Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πως τελειώνει η κρίση στις τράπεζες… και οι τιμές των ΑΜΚ

banks2Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνικές τράπεζες και τις ανακοινώσεις για την ανακεφαλαιοποίηση τους, τις εξελίξεις στις κυπριακές τράπεζες (έχει κρατικοποιηθεί η Λαϊκή Τράπεζα, είναι θέμα χρόνου να συμβεί το ίδιο και με την Τράπεζα Κύπρου), αλλά και του τι είχε συμβεί με τις Ιρλανδικές τράπεζες πριν από μερικά χρόνια (ήταν ουσιαστικά οι πρώτες στην Ευρώπη που είχαν κρατικοποιηθεί)πως πραγματικά θα μπορούσε να τελειώσει αυτός ο  κύκλος της κρίση στον πανευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο;

Μα πολύ απλά με τη διεθνοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών και τον απόλυτο έλεγχο της ευρωπαϊκής αγοράς και κατ’ έκταση των αγορών και των οικονομιών από μερικές συγκεκριμένες μεγάλες τράπεζες, οι οποίες θα μείνουν εν ζωή και θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο.
Με απλά λόγια θα γίνει αυτό που έγινε στις ΗΠΑ, όταν μετά τη μεγάλη κρίση του 2008 και την κατάρρευση της Lehman Brother, συγκεκριμένα τραπεζικά ιδρύματα διογκώθηκαν και έγιναν πραγματικά τεράστια. Έτσι  το “Too Big to Fail” έγινε κHuge enough to destroyed us”.
Τι θα συμβεί λοιπόν στην Ευρώπη; Οι περισσότερες χώρες θα προχωρήσουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζικών τους ιδρυμάτων, με τη μόνη διαφορά ότι οι τράπεζες δεν κρατικοποιούνται (όπως όλοι πιστεύουν), αλλά ουσιαστικά διεθνοποιούνται, αφού θεωρούμε ότι αργά ή γρήγορα τα ποσοστά των κρατών (στις τράπεζες) θα μεταφερθούν στον ESM.
Ποίος θα ελέγχει τον ESM το ξέρεται, ενώ είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι όταν τελειώσει η κρίση η Deutsche Bank, (καθόλου τυχαίο το παράδειγμα), καθώς και κάποιες αμερικανικές τράπεζες – kολοσσοί, θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες, αφού θα διαθέτουν τη ρευστότητα που θα έχουν και θα αποκτούν από τον ESM τα ποσοστά των τραπεζών που έχουν αξία και μελλοντικές προοπτικές.
Με απλά λόγια βλέπουμε, θα αρχίσουμε πλέον να βλέπουμε την παγκοσμιοποίηση και τη συγκέντρωση και στις τράπεζες, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό.
Ανακοινώθηκαν λοιπόν χθες οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, με τις πληροφορίες που υπήρχαν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα για βαθύ discount στις τιμές των επικείμενων αυξήσεων να επιβεβαιώνονται. Πιο συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται, η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών θα είναι ίση με ή κατώτερη από τη μικρότερη εκ των ακόλουθων δύο τιμών:




- Ποσοστό 50% επί της μέσης χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής κατά τη διάρκεια των πενήντα ημερών διαπραγμάτευσης που προηγούνται της ημερομηνίας καθορισμού της τιμής διάθεσης των μετοχών &

- την τιμή κλεισίματος της μετοχής στην οργανωμένη αγορά κατά την ημέρα διαπραγμάτευσης που προηγείται της ημερομηνίας καθορισμού της τιμής διάθεσης των μετοχών.

Πάμε λοιπόν σε αυτό το σημείο να δούμε ποιες θα ήταν οι τιμές των αυξήσεων να αυτές γίνονταν σήμερα.
Εθνική-1 ευρώ
Τράπεζα Πειραιώς-0,235 ευρώ
Alpha Bank-0,95 ευρώ

http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/11926-2012-11-14-16-52-05

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters