Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση Σάββα Αναστασιάδη: Oι (λαθρ)έμποροι της Ολυμπιακής Ιδέας, βγάζουν την ελληνορωμαϊκή πάλη από τους Ολυμπιακούς!

Ο Σάββας Αναστασιάδης, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνοτναι στα πλαίσια της Δ.Ο.Ε. για τον αποκλεισμό της Ελληνορωμαϊκής Πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
"Αγανάκτηση  επικρατεί στον αθλητικό κόσμο και στους Έλληνες πολίτες,  καθώς   η Ελληνορωμαϊκή πάλη , «το άθλημα των αθλημάτων»  κατά τον Πλάτωνα, που έχει τις ρίζες του στους αγώνες της Αρχαίας Ελλάδας και ήταν από τα βασικά αγωνίσματα στους Ολυμπιακούς της Αρχαιότητας, θα είναι εκτός προγράμματος  στους Ολυμπιακούς του 2020, σύμφωνα με πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δ.Ο.Ε. 
    Η πάλη που στήριξε την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων για δύο δεκαετίες, από την πρώτη ολυμπιάδα το 1986 στην Αθήνα μέχρι σήμερα, επειδή  «δεν έχει μεγάλη θεαματικότητα» η «δεν έχει εμπορικό  ενδιαφέρον»  σύμφωνα με την επιτροπή βγαίνει από το ταμπλό των Ολυμπιακών Αγώνων.
     Η απόφαση  αυτή  είναι ανιστόρητη , δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, ενώ αποδεικνύει ότι η Ολυμπιακή Ιδέα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης  βιάζεται και εκφυλίζεται, σε αντίθεση με το Ολυμπιακό πνεύμα της αρχαιότητας.
    Καλούμε κάθε υπεύθυνο να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διάσωση του πλέον Ιστορικού αθλήματος στον κόσμο , αξιοποιώντας κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του.
     Τέλος είναι μία ευκαιρία να ξαναδούμε το θέμα της επιστροφής των Ολυμπιακών αγώνων στην κοιτίδα τους."

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/02/o_18.html#.USK_i_LP3X8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters