Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Αυτό το γνωρίζουμε; Όχι βέβαια..Οι 20 πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι έχασαν $300 δισ. λόγω του κορονοϊού

Του Jonathan Ponciano
Οι μεγάλες απώλειες στο χρηματιστήριο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού έχουν εξαλείψει 293 δισεκατομμύρια δολάρια από τις περιουσίες των 20 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο μέσα σε διάστημα λίγο περισσότερο από ένα μήνα, σύμφωνα με υπολογισμούς του Forbes.
Όταν ο Dow Jones έφτασε σε ιστορικό υψηλό στα μέσα Φεβρουαρίου, η συνολική αξία των 20 μεγαλύτερων περιουσιών ανερχόταν στα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια – ποσό το οποίο έκτοτε έχει υποχωρήσει στα 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια. Εξάλλου οι απώλειες της Δευτέρας μόνο, ανήλθαν στα 68 δισ. δολάρια καθώς οι δείκτες S&P και Dow υποχώρησαν κατά 12% και 13% αντίστοιχα.
Μεταξύ αυτής της ελίτ ομάδας, ο μεγαλύτερος ηττημένος τον τελευταίο μήνα σε όρους δολαρίου είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Bernard Arnualt, η οποία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα μετατρέψει τα εργοστάσια παραγωγής αρωμάτων της σε μονάδες παραγωγής αντισηπτικών για τα χέρια. Η περιουσία του υποχώρησε κατά 29,6 δισ. δολάρια από τις 13 Φεβρουαρίου στα 79,9 δισ. δολάρια τη Δευτέρα, έχοντας ξεπεράσει προηγουμένως μέσα στο 2019 τα 100 δισ. δολάρια. Η μετοχή της LVMH έχει σημειώσει ”βουτιά” σχεδόν 30% από τον προηγούμενο μήνα, κινούμενη σχεδόν παράλληλα με την πορεία του γαλλικού χρηματιστηρίου.
Σε ποσοστιαίες μονάδες, ο μεγαλύτερος ηττημένος είναι ο Mukesh Ambani από την Ινδία, ο ιδρυτής του ομίλου Reliance Industries, της πιο πολύτιμης εταιρείας στη χώρα. Η πτώση της μετοχής της εταιρείας είχε ως αποτέλεσμα η περιουσία του Ambani να μειωθεί σχεδόν κατά το ένα τρίτο, και να ανέρχεται πλέον στα 38,6 δισ. δολάρια.
Εν τω μεταξύ, ο Jeff Bezos, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, είναι πλέον και ο μοναδικός της λίστας που κατέχει περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων, καθώς η περιουσία του Bill Gates υποχώρησε κατά 5,8 δισ. δολάρια τη Δευτέρα και έκλεισε στα 97,8 δισ. δολάρια. Ωστόσο, η περιουσία του Bezos ενδέχεται σύντομα να ακολουθήσει την ίδια πορεία. Η περιουσία του υποχώρησε κατά 5,3 δισ. δολάρια στα 105,1 δισ. δολάρια, με τον συνολικό απολογισμό των ζημιών του ιδρυτή της Amazon να ανέρχεται στα 25,6 δισ. δολάρια από τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απώλεια μετά από αυτή που σημείωσε ο Arnault.
Ο μεγαλύτερος ηττημένος της Δευτέρας ήταν ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Facebook, Mark Zuckerberg, ο οποίος έχασε 8,8 δισ. δολάρια μετά την κατρακύλα άνω του 14% που σημείωσε η μετοχή της εταιρείας. Η περιουσία του ανέρχεται πλέον στα 54,3 δισ. δολάρια, μειωμένη κατά 31% από όταν το χρηματιστήριο άρχισε να δέχεται πιέσεις από την πανδημία του κορονοϊού.
Ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία των Δημοκρατικών, Michael Bloomberg,  (με περιουσία 50,9 δισ. δολάρια) και οι μεγιστάνες της οικογένειας Koch, Charles και Julia (με περιουσία στα 40 δισ. δολάρια έκαστος) ήταν οι μοναδικοί που δεν είδαν τις περιουσίες τους να μειώνονται. Ο λόγος είναι επειδή η περιουσία τους βασίζεται σε μη εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, των οποίων η αξία δεν επηρεάζεται τόσο άμεσα (χρονικά) όσο εκείνη των εισηγμένων εταιρειών.

Πηγές: ForbesΦιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters