Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Γιατί οι Γερμανοί κρατούν χαμηλούς τόνους για τους προπηλακισμούς.

Η εικόνα του προπηλακισμού του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη, είναι από τα πρώτα θέματα στον ξένο Τύπο, και ασφαλώς δεν είναι κάτι τιμητικό για την εικόνα της χώρας. Η εμπλοκή στα απαράδεκτα επεισόδια προήλθε όμως από την δήλωση, τουλάχιστον άστοχη για πεπειραμένο πολιτικό -όπως ο Γερμανός υφυπουργός κ. Χανς Φούτελ-, ότι την δουλειά 1.000 Γερμανών την κάνουν 3.000 Έλληνες.

Αυτό θεωρήθηκε ως έμμεση σύσταση ή υπόδειξη, ότι τα 2/3 των Ελλήνων υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, δεν χρειάζονται. Αυτό είναι εν συνόψει το ιστορικό, προκύπτουν όμως θέματα άξια προσοχής.

Κατ’ αρχήν -όπως έγραψε η Voria.gr- «χαμηλούς τόνους κράτησε ο γερμανικός Τύπος», αλλά και η γερμανική κυβέρνηση. Αυτό τι σημαίνει άραγε; Ότι ο προπηλακισμός του εκπροσώπου του γερμανικού κράτους είναι γεγονός αμελητέο για την γερμανική κοινωνία; Αν προπηλακιζόταν ο Έλληνας πρόξενος στη Σμύρνη, η στάση η δική μας ποια θα ήταν; Όμοια μ’ αυτήν των Γερμανών ή θα χαρακτηρίζαμε τους δράστες ως πρωτόγονους Ασιάτες;

Τι είναι αυτό επομένως, που έκανε τους Γερμανούς να κρατήσουν χαμηλούς τόνους; Θεωρώ ότι είναι δύο οι επικρατέστερες εκδοχές. Πρώτον, ότι αντιλαμβάνονται πως το αντιγερμανικό κλίμα δεν εμφανίζεται μόνον στην Ελλάδα, αλλά γενικεύεται σε όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν άμεσα την οικονομική κρίση. Άλλωστε, η κ. Μέρκελ έχει ιδία γνώση αυτού του κλίματος, και με την τελευταία επίσκεψή της στην ιβηρική χερσόνησο. Αν έριχνε λάδι στη φωτιά, το κλίμα θα χειροτέρευε με άγνωστες συνέπειες.

Η δεύτερη εκδοχή είναι, ότι αν αντιδρούσε η Γερμανία ως προσβεβλημένη χώρα -που είναι στην πραγματικότητα- θα έπρεπε να αντιδράσει και ανάλογα. Να απαιτήσει δηλαδή κυρώσεις, με αποτέλεσμα οι σχέσεις των δύο χωρών να οξυνθούν, προς ζημία και της ιδίας. Προτίμησε ίσως να θεωρήσει ότι ψιχαλίζει ενώ την «έφτυσαν». Γι’ αυτό και ενδεχομένως ο ίδιος ο Γερμανός πρόξενος υποβάθμισε το επεισόδιο, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα, που όμως δεν απέκρυψαν οι εικόνες της κάμερας.

Θα ήταν ασύγγνωστη επιπολαιότητα, αν θεωρούσε κάποιος ότι ο προπηλακισμός θα λησμονηθεί από τον γερμανικό λαό. Δεν είναι λαός που συγχωρεί τις προσβολές.
Θετικό είναι πάντως, ότι για να διασκεδασθούν οι δυσμενείς εντυπώσεις ο γερμανικός Τύπος αναγνωρίζει πως υπήρξε λανθασμένος χειρισμός από κ. Φούχτελ, ο οποίος έδωσε το ερέθισμα:

«Οι Έλληνες έριξαν καφέ στον Γερμανό πρόξενο», αναφέρει η Berliner Zeitung. Σύμφωνα με την εφημερίδα «πολλοί Έλληνες είναι θυμωμένοι με τη γερμανική κυβέρνηση και έπειτα από μια υποτιμητική δήλωση του Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, συγκεντρωμένοι στη Θεσσαλονίκη έριξαν καφέ στον πρόξενο της Γερμανίας και φώναζαν ναζιστικά συνθήματα»

Και ο ίδιος ο κ. Φούχτελ δήλωσε ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του. Ότι δεν εννοούσε απολύσεις πλεοναζόντων υπαλλήλων, αλλά καλύτερη οργάνωση. Σ’ αυτό φυσικά, ούτε εμείς διαφωνούμε.

Πέραν όμως αυτών, υπάρχει το γεγονός ότι η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη, πριν από τις δηλώσεις του κ. Φούχτελ. Μάλιστα είχαν προσκληθεί από κομματικό φορέα να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι για να εμποδίσουν την πραγματοποίηση ενός αυτοδιοικητικού συνεδρίου, που μόνον όφελος μπορεί να προσφέρει στους δήμους και τις περιφέρειες.

Οι δε εργαζόμενοι και οι συμπαραστάτες, που πάντα εμφανίζονται -μήπως και οι εργαζόμενοι είναι λίγοι- συμπεριφέρθηκαν με ανοίκειο όπως πάντα τρόπο, αφού έχουν την προστασία κομμάτων, για οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια.

Δεν κατηγορώ αυτούς που δεν συμπεριφέρονται ως πολίτες, αλλά αυτούς που τους υποκινούν για να υπηρετηθούν μικροκομματικοί σκοποί, οδηγώντας τη χώρα σε τριτοκοσμική πορεία. Και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με μνημόνια ούτε με δάνεια. Έχει να κάνει με έλλειψη ήθους και σεβασμού στη δημοκρατία.





Ο Μακεδών

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6925.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters