Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Πότε έλεγε αλήθεια ο κ. Βενιζέλος;



Έχει αντιληφθεί ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ καταρρέουν και αναζητά τρόπους να συσπειρώσει την εκλογική βάση και τους ψηφοφόρους του Κινήματος, οι οποίοι, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις κατευθύνονται προς άλλες πολιτικές δυνάμεις και κυρίως προς τα κόμματα της Αριστεράς.

Τώρα υποστηρίζει ότι δεν ήξερε τίποτα για την προσφυγή στο ΔΝΤ, ενώ ο προκάτοχός του στο υπουργείο Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ισχυρίζεται ότι είχε συνδιαμορφώσει, ως κυβερνητικός στέλεχος, αλλά και ως νομικός, το κείμενο του πρώτου Μνημονίου.

Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega Channel δήλωσε ότι ήταν αντίθετος με την προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, φυσικά δεν είχε τολμήσει να πραγματοποιήσει αυτές τις δηλώσεις, όταν λάμβανε την εντολή από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου να ασκήσει τα καθήκοντα του ως υπουργός Οικονομικών, δηλαδή να συνεχίσει την πολιτική του Μνημονίου. Δεν είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του, πριν αναλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και πριν προκηρυχθούν εκλογές για την 6η Μαΐου.

Ούτε βέβαια είχε εκφράσει δημόσια τις ενστάσεις του για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και στον μηχανισμό στήριξης όταν ήταν μέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου και στη συνέχεια αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου. Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα επιχειρήματα και τα εκβιαστικά διλήμματα που έθεσε από το βήμα της βουλής, το βράδυ που υπερψηφίστηκε το δεύτερο μνημόνιο και τα όσα καταλόγιζε περί «εθνικής και πολιτικής τύφλωσης» και «αυτοκτονικής προσέγγισης» απέναντι σε όσους αντιδρούσαν στους όρους της συμφωνίας για το κούρεμα του χρέους.


Τα καλά λόγια για το ΔΝΤ


Ως υπουργός Οικονομικών είχε μόνο καλά λόγια να πει για το ΔΝΤ. Ορίστε ένα μέρος των δηλώσεων που είχε πραγματοποιήσει μετά από τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2011 «Εδώ, στην έδρα του ΔΝΤ , είχα επίσης μία πολύ ενδιαφέρουσα και μακρά συνάντηση εργασίας με την κ. Λαγκάρντ, την νέα Γενική Διευθύντρια και το επιτελείο της . Μιλήσαμεγια όλα τα θέματα, η στάση του ΔΝΤ είναι πολύ θετική. Βεβαίως, όλα εξαρτώνται από εμάς.

Όλα εξαρτώνται από τη δική μας ικανότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και να καταγράψουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εάν εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και παρουσιάζουμε αποτελέσματα, το ΔΝΤ και η διεθνής κοινότητα θα στηρίξουν και θα στηρίζουν την Ελλάδα, έως ότου αποκαταστήσει τη δημοσιονομική της κυριαρχία καιανεξαρτησία, έως ότου κατακτήσει τη θέση που αναλογεί στην ιστορία και τις ικανότητες του ελληνικού έθνους».

«Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα»

Εκτός αυτών ο κ. Βενιζέλος δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega Channel ότι «Κοιτάξτε, δεν ξέρω τι έγινε, δεν ήμουνα μέσα στο σύστημα που έκανε τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις, εγώ ήμουνα Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ήμουνα εναντίον της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχα αυτή την αντίληψη για τα πράγματα».

Ο κ. Βενιζέλος, διαχωρίζει σήμερα πλήρως τη θέση του από τις κρίσιμες αποφάσεις που είχε λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου και ο προκάτοχός του στο υπουργείο Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ορίστε τι είπε στο Mega Channel για το πρώτο Μνημόνιο: «Ήταν ελλιπές, γιατί το μνημόνιο νούμερο ένα αντιμετώπιζε τα προβλήματα δανεισμού, όχι τη βιωσιμότητα του χρέους. Ή να σας το πω διαφορετικά, βασιζόταν στην παραδοχή ότι το χρέος χωρίς μείωση, χωρίς κούρεμα, χωρίς PSI, ήταν βιώσιμο».

Είναι αυτή, όμως, η αλήθεια; Στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΙ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει ότι ο κ. Βενιζέλος είχε πλήρη εικόνα του συνολικού κειμένου του Μνημονίου και είχε κάνει παρεμβάσεις και σχόλια, συνδιαμορφώνοντάς το. Με αφορμή τα όσα είχε πει ο κ. Παπακωνσταντίνου ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση: «Ενώ σχεδόν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, ακόμη και η τότε υπουργός Οικονομίας, γνώριζαν μόνο το τμήμα του Μνημονίου που αφορούσε στις αρμοδιότητές τους, ο κ. Βενιζέλος μετείχε στη σύνταξή του, όχι μόνον ως κυβερνητικό στέλεχος, αλλά και ως νομικός. Είναι, γι’ αυτό, διπλά συνένοχος στις μοιραίες αποφάσεις που –όπως συνομολογούν οι πάντες, αλλά και οι κορυφαίοι “σύντροφοί” του– οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή».


Τόσο πολύ κατά της προσφυγής στον ΔΝΤ ήταν ο κ. Βενιζέλος, ώστε συνδιαμόρφωνε το κείμενο του πρώτου Μνημονίου. Ο κάθε ένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. 



 http://www.axiaplus.gr/article/4865/pote-elege-alhtheia-o-k-benizelos/
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/04/blog-post_7241.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters