Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Κλείνουν στρατόπεδα κοντά στα σύνορα;

Μεθοδεύσεις που πλήττουν εκατομ μύρια Ελλήνων και υποκρύπτουν σχέδιο κατάργησης στρατο­πέδων σε εθνικά ευαίσθητους νομούς της χώρας, «βλέ πουν» Βουλευτές της ΝΔ πί σω από τις πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση δια του υπουργού Εθνικής Αμύ νης να εξετάζει τον αποχαρα κτηρισμό 19 παραμεθορίων περιοχών. Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για το .....υπό δια­μόρφωση σχέδιο είναι η τό νωση των επενδύσεων από το εξωτερικό. Βάσει του σχεδί ου, μεταξύ των περιοχών που αποχαρακτηρίζονται είναι οι νομοί κοντά στα βουλγαρικά σύνορα: Δράμας, Σερρών, Καβάλας, θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, οι νομοί που συ νορεύουν με την ΠΓΔΜ: Κιλ κίς, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζά νης, Πιερίας, Γρεβενών, Κα στοριάς, Φλώρινας, καθώς και οι ακριτικές περιοχές Πωγωνίου και Κόνιτσας. Κέρκυ ρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, που συνορεύουν με την Αλ βανία.
Με δήλωση του στην εφη μερίδα «Τα Νέα», ο υπουρ γός Εθνικής Αμυνας Ευάγγε λος Βενιζέλος αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εξέτα ση προτάσεων για αποχαρα κτηρισμό παραμεθόριων περιοχών, δηλώνοντας μάλιστα ότι «στην εποχή μας δεν έχει νόημα ο χαρακτηρισμός των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ως παραμεθόριων για λόγους ασφαλείας».


Απορίες
Απορίας άξιον είναι, ωστόσο, αν την ίδια διαπί στωση μπορεί μετά βεβαι ότητας να κάνει ο υπουργός και για τις περιοχές της Δράμας, των Σερρών, της Πέλλας, του Κιλκίς, της Φλώρινας, της Κέρκυρας, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας, που βρίσκονται σε… στενό εναγκαλισμό με τα βουλγαρικά, σκοπιανά και αλβανικά σύνορα.
Αμεση ήταν η αντίδραση του Δραμινού βουλευτή της ΝΔ και τομεάρχη Αμύνης Μαργαρίτη Τζίμα, ο οποίος υπέβαλε χθες ερώτηση προς τους συναρμόδιους για το ζήτημα υπουργούς Ε. Βενιζέλο και X. Παπουτσή, ζητώντας απάντηση στα ερωτήματα:
1. Εάν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το παραμε θόριο των νομώντης χώρας και
2. Εάν ναι, με ποια δια βούλευση προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια.
Ο κ. Τζίμας, μιλώντας στον «ΑΤ» επεσήμανε την ανησυχία και την αγανάκτη ση των κατοίκων του νομού του σε ένα τέτοιο ενδεχόμε νο, τονίζοντας μάλιστα ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν άκρως επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα των νο μών, πλήττοντας ταυτόχρο να τα συμφέροντα εκατομ μυρίων που ζουν στις περιο χές αυτές.


Φημολογία
Για άκρως αρνητική εξέλι ξη κάνει λόγο ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Λευτέρης Καλογιάννης, ο οποίος επισημαίνει στον «ΑΤ» ότι όταν πριν από λίγους μήνες υπήρξε μια έντονη φημολο γία νια την κατάργηση στρατοπέδων στις παραμε θόριες περιοχές, «ζητήσαμε εξηγήσεις από το υπουρ γείο και λάβαμε καθησυχα στική απάντηση. Εάν όμως το σχέδιο αυτό συνδέεται και με την κατάργηση των στρατοπέδων, τότε το ζήτη μα είναι άκρως ανησυχητι κό».
Πρόσθεσε δε ότι ήδη ο «Καλλικράτης» έχει ήδη επι φέρει τρομακτικές δημογρα φικές συνέπειες στις ακριτι κές περιοχές Πωγωνίου και Κόνιτσας: «Οιπεριοχές αυτές σβήνουν. Η οικονομική απο ψίλωση και η ανασφάλεια των κατοίκων είναι σοβαρό εθνικό ζήτημα».
Μεθοδεύσεις για να κα ταργηθούν στρατόπεδα «βλέπει» και ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης ο οποίος το νίζει στον «ΑΤ» ότι: «Δεν νο είται να μη θεωρείται παρα-μεθόριος ένας νομός με δύο δοκιμαζόμενα σύνορα όπως της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας.
Επειδή μάλιστα αυτό το διάστημα ακούγεται έντονα ότι θα καταργηθούν το Σώ μα Στρατού της Κοζάνης και της 15ης Ταξιαρχίας που βρί σκεται στην Καστοριά αλλά και η μετακίνηση της 9ης Τα ξιαρχίας που Βρίσκεται στην Φλώρινα, φοβούμαι ότι εάν το σχέδιο αυτό υποκρύ πτει μεθοδεύσεις κατάργη ση στρατού. Σε αυτή την πε ρίπτωση θα μας βρουν απέ ναντι.
Η παρουσία του στρατού καλύπτει την ανασφάλεια των κατοίκων μας. Το να γίνουν ρυθμίσεις αποκλειστικά για τις αγοραπωλησίες ακινήτων, με πολλή προσοχή, ασφα λώς, θα είναι προς την θετική κατεύθυνση για τη χειμαζόμε νη περιοχή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters