγίες στην εφημερίδα 12X & 12ΧΜΠΟΥΚ με 203.252 ευρώ, στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΣΤΗΛΗ/ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ/ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ με το ποσόν των 203.252 ευρώ.
Από τα ενημερωτικά sites το μεγαλύτερο ποσό χορηγίας κατευθύνεται στη zougla.gr, 150.000 ευρώ, ακολουθεί η οικονομική ιστοσελίδα capital.gr με 121.951 ευρώ, το newsbeast.gr με 100.000 ευρώ κ.λπ.
Εντύπωση προκαλεί η σταθερή επί χρόνια επιχορήγηση του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, μέχρι πρότινος κομματικού καναλιού του ΛΑΟΣ”.
Πόσα και σε ποιους έδωσε ο ΟΠΑΠ

3)   ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ! 

ΔΕΥΤΕΡΗ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΗΠΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ!
ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΟΠΛΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ!
Δεύτερη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η Ελλάδα μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ με τις μεγαλύτερες εξοπλιστικές δαπάνες σε ποσοστό επί τοις εκατό του ΑΕΠ τους, όπως δείχνει η έκθεση της Συμμαχίας για τις ετήσιες αμυντικές δαπάνες των χωρών-μελών της.Το οξύμωρο είναι οτι βασικοί προμηθευτές της χώρας είναι οι τοκογλύφοι-δανειστές της , οι οποίοι ούτε διανοούνται να προτείνουν μείωση των ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων και “αρκούνται”στο ατελείωτο ψαλίδι μισθών, συντάξεων ,προνοιακών επιδομάτων κλπ.
Σαν να μην έφτανε αυτό, παρότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα σε εξοπλιστικές δαπάνες μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, δεν έχει καμία αμυντκή επάρκεια, καθώς οι δαπάνες οι οποίες πραγματοποιούνταιδεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας!
Στην πραγματικότητα τίποτα ουσιαστικό δεν φαίνεται να έχει αλλάξει στη γενική εικόνα των αμυντικών δαπανών και οι περισσότεροι ΝΑΤΟϊκοί εταίροι δαπανούν περίπου το 1,5% του ΑΕΠ τους στον τομέα της άμυνας. Στην κορυφή βρίσκονται οι ΗΠΑ που διαθέτουν το 4% του ΑΕΠ.
Αρκετές χώρες ακολουθούν στη συνέχεια με ποσοστά μεγαλύτερα του 2%: Η χώρα μας με 2,8% του ΑΕΠ της και μια ανάσα πίσω η Τουρκία με 2,7%. Στο 2,4% είναι η Γαλλία και στο 2,3% Βρετανία και Βουλγαρία.
Σύμφωνα με ξε΄νους αναλυτές, γαλλικές και βρετανικές δαπάνες είναι ψηλά επειδή και οι δύο χώρες διαθέτουν πυρηνικά ενώ διατηρούν επίσης δυνάμεις στρατηγικής επέμβασης με δυνατότητα ανάπτυξης σε κάθε γωνιά του κόσμου. Για παραδοσιακούς λόγους ψηλά βρίσκεται και η Βουλγαρία, από τη μια γιατί αυτό δικαιολογείται από τη «σκληρή γειτονιά» στην οποία βρίσκεται αλλά και επειδή στρατεύματά της μετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές ανά τον κόσμο.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ερευνας της Στοκχόλμης για τη Διεθνή Ειρήνη (Sipri) που κυκλοφόρησαν στην ηλεκτρονική σελίδα http://www.armsflow.org, οι χώρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές όπλων κατά την τελευταία διετία είναι η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ινδία και η Ελλάδα. Στην αντίθετη άκρη, οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενες από τη Ρωσία και τη Γερμανία

4) ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Δάνειο-μαμούθ 98 εκατομμυρίων ευρώ πήρε το MEGA! Μαντέψτε ποιός πληρώνει…

Στη σύναψη μεγάλου μακροπρόθεσμου δανείου από κοινοπραξία τραπεζών της οποίας ηγείται η Εθνική Τράπεζα προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες της Αξίας, η «Τηλέτυπος». Φανταστρουμφικό!
Η κρατική τράπεζα του κυρίου Ζανιά, του κυρίου Μάκα, του κυρίου Τουρκολιά κλπ, βλέπει μπροστά, αναγνωρίζοντας την προοπτική του Mega που τώρα με την ανάπτυξη της οικονομίας θα τρέχουν ακόμα και οι τυροπιτάδες να διαφημιστούν στον Λιάγκα. Ως γνωστόν, το εμπορικό τμήμα του Mega, σαρώνει στην διαφήμιση με πολυδιάστατη συμμετοχή όλων των κλάδων. Των τραπεζών και του ΟΤΕ δηλαδή, άντε και λίγο Βοδαφον με σήμα σταγόνα αίμα (όχι του Τσαλικίδη προφανώς).
Έτσι, η κοινοπραξία τραπεζιτών εξασφαλίζει ότι θα πάρει πίσω τα δάνεια που δίνει στον αναπτυσσόμενο κλάδο της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, αφού και να μην μπορεσει η επιχείρηση να ανταπεξέλθει, θα βρεθούν πάλι οι πρόθυμοι παπανδρέηδες για να σβουρίξουν ένα μνημόνιο και να πληρώσει τα τραπεζικά σπασμένα ο μαλ.. εεεε.. ο κυρίαρχος λαός.
Άντε και του χρόνου. Τι ήθελες τυροπιτά; Πλαφόν πεντοχίλιαρο για αγορά ζύμης; Βάλε δυο βίλες για προσημείωση και βλέπουμε.

5) ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!!! 

Είναι πραγματικά για να τραβάμε τα μαλλιά μας… Δεν φτάνει που πληρώνουμε χρυσες τις γραμματείες του Μεσσήνιου και της Κυβέρνησης, δείτε τι πληρώνουμε για τη γενική γραματεία ενημέρωσης- ναι είναι άλλη γραμματεία αυτή-  μόνο για βασικό μισθό και τότε είμαστε σίγουροι οτι θα βάλετε τα κλάματα…
Προσθέστε στα παραπάνω επιδόματα, θέσεις ευθύνης, οικογενειακή παροχή, υπερωρίες Κυριακές και αργίες και τότε θα καταλάβετε πόσο ακριβά μας κοστίζει η “δημοκρατία” του Σαμαρά και της παρέας του…

6) 2.369.000 ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΚΑ

Ποσά-πρόκληση, που σε καμία των περιπτώσεων δεν δικαιολογούνται από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες, έχουν δαπανηθεί για την δημιουργία ιστοσελίδων δημόσιων υπηρεσιών και επιμελητηρίων.
Η λίστα της ντροπής
Εκτός από το σάιτ του ΙΚΑ, «χρυσάφι» έχει δαπανηθεί για δεκάδες ακόμα ιστοσελίδες δημόσιων φορέων. Για τα σάιτ του Εφετείου Αθηνών και Θεσσαλονίκης έχουν δοθεί 1.406.363 ευρώ, για εκείνο του υπουργείου Εξωτερικών 1.291.150 ευρώ, της Βουλής 1.120.000 ευρώ και του ΝΑΤ 900.000 ευρώ.
Δείτε τη σχετική λίστα

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι η κατασκευή των εν λόγω ιστοτόπων δεν δικαιολογεί επουδενί την αξία τους. Εκτός και αν τα προγραμμάτισε η ίδια η Google και εμείς –οι κοινοί θνητοί- δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το πραγματικό τους κόστος.

7) 60 εκατομμύρια θα πληρώσει το 2013 το Δημόσιο για ενοίκια!      

Την ώρα που είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων …

8) 238 δισεκατομμύρια λόγοι επιδότησης βοοειδών

Ή πώς να δώσετε από την πίσω πόρτα 238 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ στις τράπεζες… (κλικ στον τίτλο) 

9) Έδωσε 3 εκατ. ευρώ η ΔΕΗ για να διαφημιστεί 

(μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για μονοπωλιακή επιχείρηση … ) 
Απάντηση στην εύλογη απορία που προκάλεσε η πρόσφατη καμπάνια τηλεοπτικής διαφήμισης της ΔΕΗ έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή.
Ο κ. Ζερβός με το έγγραφό του γνωστοποίησε πως η διαφημιστική καμπάνια κόστισε 3 εκατομμύρια ευρώ. «Η ΔΕΗ ΑΕ ως εισηγμένη εταιρία οφείλει να πραγματοποιεί επικοινωνιακές ενέργειες ενημερώνοντας το σύνολο των ενδιαφερομένων μερών και ιδιαίτερα τα 7,3 εκατομμύρια πελάτες της σχετικά με όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της» αναφέρει ο κ. Ζερβός και προσθέτει ότι «η Επιχείρηση οφείλει να ενημερώσει την Κοινή Γνώμη σχετικά με το πολύ σημαντικό αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό της έργο, αλλά και παράλληλα να προβάλλει με ειλικρίνεια μέσα από τους ανθρώπους της, το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό μας εταιρείας που καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να διασφαλίσει την αδιάλειπτη παραγωγή και παροχή της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας για τη χώρα, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις».
Ερωτηματικά, όμως, προκαλεί η απόφαση μιας επιχείρησης μονοπωλιακού χαρακτήρα να δαπανά υπέρογκα ποσά για την προβολή της στην αγορά την ώρα μάλιστα που περίπου 700.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην επιχείρηση με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρές στερήσεις εσόδων για την ΔΕΗ.

10) Μερικά παλιότερα παραδείγματα εδώ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ !    

Πχ: 200,000 ευρώ για ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ στο υπ.παιδείας, ΛΑΣΤΙΧΑ σε αυτοκίνητο υπουργού: 8.000 ευρώ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ στο Υπουργείο Άμυνας: 2 εκατ. ευρώ,ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ του ΑΣΕΠ: 11.000 ευρώ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ (σταθερά και κινητά) 100 εκατ. ευρώ, ΓΟΜΕΣ και ΧΑΡΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ 19 εκατ. ευρώ, 40.000 ευρώ κόστισαν τα έπιπλα και τα υπόλοιπα είδη μηχανογράφησης του γραφείου της υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κλπ, κλπ,κλπ 

Και μερικά της τελευταίας ώρας εδώ : Σπαταλούν δημόσιο χρήμα σε τηλέφωνα και …μεταξωτές κουρτίνες …

Κλείνω το μίνι αφιέρωμα με το πιο τρανταχτό παράδειγμα :

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στα 1,2 δις ευρώ το κόστος της κύριας σύμβασης δανεισμού !! 

(αυτά το 2010, γιατί μετά ακολούθησαν και άλλα έξοδα λόγω τροποποίησης της σύμβασης, της σύναψης καινούργιων μνημονίων κλπ) 
Οι προμήθειες εξυπηρέτησης (service charge) ανέρχονται στο 0,5% των δόσεων για την πρώτη δανειακή σύμβαση. Αυτό με έναν πρόχειρο υπολογισμό μας κάνει 551 εκατ. ευρώ (110 δις ήταν το πρώτο δάνειο).
Επίσης, υπάρχει και η καταβολή προμήθειας αδράνειας (commitment fee) που υπολογίζονται στα 700 εκατ. ευρώ.
Στα παραπάνω ποσά, δεν περιλαμβάνονται οι τόκοι που καταβάλει το ελληνικό δημόσιο προς τους δανειστές.



Σχετικά με το βίντεο, ένα μόνο σχόλιο : ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ !! Δείτε σχετικά:
Βουλευτικές Εκλογές 2012: Έγκυρες ή Άκυρες; ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ!
Αν αυτό δεν είναι πραξικόπημα τότε τι είναι ;;;

Συμπέρασμα: 

Αν υπολογίζουμε όμως και τα διαφυγόντα κέρδη από την μην εκμετάλλευση του φυσικού Εθνικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομίας καθώς και τα πρόστιμα τα οποία πληρώνουμε επειδή η κυβέρνηση παραβιάζει συστηματικά την κοινοτική νομοθεσία και τα  δικαιώματα μας ( δες σχετικά τις καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ) , τότε τα ποσά είναι αμύθητα !! Δείτε ενδεικτικά: Πλούτη/AssetsΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΠΑΣΟΚ ΝΔHillary’s remark about GreeceSince 1987, Greek Independence Day is A National Day of Celebration of Greek and American Democracy
Πηγές: radiogamma.blogspot.gr, itabloid.gr, iskra.gr, olympia.gr , sxolianews.blogspot.gr, zougla.gr, skoyrasnet.blogspot.gr κλπ
εικόνα από athensmagazine.gr
 http://justiceforgreece.wordpress.com/

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/01/blog-post_1464.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters