Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Μια απίστευτη αποκάλυψη για Μέργο ... ξέρετε αυτόν που θέλει κι άλλη μύωση μισθών !


Ημέρες και έργα του προκλητικού ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργου Μέργου φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsbomb.gr.

Ο άνθρωπος που χαρακτήρισε «πολλά» τα 586 ευρώ που είναι ο κατώτατος μισθός - προτείνοντας
μάλιστα περαιτέρω μείωσή του – ασκούσε συνεχώς πιέσεις σε υπουργούς για να αυξηθεί ο μισθός του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο κ. Μέργος ήταν κεντρικό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επί θητείας Γιώργου Αλογοσκούφη. Επί των ημερών του ωστόσο δεν προχωρούσε τίποτα στους τομείς ευθύνης που είχε αναλάβει και μάλιστα λέγεται ότι είναι ο υπεύθυνος για την αναπροσαρμογή του ελλείμματος που οδήγησε στην τριετή κοινοτική επιτήρηση.

Δυσαρεστημένος ο κ. Αλογοσκούφης από τα «έργα» του κ. Μέργου αποφασίζει το 2007 να τον απομακρύνει.

Έτσι βρέθηκε να είναι Διοικητής του ΙΚΑ.

Εκεί τον βρίσκει η κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά που ήταν τότε υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Ήταν η εποχή μεταρρύθμισης των Ταμείων, η οποία πήρε τα εύσημα πρόσφατα ακόμη και από τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν.

Η κ. Πετραλιά τότε είχε υπογράψει κοινή υπουργική απόφαση με το υπουργείο Οικονομικών που προέβλεπε μειωμένες αποδοχές όλων των προέδρων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Η απόφαση είχε σταλεί για συνυπογραφή στον τότε υφυπουργό κύριο Ν. Λέγκα.

Εντούτοις, παρά τη σαφή εντολή της υπουργού, η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, περιέργως προέβλεπε αύξηση για τον διοικητή του ΙΚΑ!

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό από την κ. Πετραλιά οι φωνές της ακούστηκαν σε όλο το υπουργείο και λέγεται πως αντηλλάγησαν και βαριές εκφράσεις προς τον κύριο Λέγκα. Τα επίθετα μάλιστα που εκστόμιζε κατά του κυρίου Λέγκα παρέπεμπαν σε λιμενεργάτη και όχι στην υπουργό που φημιζόταν για την ευγένειά της.

Ο κ. Λέγκας επιχειρώντας να δικαιολογήσει την αύξηση μισθού, είπε στην εμβρόντητη υπουργό πως ο κ. Μέργος τον ενοχλούσε καθημερινά για το συγκεκριμένο θέμα. «Ε, τι να κάνω και ‘γω, που να το φανταστώ, ήταν σοβαρός άνθρωπος, καθηγητής», είχε δικαιολογηθεί τότε στην κ. Πετραλιά ο Ν. Λέγκας.

Διοικητικά στελέχη του υπουργείου αναφέρουν ότι η κ. Πετραλιά έθεσε βέτο στην παραμονή του Μέργου ακόμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Αποτέλεσμα, ο κ. Μέργος να υποβάλει τελικά την παραίτησή του από διοικητής του ΙΚΑ.

Σύμφωνα πάντως με στελέχη της τότε κυβέρνησης, ο κ. Μέργος παρότι ευγενικός και ευχάριστος, δεν είχε προχωρήσει ούτε μία υπόθεση στους τομείς ευθύνης του, ενώ σε όποιο υπουργείο και αν πήγαινε, κατά ένα περίεργο λόγο οδηγούσε τους υπουργούς σε διαχείριση κρίσεων.

Αυτόν τον άνθρωπο επέλεξαν σήμερα για μια τόσο νευραλγική θέση, για μια θέση κλειδί από την οποία περνούν κρίσιμα νομοσχέδια τα οποία κρίνουν τις τύχες του ελληνικού λαού.

Αυτός ο άνθρωπος που παρακαλούσε καθημερινά να του αυξήσουν το μισθό, είχε το θράσος να πει ότι πρέπει να μειωθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ.
olympia.gr


http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_2257.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters