Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Βιοδυναμική Καλλιέργεια – Rudolph Steiner –Χωρίς Χημικά

Η βιοδυναμική καλλιέργεια φαίνεται σαν μια αναστροφή των αρχαίων εσωτεριστικών πρακτικών: Σεβασμός των εποχών και της ηλεκτρομαγνητικής επιρροής της Γής, της Σελήνης και των αστεριών.
Μέχρι την δεκαετία του 1920, οι αγρότες ανησυχούσαν για τα τεχνητά (χημικά) λιπάσματα που ήταν καταστροφικά και για τα ζώα, την παραγωγή τους τα λιβάδια και τις πηγές νερού. Τότε εμφανίστηκε ο Αυστριακός φιλόσοφος Rudolph Steiner που πρότεινε μια πιο ολιστική προσέγγιση στα λιπάσματα, φυτεύοντας κούφια κέρατα αγελάδας γεμάτα με κοπριά στην γή για έξι μήνες ώστε να μεταμορφώσει την κοπριά σε φυσικό λίπασμα που μπορούσε να διαλυθεί στο νερό και να ψεκαστούν τα φυτά.
Προετοιμασία 500 – φτιαγμένη από κοπριά θαμμένη στην γη για να απορροφήσει ενέργεια – διαλύεται σε μικρά ποσά νερού και κατόπιν ψεκάζεται στο χώμα στην αρχή της Ανοίξεως ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ριζικού συστήματος των φυτών. «Βοηθά την γη να συγκρατεί θρεπτικά συστατικά, αέρα και νερό και να τα δίνει στα νεαρά φυτά.» λέγει ο Mead. «Βλέπουμε σταθερή ανάπτυξη – αντί για κάποια μόνον, ουσιαστικά όλα πάνε καλά.»
Προετοιμασία 501 – φτιάχνεται από κρυστάλλους πυριτίου κονιοποιημένους σε λεπτή σκόνη που ονομάζεται silica – ψεκάζεται αργότερα στην Άνοιξη και το καλοκαίρι, για να βοηθήσει τα φυτά να συλλέγουν το ηλιακό φώς. «Είναι όμορφα στον κήπο όταν ψεκάζεται με silica,» λέγει ο Mead. «Συνήθως ψεκάζουμε κάθε πρωί. Ο ανατέλλων ήλιος λάμπει μέσα στην ομίχλη. Τα φυτά και τα δέντρα φαίνονται λιγο ψηλότερα κατόπιν.»
Η silica βοηθά τα φυτά αν απορροφούν το φώς πιο αποτελεσματικά , λένε όσοι εφαρμόζουν την βιοδυναμική καλλιέργεια, έχοντα σαν αποτέλεσμα υψηλότερη διατροφική αξία.
Φυσικά το θέμα δεν εξαντλείται σε αυτά μόνο. Απλώς ήθελα να δείξω τι δυνατότητες έχουν οι αγρότες αντί να κάθονται στα μπλόκα παρακαλώντας τους προδότες πολιτικούς. Η μέθοδος της Βιοδυναμικής Καλλιέργειας είναι η μέθοδος που ακολουθούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες, και που φυσικά αντέγραψαν οι Φρίτσηδες απλώς γιατί διαβάζουν αντί να ασχολούνται μόνον με την πολιτική.
Έτσι μήπως ξεστραβωθούν κάποιοι, αν και από την πείρα μου δεν το βλέπω! Ξέρετε και κάτι άλλο τα προϊόντα Βιοδυναμικής Καλλιέργειας ονομάζονται Demeter και είναι ακριβότερα των βιολογικών και χωρίς λιπάσματα!


http://www.terrapapers.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters