Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Μήπως δώσαμε πολύ αέρα στον Στουρνάρα; Στουρνάρα πες αλεύρι!

stournaras
Ο προϋπολογισμός κατρακυλά βγαίνει εκτός προγραμματισμού κάτι που θα φέρει εάν δεν πιάσουμε τους στόχους το πρώτο τρίμηνο νέα μέτρα, και αυτό έχει αρχίσει δειλά, δειλά να ανακοινώνεται προσεκτικά.Εκτός από τα αποτυχημένα μέτρα του πετρελαίου και των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να χαθούν τεράστια ποσά για το κράτος κάτι το οποίο χρεώνεται ο ίδιος ο Υπουργός οικονομικών έρχεται και σειρά άλλων λαθών που καλείται άδικα να πληρώσει ο Ελληνικός λαός ένα από αυτά είναι και ο φόρος ακινήτων.
 

του Κώστα Βουκελάτου
voukelatosΤζάμπα οι θυσίες των Ελλήνων, τζάμπα οι στερήσεις, η συνεχιζόμενη ύφεση και η έλλειψη ρευστότητας φέρνουν μειωμένα έσοδα για το κράτος κατά 7% για τον Ιανουάριο και κατά 16% από πέρυσι και αυτό θα επιδεινωθεί μόλις μπουν σε εφαρμογή τα νέα φορολογικά μέτρα που φορολογούν τα παιδιά, την πρώτη κατοικία και φυσικά θα εξαιρούν τα γιότ.

Πώς θα πληρώσει ο πολίτης τα χαράτσια σε εφορία, σπίτια, παιδιά και αυτοκίνητα όταν έχεις μειώσει 40% τον μισθό τους και πώς νομίζει το κράτος ότι θα αυξήσει τα έσοδα με τέτοια μέτρα; Πώς θεωρεί ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους οι φορολογούμενοι με το να τους πάρεις τα σπίτια; Τον μισθό τους; Την σύνταξη; Ποιος θέλει την Ελλάδα και τον λαό σε πλήρη εξαθλίωση;

Αλήθεια πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι κάποιος με αυτή την κατάσταση; Ποια οικονομικά μυαλά που δεν είναι φίλοι του Στουρνάρα θεωρούν σαν σωστό μέτρο την φορολόγηση των παιδιών μιας οικογένειας; Και την πρώτη κατοικία που με στερήσεις πήρε μια οικογένεια; Και πόσο σίγουρος είναι ότι θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους οι φορολογούμενοι που υποφέρουν;;

Η αδυναμία των πολιτών να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους λόγο της αλλεπάλληλης μείωσης των εισοδημάτων τους δημιουργεί στον Στουρνάρα περισσότερο μια ανασφάλεια για την εικόνα του στου εταίρους παρά για την αποφυγή νέων μέτρων.

Έτσι λοιπόν στην χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο οικονομικών παρόντος του Χ. Σταικούρα , Γ. Μαυραγάνη και Χ. θεοχάρη προσπάθησαν να βρουν τρόπους να ενισχύσουν τα έσοδα και να προχωρήσει γρήγορα η αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και της φορολογικής διοίκησης . Οι πολίτες είναι υπέρ ενός δίκαιου ορθολογικού φορολογικού συστήματος και όχι σε απλά ενός εκβιαστικού εισπρακτικού μηχανισμού που ενώ χρωστάς 5 με προσαυξήσεις και πρόστιμα το κράτος σου ζητά 15 και έχει την απαίτηση να εισπράξει με αποτέλεσμα να μην καταβάλει ο οφειλέτης ούτε τα 5.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα συζητήθηκε στην χθεσινή σύσκεψη ότι εάν δεν πιάσουμε τα έσοδα του τριμήνου θα υποστούμε περαιτέρω κούρεμα των δαπανών που σημαίνει και άλλη μείωση μισθών και συντάξεων, δηλαδή πάλι στόχος ο πολίτης και το εισόδημα που του έχει απομείνει.

Και επειδή όπως έχουν ομολογήσει οι κυβερνώντες δεν αποφασίζει η κυβέρνηση αλλά η ΤΡΟΙΚΑ είναι δεδομένο ότι θα ζητηθούν νέα εισπρακτικά μέτρα και περικοπή δαπανών.

Φυσικά ο κ. Στουρνάρας θέλει να αποφύγει να δώσει την εικόνα ότι δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους για τα έσοδα και έτσι ετοιμάζει τα όπλα του για να κυνηγήσει τους Έλληνες ώστε να τους πάρει ότι τους έχει απομείνει.

Τα μέτρα είναι γνωστά σε όλους κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, πρώτης κατοικίας, αυτοκινήτου και φυσικά η φυλακή για όσους δεν έχουν να πληρώσουν, αυτά είναι μέτρα που ο Στουρνάρας προαναγγέλλει συνέχεια με απίστευτη ψυχρότητα.

Το δίκαιο θα ήταν να έβγαινε και να απειλούσε μεγαλοφειλέτες και όχι μεροκαματιάρηδες αλλά από έναν άνθρωπο που φορολογεί τα παιδιά και εξαιρεί τα σκάφη δεν περιμένεις αξιοκρατία και δικαιοσύνη.

Αυτή η έπαρση και αδιαλλαξία του Στουρνάρα που καλλιεργήθηκε τους προηγούμενους μήνες με ευθύνη του Σαμαρά και των εταίρων της κυβέρνησης φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να περιοριστεί.
Πληροφορίες λένε ότι αντιμετωπίστηκε με μεγάλη ψυχρότητα ο Στουρνάρας χθες και από τους τρείς πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι ζήτησαν και άμεση λύση για σε ότι αφορά τους αγρότες και τα ακίνητα.

Ο προβληματισμός του φάνηκε και στις δηλώσεις που έκανε εχθές το βράδυ έξω από τους Μαξίμου αποχωρώντας, μήπως ήρθε η ώρα στις επερχόμενες συναντήσεις με την ΤΡΟΙΚΑ να βρίσκονται και άλλοι μαζί με τον Στουρνάρα φρενάροντας τον μήπως και μείνει κάτι στους Έλληνες και δεν ξεβρακωθούμε εντελώς!!!
Στουρνάρα πες αλεύρι η επιτροπεία σε γυρεύει…… επιτέλους.

http://freepen.gr/?p=16776

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6758.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters