Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ

Τους τελευταίους μήνες, όπου τα πάντα ευρίσκονται σε διαδικασία αναθεώρησης, (ακόμη και βασικά <<συμβόλαια>> της Πολιτείας με τους πολίτες της αναθεωρούνται μονομερώς), σκέφθηκα ότι ....
πρέπει και εμείς οι συνταξιούχοι αρμοδιότητας ΥΕΘΑ να κοιτάξουμε κάποιους ορισμούς-χαρακτηρισμούς που μας αφορούν και ενδεχομένως να γίνουν διελκυστίνδα προσεχώς:
1.Για πολλούς ο όρος <<απόστρατος>> δεν είναι ο καλύτερος. Σε μένα συνειρμικά οδηγεί σε ένα επίπεδο ίδιο με αυτό των όρων απένταρος, απόβλητος, απόμαχος, απόμακρος, απότακτος, απεντόμωση, αποψίλωση (δεν μπορώ να την ξεχάσω...), αποκαθήλωση. Το πρώτο συνθετικό <<απο->> υποδηλώνει την πλήρη (100%) αποκοπή/απομάκρυνση/διακοπή από την κατάσταση που εκφράζει το δεύτερο συνθετικό του επιθέτου.
2.Η αποστράτευση είναι <<στιγμιαίο>> γεγονός, σημαίνει την θέση εκτός των τάξεων του στρατού συγκεκριμμένη χρονική στιγμή/ημερομηνία (ημέρα της κρίσεως....). Την ημέρα αυτή είμαστε αποστρατευθέντες και μόνο αυτή, (άσχετα αν μετά μας καίει χρόνια.....). Όπως είπα η αποστράτευση διαρκεί μια στιγμή, είναι μεταβατική κατάσταση, (κάτι σαν την Συνάρτηση Δέλτα - Delta Function των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.......). Επίσης αυτή η μετάβαση μπορεί να διανυθεί και αντίστροφα θεωρητικά, δηλαδή κάποιος να επανέλθει, (σπάνιο βεβαίως...). Στον όρο αποστράτευση αντιστοιχεί η μετοχή αποστρατευθείς, (μεταβατική κατάσταση που άρχισε και έληξε).
3.Η έκφραση <<τίθεται σε αποστρατεία>> υποδηλώνει την μετάβαση σε μία μόνιμη κατάσταση λόγω απώλειας ιδιοτήτων ή χαρακτηριστικών και λόγω αυτής της απώλειας δεν μπορείς να είσαι πλέον στον στρατό. Τυπικά όταν κάποιος τίθεται σε <<αποστρατεία>> δεν μπορεί να είναι και <<ευδοκίμως τερματίσας>>.... Στον όρο αποστρατεία αντιστοιχεί το όνομα απόστρατος (που υποδηλώνει μόνιμη κατάσταση). Επίσης διερωτώμαι, οι κληρωτοί όταν απολύονται δεν τίθενται και αυτοί σε αποστρατεία και δεν είναι απόστρατοι;
4.Οι ΕΔ σύμφωνα με την νομοθεσία αποτελούνται από τα ε.ε., ε.α. στελέχη και την εφεδρεία. Εμείς λοιπόν ανήκουμε στους ε.α. και όσοι είναι άνω των 60 ή 62 ετών διαγράφονται και από την εφεδρεία. Δόκιμο λοιπόν είναι το Συνταγματάρχηςς ε.α.,Ταξίαχος ε.α., Υποστράτηγος ε.α. ή Αντιστράτηγος ε.α. Όμως η παράθεση αυτού του βαθμού δεν μπορεί να συμβαδίζει με την όρο απόστρατος. Τυπικά οι ενώσεις σαν την Ένωση Αποστράτων του Στρατού (ΕΑΑΣ) και των αντιστοίχων των άλλων Κλάδων των ΕΔ, θα έπρεπε να περιλαμβάνουν μόνο όσους είναι ηλικίας μόνο μέχρι 62 ετών, (μόνο τα νιάτα δηλαδή.....) και από εκεί και πέρα να υπάρχει Ομοσπονδία Στρατιωτικών.
4.Δημοσιονομικά είμαστε <<στρατιωτικοί συνταξιούχοι>> και με τον χαρακτηρισμό αυτό λαμβάνουμε την σύνταξη από το κράτος. Ο διπλός αυτός όρος αφενός υποδηλώνει ότι δεν υπηρετούμε πλέον στον στρατό διότι επήλθε το πλήρωμα του χρόνου (αυτή είναι η κατάσταση του συνταξιούχου, σύνταξη γήρατος) αφετέρου δε, διατηρούμε την ιδιότητα του στρατιωτικού ισοβίως και μάλιστα την ίδια ιδιότητα που έχουν και οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας.
Προσωπικά λοιπόν θεωρώ τον χαρακτηρισμό απόστρατος τεχνικά τουλάχιστον λανθασμένο και θα προτιμούσα τον όρο στρατιωτικός συνταξιούχος, όπως άλλωστε χαρακτηρίζονται ανάλογα και οι άλλοι συνταξιούχοι του δημοσίου.
Φυσικά όλα τα παραπάνω αφορούν τους προ Μνημονίου στρατιωτικούς, γιατί οι επόμενοι που θα συνταξιοδοτούνται θα είναι ΑΠΛΩΣ Συνταξιούχοι του ΙΚΑ.......
Στα παραπάνω εκτεθέντα δεν εξετάσθηκαν τυχόν υφιστάμενοι νομικοί ορισμοί ούτε χρησιμοποιήθηκαν λεξικά και ενδεχομένως να κάνω λάθος στον συλλογισμό.



ΕΛΛΗΝΑΣ
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/02/blog-post_4797.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters