Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

THN "EKANE" KAI O ΚΑΝΤΑΦΙ ; ΦΗΜΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ.


Πάνω απο 260 αθώοι, παιδιά και γυναίκες νεκροί.

Για 61 νεκρούς στα χθεσινοβραδινά επεισόδια στην Τρίπολη κάνει λόγο το Al Jazeera, καθώς οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις επεκτάθηκαν για πρώτη φορά στη λιβυκή πρωτεύουσα.
Το απόγευμα το Αλ Τζαζίρα, αλλά και κάτοικοι της πρωτεύουσαν ανέφεραν πως πολεμικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών σε πολλές περιοχές.
«Αυτό που ζούμε σήμερα είναι αδιανότητο. Πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα βομβαρδίζουν αδιακρίτως τη μία περιοχή μετά την άλλη. Υπάρχουν πολλοί, πολλοί νεκροί» ανέφερε μιλώντας στο Reuters ο κάτοικος της περιοχής ’ντελ Μοχάμεντ Σάλεχ.
Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι τυλίχθηκε στις φλόγες το κτήριο όπου στεγάζεται το κοινοβούλιο, ενώ κρατικά κτήρια πυρπολήθηκαν και λεηλατήθηκαν σε διάφορες πόλεις της επαρχίας. Οι αντικαθεστωτικοί επισημαίνουν ότι έχουν αναλάβει τον έλεγχο στη Βεγγάζη και την αλ Μπάιντα.
Υποστηρικτές του Μουαμάρ Καντάφι συγκεντρώθηκαν στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης, κρατώντας σημαίες και το πορτρέτο του.
Παράλληλα, η παραγωγή στην πετρελαιοπηγή Ναφούρα φέρεται να έχει σταματήσει λόγω απεργίας, σύμφωνα με το Al Jazeera, ενώ η BP έχει διακόψει την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λιβύη, τέταρτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στην Αφρική.
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πργαγμ,ατοποιήθηκαν επίσης στην πόλη Ρας Λάνουφ, τοποθεσία ενός συμπλέγματος διϋλιστηρίων και πετροχημικών εργοστασίων, σύμφωνα με την εφημερίδα Quryna, που προσθέτει πως ειδικές επιτροπές αγώνα των εργαζομένων και κάτοικοι της περιοχής έχουν οργανώσει ασπίδα προστασίας γύρω από τις εγκαταστάσεις για να αποτραπούν καταστροφές.
Διαφωνίες εντός της κυβερνώσας ελίτ;
Την ίδια στιγμή, σε μια ένδειξη ότι υπάρχουν διαφωνίες εντός της κυβερνώσας ελίτ, ο Λίβυος υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Μοχάμεντ Αμπούντ Αλ Τζελέιλ παραιτήθηκε σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την υπέρμετρη χρήση βίας εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών», γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Quryna.
Επίσης, ο Μοχάμεντ Μπαγιού, ο οποίος μέχρι πριν από ένα μήνα ήταν εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ότι η ηγεσία της Λιβύης πρέπει ν΄αρχίσει διάλογο με τους αντιπάλους της για την κατάρτιση συντάγματος.
Σε ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι η ηγεσία κάνει λάθος να απειλεί με βία τους αντιπάλους της.
Ο Μπαγιού κάλεσε τον Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι να αρχίσει συνομιλίες με την αντιπολίτευση ώστε να γίνουν αλλαγές στο λιβυκό πολιτικό σύστημα.
Παράλληλα, ο απεσταλμένος της Λιβύης στον Αραβικό Σύνδεσμο Μονεΐμ αλ-Χόνι, ανακοίνωσε ότι «θα συμμετάσχει στην επανάσταση», ενώ ο πρεσβευτής της στην Ινδία Αλί ελ Ασάουι δήλωσε στο BBCότι παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.
Την ίδια στιγμή, συνασπισμός ισλαμιστών ηγετών ανακοίνωσε ότι είναι καθήκων όλων των μουσουλμάνων να εξεγερθούν ενάντια στη λιβυκή ηγεσία λόγω των «αιματηρών εγκλημάτων της κατά της ανθρωπότητας».
«Ποταμοί αίματος θα κυλήσουν»
Σήμερα, ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προειδοποίησε για τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου, τονίζοντας ότι ο στρατός είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει την τάξη με οποιοδήποτε κόστος.
«Η Λιβύη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Είτε συμφωνούμε σήμερα σε μεταρρυθμίσεις, είτε δεν θα θρηνήσουμε 84 νεκρούς, αλλά χιλιάδες και ποταμοί αίματος θα κυλήσουν σε ολόκληρη τη Λιβύη», είπε στο διάγγελμά του ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ.
Υποσχέθηκε παράλληλα σημαντικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις, ισχυριζόμενος ότι το Γενικό Λαϊκό Κογκρέσο θα συνέλθει σύντομα για να ψηφίσει νέο ποινικό κώδικα και νέους νόμους που θα δίνουν «προοπτικές ελευθερίας» στον Τύπο και την κοινωνία των πολιτών, ενώ έκανε λόγο για την έναρξη διαλόγου για τη θεσμοθέτηση νέου συντάγματος.
«Το ηθικό μας είναι υψηλό και ο ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι, εδώ στην Τρίπολη, ηγείται της μάχης και τον υποστηρίζουμε, όπως και οι ένοπλες δυνάμεις... δεν θα εγκαταλείψουμε την Τρίπολη και θα πολεμήσουμε μέχρι τελευταίου ανδρός, μέχρι τελευταίας γυναίκας και μέχρι τελευταίας σφαίρας», τόνισε.
Σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch, τουλάχιστον 233 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λιβύη από την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας την περασμένη εβδομάδα.
Από την πλευρά τους, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσαν ότι καταδικάζουν την καταστολή των διαδηλώσεων, σύμφωνα με σχέδιο κοινής διακήρυξης που δόθηκε στη δημοσιότητα.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει τη συνεχιζόμενη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων στη Λιβύη και εκφράζει τη λύπη του για τη βία και τους θανάτους... Η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι ειρηνικά αποτελούν θεμελιώδη δικαιώματα κάθε ανθρώπινου όντος, τα οποία πρέπει να γίνονται σεβαστά και να προστατεύονται», αναφέρεται στο κείμενο.
 http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/02/thn-ekane-kai-o-260.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters