Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

"ΜΗΝΥΜΑ" ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ Ο Στόλος σε διάταξη μάχης από Λήμνο ως Καστελόριζο


Πρόβα υπεράσπισης της ΑΟΖ
«Πολεμικό» σκηνικό θυμίζει από σήμερα έως την Παρασκευή το ανατολικό Αιγαίο και μέχρι την ανατολική Μεσόγειο, καθώς όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έχουν αναπτυχθεί προκειμένου
να διεξάγουν τρεις ασκήσεις μαζί. Θα υπάρξει συμμετοχή και μαχητικών αεροσκαφών, ενώ θα εκτελεστούν βολές κατά θαλάσσιων στόχων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι στρατιωτικοί θέλουν να στείλουν σαφές μήνυμα : «Είμαστε εδώ, πάντα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα». Η κινητοποίηση που έχει δοθεί προκειμένου να εκτελεστούν οι τρεις ασκήσεις έχει να παρατηρηθεί πολλούς μήνες και δείχνει ότι το Στράτευμα προσαρμόζεται ήδη σε αυτό που ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος ονόμασε «αλλαγή στρατηγικής προσέγγισης».

Τι σημαίνει αυτό; Πώς οι Ένοπλες Δυνάμεις «κοιτούν» πλέον πέραν του Αιγαίου και μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο με στόχο την προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και την ΑΟΖ. Η ταυτόχρονη λοιπόν πραγματοποίηση των ασκήσεων, «Αστραπή», «Ορμή» και «Γρίπος» αποσκοπεί στην εφαρμογή του νέου δόγματος που θα ισχύει από εδώ και στο εξής για την αντιμετώπιση όσων απειλήσουν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, νοτιοανατολικά της Κρήτης, το Καστελόριζο και μέχρι την ΑΟΖ της Κύπρου.

Από την Δευτέρα 4 φρεγάτες, 2 υποβρύχια εκ των οποίων το ένα είναι το S-120 «Παπανικολής», 1 πυραυλάκατος και 1 πλοίο γενικής υποστήριξης με τέσσερα ελικόπτερα S70B6 «Agean Ηawk» βρίσκονται στο ανατολικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες για τη διεξαγωγή της τεχνικής άσκησης «Αστραπή».

Τα μέσα αυτά, μαζί με τις 9 ΤΠΚ που θα πραγματοποιήσουν την άσκηση «Ορμή» και τα 3 Ναρκοθηρευτικά, τη 1 Κανονιοφόρο και ένα ελικόπτερο S70B6 «Agean Hawk» που θα εκτελέσουν την άσκηση «Γρίπας», θα αναπτύσσονται ήδη από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή σε μία περιοχή που εκτίνεται από τη Λήμνο και μέχρι το Καστελόριζο.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα «πλέγμα» ασφαλείας κατά μήκος του ανατολικού Αιγαίου, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει «μίνι» «καταιγίδα» πυραύλων. Σχεδιάζονται βολές με κατευθυνόμενους πυραύλους RIM-7M Sea Sparrow και Penguin. Οι καιρικές συνθήκες είναι αυτές που τελικώς θα κρίνουν πότε (πιθανότατα την Πέμπτη) και πώς θα εξελιχθεί το «πυραυλικό» πρόγραμμα, όπως και το σενάριο. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται βύθιση πλοίου ακόμη και με βολές από ξηρά.

Θεωρείται βέβαιο πώς θα χρησιμοποιηθεί και το πεδίο βολής Άνδρου για συνεργασία μεταξύ πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών.

Η απάντηση στις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας έρχεται από το ένδοξο Πολεμικό Ναυτικό με περιορισμένη συμμετοχή και της Πολεμικής Αεροπορίας. Άλλωστε, οι αεροναυτικές δυνάμεις είναι αυτές που θα προασπίσουν το κυριαρχικό δικαίωμα της ΑΟΖ.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_4806.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters