Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Γλεντούν στην υγεία των κορόιδων.

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Εχουμε μια πολύ δυσάρεστη είδηση να σας πούμε: η Μπανκ οβ Αμέρικα δεν πήγε καθόλου καλά το 2010. Δυστυχώς, ανακοίνωσε ζημιές ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρονιά που πέρασε. Μαύρα χάλια και για τη μετοχή της. Ενώ ο ειδικός χρηματιστηριακός δείκτης των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών παρουσίασε πέρυσι εντυπωσιακή άνοδο ύψους 22%, δυστυχώς η μετοχή της Μπανκ οβ Αμέρικα έπεσε στη διάρκεια του 2010 κατά 11%.
Αν πάντως ανησυχείτε για την τύχη του επικεφαλής της, του Μπράιαν Μόινιχαν, τα νέα είναι πολύ καλά. Οχι, δεν απολύθηκε ο Μόινιχαν γι' αυτά τα καταστροφικά αποτελέσματα. Είναι αλήθεια ότι ο μισθός του δεν αυξήθηκε - 950.000 δολάρια είχε μισθό το 2009, τόσα πήρε και το 2010. Ούτε δολάριο παραπάνω στον μισθό του δεν του έδωσαν.
Τα εισοδήματα, όμως, του Μπράιαν Μόινιχαν αυξήθηκαν το 2010 κατά... 67%. Τι διάολο, δεν θα έπαιρνε ο άνθρωπος ένα μπόνους που κατόρθωσε να βουλιάξει την τράπεζα σε ζημιές 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να ρίξει τη μετοχή της 11% μέσα σε έναν χρόνο; Τσίμπησε, λοιπόν, γι' αυτά του τα επιτεύγματα ένα μπόνους ύψους... 9.050.000 δολαρίων ώστε μαζί με τον μισθό του να βγουν 10 εκατομμύρια δολάρια ακριβώς, να μην μπερδεύεται ο άνθρωπος! Αλλωστε 10 εκατομμύρια διά 12 μήνες δεν βγαίνει ούτε ένα εκατομμύριο τον μήνα...
Σε αντίθεση με την Μπανκ οβ Αμέρικα, η Γκόλντμαν Ζαξ πήγε πολύ καλά πέρυσι. Αύξησε τα κέρδη της κατά 38%. Δικαίως, λοιπόν, ο πρόεδρός της τριπλασίασε τον μισθό του και τον έκανε 2 εκατομμύρια δολάρια. Ενα μπόνους το δικαιούτο κι αυτός: του έδωσαν 12,6 εκατομμύρια δολάρια. Τσιγκουνιές έκαναν κατά τη γνώμη μας - έπρεπε να του δώσουν 13 εκατομμύρια ώστε μαζί με τον μισθό του να γίνουν 15 εκατομμύρια, στρογγυλό νούμερο, χωρίς δεκαδικά...
Κρίση είπατε; Οικονομική κρίση; Καλά, εκεί έχετε μείνει εσείς ακόμη; Εντάξει, αντιλαμβανόμαστε ότι εσείς θυμάστε ακόμη ότι πρόπερσι και πέρυσι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης ξόδεψαν τρισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ για να διασώσουν από τη χρεοκοπία τις τράπεζες και τους τυχοδιώκτες των άλλων κερδοσκοπικών χρηματοπιστωτικών εταιρειών που είχαν τζογάρει και χάσει συνολικά τρισεκατομμύρια. Και να θέλατε δηλαδή να το ξεχάσετε, είναι μάλλον αδύνατον, αφού ειδικά στην Ευρώπη η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θέλει να χώσει στα... «στρατόπεδα συγκέντρωσης αιώνιας λιτότητας» εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίους εργαζόμενους να δουλεύουν με όλο και χαμηλότερες αμοιβές επ' άπειρον, για να μαζέψουν οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ τα λεφτά που έδωσαν στις τράπεζες.
Στη Γουόλ Στριτ, όμως, όλα αυτά έχουν ξεχαστεί εντελώς. Εχουν χαθεί στα βάθη του παρελθόντος. Οι χρυσοκάνθαροι του χρηματοπιστωτικού συστήματος το έχουν ρίξει και πάλι στο γλέντι. Πρόπερσι σώθηκαν με τα λεφτά του κοσμάκη, πέρυσι τα εισοδήματά τους έσπασαν όλα τα ρεκόρ!
Ειδικά μάλιστα σε 25 από τις μεγαλύτερες χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις που τους ισολογισμούς τους μελέτησε η αμερικανική οικονομική εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», τα εισοδήματα των στελεχών και συνεργατών τους έσπασαν όλα τα ρεκόρ! Ξεπέρασαν ακόμη και τα όρια της εποχής της τρέλας πριν από την οικονομική κρίση!
Οσο και αν ακούγεται απίστευτο, οι αμοιβές του προσωπικού σε αυτές τις 15 τράπεζες της Γουόλ Στριτ έφτασαν το 2010 το ποσό των... 135 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Οσα λεφτά δηλαδή θα δανείσουν σε τρία χρόνια την Ελλάδα η ΕΕ και το ΔΝΤ, που για να μας τα δώσουν έχουν εξανδραποδίσει τη χώρα μας και θα βασανίζουν και θα γδέρνουν τον ελληνικό λαό για δεκαετίες! Πώς να μην ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όποιου διαβάζει αυτά τα στοιχεία!
Το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι με τους απίστευτα ευνοϊκούς όρους που οι κυβερνήσεις Ομπάμα και Μπους χρηματοδότησαν τις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, αυτές παρουσιάζουν απίθανα κέρδη! Αυτές οι 25 εταιρείες που προαναφέρθηκαν π.χ. το 2007, πριν ξεσπάσει η κρίση, είχαν κέρδη 351 δισεκατομμύρια δολάρια και το 2010 τα κέρδη τους ξεπέρασαν τα 417 δισεκατομμύρια. Προφανώς η κρίση είναι για τα κορόιδα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Οι έξυπνοι του χρηματοπιστωτικού συστήματος γλεντούν στην υγειά τους...
Εξωφρενικό
Σούπερ - κερδοσκόπος «τσέπωσε»... 6 δισ.!
ΣΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ μήπως τα 14,6 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε το 2010 ο διευθύνων σύμβουλος της Γκόλντμαν Ζαξ ή τα 10 εκατομμύρια του ομολόγου του στην Μπανκ οφ Αμέρικα; Σας προκαλεί μήπως ο μισθός των 1.750.000 δολαρίων του επικεφαλής της Σίτιμπανκ; Τότε μάλλον δεν έχετε ιδέα τι κερδίζουν οι απερίγραπτοι τυχοδιώκτες των «χετζ φαντς», των πιο επιθετικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων δηλαδή αυτού του συστήματος. Ολοι οι προαναφερθέντες μεγαλοτραπεζίτες μοιάζουν κυριολεκτικά... χαμίνια και μπατίρηδες μπροστά στον σούπερ κερδοσκόπο της εποχής μας, τον Τζον Πόλσον! Πόσα κέρδισε το 2010, όπως ανακοινώθηκε προ δεκαημέρου; Κρατηθείτε: 10... δισεκατομμύρια (ναι, δισεκατομμύρια!) δολάρια!
http://e-parembasis.blogspot.com/2011/02/blog-post_1553.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters