Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η Γερμανία θα αποζημιώσει θύματα του Ολοκαυτώματος

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα στο γερμανικό ραδιόφωνο ότι η χώρα του πρόκειται να αρχίσει να καταβάλει αποζημιώσεις σε θύματα του Ολοκαυτώματος στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες αποζημιώσεις δεν είχαν καταβληθεί ποτέ μετά το τέλους του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και ως σήμερα.

«Στην ανατολική Ευρώπη και στην πρώην ΕΣΣΔ υπάρχουν ακόμα σήμερα άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στους δικαιούχους αποζημιώσεων», δήλωσε ο Σόιμπλε μιλώντας στον βερολινέζικο ραδιοφωνικό σταθμό Inforadio. «Η γερμανική κυβέρνηση εντόπισε αυτούς τους δικαιούχους και αποφασίσαμε να λάβουν μια αποζημίωση. Οι Γερμανοί πρέπει να δούμε ότι ακόμα σήμερα δεν γνωρίζουμε τα ονόματα όλων των δολοφονημένων (από το Τρίτο Ράιχ). Το έγκλημα με την ονομασία Ολοκαύτωμα υπήρξε τόσο πολύ μεγάλο, ώστε δεν γνωρίζουμε ούτε όλα τα ονόματα των δολοφονημένων, ούτε τους δικαιούχους».

Εντός της ημέρας ο κ. Σόιμπλε επρόκειτο να υπογράψει συμφωνία με την εβραϊκή οργάνωση Jewish Claim Conference (JCC), η οποία διεκδικεί αποζημιώσεις για τα θύματα του Ολοκαυτώματος και για λογαριασμό επιζώντων συγγενών τους. Επίσης, διέρρευσε ότι η συμφωνία αυτή γεωγραφικά εκτείνεται σε αρκετές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, όπου υπολογίζονται σε περίπου 80 χιλιάδες οι δικαιούχοι αποζημίωσης για εγκλήματα πολέμου.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρόκειται για μια εφάπαξ κατ' άτομο αποζημίωση ύψους 2.556 ευρώ. Σε ειδικές περιπτώσεις, θα παρέχεται επίσης ένα μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ, σημείωσε ο Σόιμπλε.

Την 10η Σεπτεμβρίου του 1952 στο Λουξεμβούργο η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΟΔΓ) είχε συνάψει συμφωνία με το Ισραήλ, να παρέχεται γερμανική οικονομική στήριξη σε όσους Εβραίους κατευθύνονταν τότε για μόνιμη εγκατάσταση στο εβραϊκό κράτος, εξέλιξη που συνέβαλε αναμφίβολα στην επανένταξη της δημοκρατικής Γερμανίας στη διεθνή κοινότητα. Η συμφωνία αυτή, ποτέ δεν έτυχε εφαρμογής από τις αρχές της «αντιφασιστικής» Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.

Η JCC εκτιμά ότι μισό εκατομμύριο θύματα του Ολοκαυτώματος βρίσκονται ακόμα εν ζωή.
http://www.real.gr/
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8756.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters