Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝ ΠΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΕΖ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ "ΕΝΤΕΡΠΡΑΪΖ"

Απέπλευσε από το Αξάζ το αμερικανικό αεροπλανοφόρο  "Έντερπράϊς", με προορισμό το Σουέζ. Η κατάσταση στην Αίγυπτο δεν λέει να εξομαλυνθεί και η παρουσία και μόνο αμερικανικού αεροπλανοφόρου στη περιοχή δείχνει ότι η Ουάσιγκτον θέλει να αποτρέψει ακόμη και τη παραμικρή πιθανότητα να κλείσει το Σουέζ.

Η κατάσταση στην Αίγυπτο εξακολουθεί να είναι έκρυθμη και ο στρατός έχει αρχίσει τις συλλήψεις.

Ο στρατός της Αιγύπτου συνέλαβε δεκάδες Αιγύπτιους που συμμετείχαν στις ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και ορισμένοι από αυτούς κακοποιήθηκαν ενόσω βρίσκονταν υπό κράτηση, κατήγγειλαν σήμερα η εδρεύουσα στη Νέα Υόρκη οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) και Αιγύπτιοι ακτιβιστές.

   

Μονάδες του στρατού αναπτύχθηκαν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Αιγύπτου στις 28 Ιανουαρίου για να αποκαταστήσουν την τάξη. Μάλιστα οι διαδηλωτές δέχτηκαν ευνοϊκά τους στρατιώτες, θεωρώντας τους ως ουδέτερη δύναμη. Ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι σκόπευε να προστατεύσει τους διαδηλωτές από τους υποστηρικτές του καθεστώτος που τους είχαν επιτεθεί αλλά ταυτόχρονα τους ζήτησε να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

 


"Μετά την 31η Ιανουαρίου η HRW έχει καταγράψει τις αυθαίρετες συλλήψεις από τη στρατονομία τουλάχιστον 20 διαδηλωτών που έφευγαν από ή κατευθύνονταν προς την πλατεία Ταχρίρ", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση. "Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν κοντά στην πλατεία ή σε άλλες περιοχές του Καΐρου απ' όπου οι διαδηλωτές μετέφεραν εφόδια στην πλατεία", συνέχισε.

 

Η HRW ανέφερε ότι έχουν αναφερθεί τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις βασανιστηρίων. Ένας από τους κρατούμενους που απελευθερώθηκε ισχυρίστηκε ότι είδε αξιωματικούς του στρατού να κάνουν ηλεκτροσόκ σε τουλάχιστον 12 κρατούμενους την 1η Φεβρουαρίου.

   

Ο στρατός πάντως διαψεύδει ότι κακοποίησε διαδηλωτές. "Οι ένοπλες δυνάμεις εμμένουν στην αρχή της προστασίας των ειρηνικών διαδηλωτών και ποτέ δεν πυροβόλησε, ούτε πρόκειται να το κάνει, εναντίον τους", είπε πηγή προσκείμενη στο στρατό.

   

Η HRW υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 119 άνθρωποι έχουν συλληφθεί αφότου αναπτύχθηκε στις πόλεις ο στρατός. Σε αυτούς περιλαμβάνονται διαδηλωτές, ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα. Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο πόσοι άνθρωποι παραμένουν υπό κράτηση.

   

Στο μεταξύ, το αντιπολιτευόμενο, αριστερό κόμμα Ταγκάμου ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται από το διάλογο που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένων και των Αδελφών Μουσουλμάνων, με αντικείμενο τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

   

Το κόμμα, που διαθέτει ελάχιστες έδρες στη Βουλή, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ότι η απόφασή του ελήφθη λόγω "της άρνησης του καθεστώτος να ικανοποιήσει έστω και τις πιο μικρές απαιτήσεις του λαού". Διαμαρτύρεται επίσης για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου Όμαρ Σουλεϊμάν ο οποίος προειδοποίησε ότι η εναλλακτική λύση αντί για το διάλογο θα ήταν ένα "πραξικόπημα".

 

Ο πρόεδρος του κόμματος, Ριφάατ αλ-Σαΐντ, δήλωσε ότι το Ταγκάμου δεν πιστεύει πλέον ότι ο διάλογος μπορεί να είναι γόνιμος. "Το σκεφτόμασταν. Αλλά φτάσαμε σε αδιέξοδο και η κυβέρνηση δίνει υποσχέσεις χωρίς να τις τηρεί", είπε.

  

ON ALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters