Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ελληνικά C-130 για την Λιβύη, πρόβλημα στον απεγκλωβισμό των Τούρκων

Η Αθήνα ετοιμάζεται να αποστείλει αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας για να απεγκλωβίσει Έλληνες πολίτες από τη Λιβύη, αν και έχει προκύψει πρόβλημα στην προσγείωση στα αεροδρόμια της χώρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, η Ελλάδα πρόκειται να στείλει μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 στην Λιβύη με σκοπό να μεταφέρει πίσω στην πατρίδα τους Έλληνες πολίτες, αλλά και όποιον άλλο επιθυμεί, στην ασφάλεια της πατρίδας.

Ποιο συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει με ανακοίνωσή του πως «παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στη Λιβύη και, υπό το συντονισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτριου Δόλλη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πρέσβη Ιωάννη – Αλέξιου Ζέπου, βρίσκεται σε ετοιμότητα να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο επαναπατρισμού όσων Ελλήνων διαβιούν εκεί και εκφράσουν σχετικό αίτημα.
Η επιχείρηση επαναπατρισμού θα πραγματοποιηθεί με μέσα που θα διαθέσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-130) και κατόπιν της συνεννόησης που απαιτείται για την περίπτωση αυτή με τις λιβυκές αρχές.
Προς το σκοπό αυτό, η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τρίπολη βρίσκεται σε συνεχή επαφή, τόσο με τους εκπροσώπους των ομογενειακών κοινοτήτων, στη Βεγγάζη και την Τρίπολη, όσο και με τις εταιρίες ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη και απασχολούν προσωπικό σε διάφορα μέρη της χώρας, κάποια εξ αυτών απομακρυσμένα από τα μείζονα αστικά κέντρα».
Ας ελπίσουμε πως και αυτή η επιχείρηση της «αντιπαραγωγικής» Πολεμικής Αεροπορίας θα στεφτεί με επιτυχία και οι συμπατριώτες μας θα γυρίσουν γρήγορα και με ασφάλεια στην χώρα μας. Το πρόβλημα είναι αν τα ελληνικά C-130 θα μπορέσουν να προσγειωθούν στη Λιβύη.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη δώσει οδηγίες στους Τούρκους πολίτες να ταξιδέψουν οδικώς προς την Αίγυπτο από την πόλη Τομπρούκ της Λιβύης, αφού δε δόθηκε άδεια προσγείωσης στα τουρκικά C-130.
Το πρόβλημα της Τουρκίας είναι μεγάλο, αφού σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, υπολογίζεται ότι στη χώρα βρίσκονται περί τους 25.000 Τούρκους πολίτες, σε 22 σημεία όπου εκτελούνται κατασκευαστικά έργα από τουρκικές εταιρίες.


defencepoint

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters