Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Παιδεία μόνο για πλούσιους;

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ , ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Παρασκευή μεσημέρι η κατοχική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως διακόπτει τη χρηματοδότηση της μεταφοράς παιδιών στα σχολεία.

Η αντίδραση και η λύση πρέπει να είναι άμεση, συλλογική, ενωτική και ανατρεπτική.

Ως προς μια συλλογική προσέγγιση του θέματος ΠΑΙΔΕΙΑ, έχουμε τοποθετηθεί, στο "Άποψη παιδείας, άποψη ζωής".

Αν δεν έχουμε συνολική εικόνα και συμφωνία , για το πού το πάνε στην παιδεία, οι...
 αποσπασματικές "κινητοποιήσεις" είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Μία για τις "συγχωνεύσεις", μία για τα λεωφορεία κ.ο.κ.
Η αυτοοργάνωση , η στήριξητων αδυνάμων, η αλληλεγγύη και η αυτοδιοίκηση στην παιδεία, σαν άμεσος σκοπός και στόχος μιας παλλαϊκής και ΜΟΝΙΜΗΣ παρέμβασης μπορεί να ανατρέψει τις κατοχικές πολιτικές.
Με άμεσο αίτημα "λεφτά υπάρχουν ΚΑΙ για την παιδεία: ΤΥΠΩΣΤΕ ή ΠΑΡΤΕ ΤΑ , από τους τραπεζίτες και την ολιγαρχία" και με τελικό στόχο Σχολεία που να δημιουργούν ανθρώπους και όχι "τούβλα", υπάρχει μέλλον, υπάρχει ζωή.

Κάποτε , πρέπει να καταλάβουμε πως δεν έχουμε δημοκρατία και τελούμε υπό κατοχή. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε να έχουμε δημόσια αγαθά, είτε αυτό αφορά την Παιδεία ή την Υγεία, είτε αυτό αφορά τις ατομικές απολαβές που δικαιούται ο καθένας μας.

Τη λύση θα δώσει μόνο ένα μεγάλο δημοκρατικό - απελευθερωτικό κίνημα, ενάντια στην ντόπια και διεθνή οικονομική ολιγαρχία.
Οι περιστασιακές κινητοποιήσεις δε λένε πολλά.

Άμεση δράση:

- Οι δήμοι έχουν μεταφορικά μέσα (αυτοκίνητα και λεωφορεία).

- Κι άλλοι φορείς μπορούν να βοηθήσουν.

- Ο καθένας μας να σκύψει πάνω στο πρόβλημα του άλλου. Κάποιοι από μας, την ίδια ώρα με τους μαθητές κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

-Οι δήμοι να μην μετακυλίσουν το κόστος στους δημότες, αλλά με συγκεκριμένες, έξυπνες και διαρκείς δράσεις να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τη δική μας λύση: ΦΕΡΤΕ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ.

-Να χρεωθεί προσωπική ευθύνη στον βουλευτή και σε κάθε έναν που στηρίζει αυτό το άθλιο κόμμα. Να σταματήσει η στήριξη του δοσιλογισμού.

- Οι βουλευτές της δήθεν αντιπολίτευσης, αν σέβονται τον εαυτό τους και τους πολίτες να πάψουν να συμμετέχουν σε ένα κατοχικό "κοινοβούλιο", νομιμοποιώντας άθλιες ολιγαρχικές αποφάσεις.

- ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ:

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΩΣ ΟΤΟΥ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΩΣ ΟΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ. ΣΥΝΤΑΧΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

-Τα κόμματα να υποστείλουν κομματικές σημαίες και να υψώσουν τα λάβαρα ενός μεγάλου ΕΘΝΙΚΟΥ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

Να τελειώσει η απάτη πως δεν υπάρχουν χρήματα.

- σκέψεις ιδέες και σχέδια, παρατηρήσεις κλπ, ευπρόσδεκτα.

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ EINAI ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

(σκίτσο : Δον ΨΥΧΩΤΗΣ. Και όχι μόνο. Κι αυτό , δικό του: εμείς στο δρόμο κι ΑΥΤΟΙ στο παρελθόν)

http://www.ithacanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters