Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Σάμος: Πρόταση χρηματοδότησης 2 ΔΙΣ $ στον Δήμο από ΕΙ-ΕΝD και Αρτέμη Σώρρα μέσω του παγκόσμιου καταπιστεύματος.

 
Ο Δήμαρχος μας και οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ενημερωθεί και έχουν περάσει από δημοτικό συμβούλιο την πρόταση του Αρτέμη Σώρρα και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΕΙ – END με ψήφους 18 υπέρ και 5 κατά για χρηματοδότηση του Δήμου Σάμου από το παγκόσμιο καταπίστευμα με το πόσο των 2 ΔΙΣ $ ΔΗΛΑΔΗ 1,4 ΔΙΣ €. ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ 2 ΔΙΣ ΕΚΑΤOΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ.
Το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή του Δήμαρχου ώστε να δεσμευτούν αυτά τα λεφτά στο παγκόσμιο καταπίστευμα για λογαριασμό της Σάμου.
Στηρίξτε τον Δήμαρχο ώστε να υπογράψει και να δώσει νέα πνοή στο νησί μας.
Η συγκεκριμένη πρόταση χρηματοδότησης έχει γίνει σε όλους σχεδόν τους Δήμους της Ελλάδος.
ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ 3 ΤΥΠΩΝ:
Α) ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ,
Β) ΜΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ &
Γ) ΕΞΑΓΟΡΑ ΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Α. ΜΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ: Κοινής ωφελείας & χαρακτήρα/ Ανθρωπιστικής βοήθειας:
Το κόστος αυτό περικλείει όλα τα έργα που δεν έχουν έσοδα (δρόμοι, νερό, σχολεία, γηροκομεία, πυρόσβεση, κτλ)
Χρειάζονται τα χρήματα για την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΕΝΑΡΞΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.
Β. ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ: Έργα που μπορούν να επιφέρουν εισοδήματα:
Χρειάζονται χρήματα για την κατασκευή, έναρξη, λειτουργία και συντήρηση και μελλοντικές αλλαγές αλλά συνάμα παράγουν χρήματα.
Τα έργα «Α» θα μεταφερθούν άμεσα ως κληροδότημα στο Δήμο και θα διατηρηθεί η διαχείριση τους από τον Θεματοφύλακα μέχρι να αποπληρωθούν όλα τα έργα και να μπορέσει να ελευθερωθεί η περιουσία του.
Όλα τα έσοδα από τα έργα Α, Β & Γ θα κατατίθενται στο Ειδικό Ταμείο που θα δημιουργηθεί υπό την εποπτεία του «Θεματοφύλακα» Αρτέμη Σώρρα όπου θα καλύπτονται τα έξοδα εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης όλων των έργων συν τα κεφάλαια για την αποπληρωμή του αρχικού κεφαλαίου προς το «Ταμείο» (2 % ή και περισσότερο αν είναι δυνατόν ανά έτος x 50 έτη),
Το σύνολο των έργων σταδιακά και ανάλογα με την περίπτωση, θα μεταφερθούν ως δωρεά και χωρίς αξιώσεις, ελεύθερα βαρών, με πλήρη νομή και κατοχή προς το Δήμο/ Δημόσιο.
Μέχρι όμως αποπληρωθεί το σύνολο των κεφαλαίων πίσω στο Παγκόσμιο Καταπίστευμα, ο Θεματοφύλακας, θα διατηρήσει τη διαχείριση όλων των έργων και αφού πληρωθούν πίσω τα κεφάλαια και ελευθερωθεί η περιουσία του τότε θα μεταφερθεί και η διαχείριση προς το Δήμο/ Δημόσιο.
Μερικά έργα όπως οι δρόμοι, νερό κτλ θα χαίρουν μιας ειδικής άλλης διαδικασίας.
Με τον τρόπο αυτόν, ο Δήμος δεν θα ξαναχρειαστεί ποτέ δάνεια από το Κράτος ή/ και τρίτους.
Με μια καλή διακυβέρνηση, ο κάθε Δήμος θα καταστεί ένας υγιής και δυνατός Φορέας και θα είναι παράδειγμα προς μίμηση ως το στολίδι της υφηλίου.
Έχουμε ήδη ετοιμάσει ένα κατάλογο που αφορά όλες τις ενότητες πιθανών έργων και που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εργασιών.
Εάν υπάρχει κάτι που ο Δήμος ενδιαφέρεται να προθέσει ή/και να αφαιρέσει, μπορεί να το κάνει και ο προϋπολογισμός θα αλλαχθεί αναλόγως.
Ο προϋπολογισμός που αναλογεί στον εκάστοτε Δήμο, υπολογίζεται με ειδική φόρμουλα επί του συνολικού ποσού κάθε ξεχωριστής ενότητας έργων όπως εμφαίνονται στο παράρτημα «Α» και βασίζεται λαμβάνοντας γνώση των τοπικών δεδομένων όπως του πληθυσμού και έκτασης του Δήμου, οικονομικής κατάστασης, υφιστάμενων υποδομών, ενεργειακών αναγκών, μορφολογικών (Ορεινή, Παραθαλάσσια, Παραλίμνια περιοχή κτλ), γεωλογικών, κλιματικών ιδιαιτεροτήτων, δάση, χλωρίδα και πανίδα, αρχαιολογία, εμπορικών δραστηριοτήτων, της γεωστρατηγικοπολιτικής σημασίας κτλ.
Αφού συνυπολογιστούν τα πιο πάνω, βάσει της εξίσωσης αναλογιών δημιουργείται το πλαφόν για την κάθε ενότητα, είδος έργου και σύνολο που αναλογεί για τον εκάστοτε Δήμο.
Αυτό γίνεται στο αρχικό στάδιο και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟ. Οι σωστές εισικές μελέτες θα υλοποιηθούν αφού κατέβουν τα χρήματα.
Γ. Εξαγορά των ιδιωτικών ή/και δημόσιων χρεών των Δημοτών ή/ και του Δήμου από τράπεζες, Δημόσιο, εξωτερικούς δανειστές
Ως έργο μπορεί επίσης να υπολογιστεί η αναχρηματοδότηση – εξαγορά των χρεών/ δανείων του Δήμου, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Δηλαδή, σε συνεργασία με το Δήμο, μπορεί να παρέχει το ειδικό ταμείο τα χρήματα στο ν’ αποπληρωθούν τα δάνεια προς τις τράπεζες, να δοθούν καλύτεροι όροι αποπληρωμής (μέχρι και 30 – 35 χρόνια), με δικαίωμα αποπληρωμής νωρίτερα χωρίς καθόλου έξοδα, κτλ ούτως ώστε να αποφευχθούν οι κατασχέσεις από τις τράπεζες των περιουσιών των συμπολιτών μας.
Το ίδιο μπορεί να γίνει και για την αποπληρωμή των χρωστούμενων προς ΙΚΑ, Εφορία, εξωτερικούς δανειστές κτλ.
Την ίδια στιγμή, με τα έργα που θα γίνονται στην περιοχή, θα μπορούν οι Δημότες και οι επιχειρήσεις να εργαστούν και μέρος των εσόδων τους (το αναλογούν ποσό θα είναι πολύ μικρό αφού θα κερδίσουν 30 – 35 χρόνια αποπληρωμής) θα μπορεί να παρακρατείται για την αποπληρωμή του δανείου τους.
Έτσι σιγά σιγά, θα αποπληρωθεί το δάνειο από έσοδα που θα προκύπτουν από την εργασία τους και έτσι δεν θα επηρεαστεί ούτε θα επιβαρυνθεί ποτέ κανείς.
Αυτά θα συζητηθούν με μεγαλύτερη ανάλυση όταν και εφόσον έχουμε κοινό επίπεδο συνεργασίας.


http://www.gatosgr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters