Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Να επέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας: Δικαιολογημένη για τον Τσίπρα η παραβίαση του Συντάγματος!!! (videos)

Σε δήλωση–πρόκληση προέβη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο, καθώς δήλωσε πως: «Η παρατεταμένη και διαρκής παραβίαση του συντάγματος που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια [...] δικαιολογείται εν μέρει από τις έκτακτες περιστάσεις»!Ολόκληρο το απόσπασμα της ομιλίας του (βίντεο στο τέλος):

Θα ήθελα τέλος να επισημάνω τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε μια παρατεταμένη και διαρκή παραβίαση του συντάγματος και των διαδικασιών που ορίζονται από το σύνταγμα σε σχέση με τη διαδικασία λήψης απόφασης. Αυτό δικαιολογείται εν μέρει από τις έκτακτες περιστάσεις. Κατά την άποψή μας όμως αυτή η παρατεταμένη παραβίαση του συντάγματος και των διαδικασιών που ορίζει συνιστά στο βαθμό που πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται κατ΄ εντολή των δανειστών και των εταίρων μας συνιστά παραβίαση του σκληρού πυρήνα της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας.

Προφανώς ο κύριος Τσίπρας δεν γνωρίζει, ανάμεσα στα άλλα, πως ο σεβασμός στο Σύνταγμα και στους νόμους που συμφωνούν με αυτό είναι υποχρεωτικός τόσο για τον Πρωθυπουργό, όσο και για κάθε Έλληνα πολίτη. Με την έναρξη της θητείας του στη Βουλή, του είχαν δώσει και ένα μπλε βιβλιαράκι με τον τίτλο “Κανονισμός της Βουλής των Ελλήνων & Σύνταγμα της Ελλάδας”. Εκεί, κάπου προς το τέλος, υπάρχει το Άρθρο 120, Παράγραφος 2 όπου αναφέρει:

O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.

Το εκπληκτικό της όλης υπόθεσης, εκτός από την ευθεία αμφισβήτηση της νομιμότητας του Συντάγματος, χάρην “έκτακτων περιστάσεων”, είναι το γεγονός ότι δίπλα του καθόταν ατάραχος ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και πώς να μην κάθεται, από την στιγμή που το ΣτΕ έκρινε νόμιμο και συνταγματικό το μνημόνιο λόγω έκτακτων συνθηκών, νόμιμη την ληστεία του PSI, αλλά παράνομες τις περικοπές στους μισθούς των δικαστών;

Εμμέσως, ο κ. Ρίζος επιβεβαίωσε αυτή την παραβίαση του Συντάγματος λόγω κρίσης, καθώς τόνισε στον κ. Τσίπρα, ότι το Δικαστήριο δέχεται μεγάλη πίεση, τόσο από μία εκτεταμένη και ασταθή νομοθεσία όσο και από τις δυσμενείς πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, γεγονότα που δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την άνετη ερμηνεία και εφαρμογή του Συντάγματος.

Εμείς, απλά θα θυμήσουμε στον κ. Τσίπρα το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα, περί Εσχάτης Προδοσίας που αναφέρει:

Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος [...] α) επιχειρεί με [...] σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού. β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαπράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος [...]

Όπου θεμελιώδεις αρχές του πολιτεύματος ορίζονται, σύμφωνα με το 134α:

[...] στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους. ζ) η αρχή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. και η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.

Πού είναι ο εισαγγελέας;


Ολόκληρες οι δηλώσεις:
Γιάννης Νικολάου
Μέλος του ΕΠΑΜ Πάτρας

ΠΗΓΗ
http://eleftherologion.blogspot.gr/2014/02/videos.html#more
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters