Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

OI TOΥΡΚΟΙ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ...



Υπάρχει πρόβλημα στον παραπόταμο του ποταμού Έβρου, τον Εργίνη, καθώς οι οικισμοί που βρίσκονται στη λεκάνη του Έβρου από την πλευρά της Τουρκίας δε διαθέτουν εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.  Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στην απάντηση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος,... Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Γεροντόπουλος.
Με την απάντηση της ειδικής γραμματείας υδάτων, του υπουργού Περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες του βουλευτή Έβρου κ. Γεροντόπουλου, για την αύξηση των επιπέδων ρύπανσης του ποταμού Έβρου, ιδιαίτερα από το Ορμένιο έως την Ορεστιάδα. Ο βουλευτής κατέθεσε ερώτηση πριν ένα μήνα προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο, με θέμα το πρόβλημα που υπάρχει, με τα αστικά λύματα του ποταμού Έβρου, που προέρχονται από την Αδριανούπολη και τις πόλεις και τα χωριά που συναντούν τον Εργίνη, παραπόταμο του Έβρου. Ο κ. Γεροντόπουλος ερευνά στην ερώτηση του τις δυνατότητες διασυνοριακής συνεργασίας και τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για τον περιορισμό της ρύπανσης.

Αναλυτικά η ειδική γραμματεία υδάτων απάντησε ότι σύμφωνα με την τελευταία συνεδρίαση της ομάδας εργασίας εμπειρογνωμόνων Ελλάδος-Τουρκίας, πράγματι στον παραπόταμο του Έβρου, Εργίνη υπάρχει πρόβλημα ρύπανσης το οποίο και επιβαρύνει τον ποταμό Έβρο. Η Τουρκική πλευρά παραδέχθηκε ότι οι οικισμοί που βρίσκονται στη λεκάνη του Έβρου από την μεριά της Τουρκίας, δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ωστόσο, ότι σύμφωνα με την Οδηγία Πλαίσιο, η ποιότητα του ποταμού Έβρου είναι καλή για αρδευτική χρήση χωρίς όμως τα στοιχεία των μετρήσεων αυτών να είναι διαθέσιμα στην ομάδα εργασίας των εμπειρογνωμόνων.

Τέλος το Ελληνικό Υπουργείο απαντά ότι επιθυμεί στενότερη συνεργασία με την Τουρκική πλευρά, εν όψει της κατάρτισης σχεδίων διαχείρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ελλάδα, ενώ από την Τουρκία αναμένεται να ξεκινήσει το 2013.

Ο κ. Γεροντόπουλος πιστεύει ότι η διασυνοριακή ρύπανση του ποταμού Έβρου δημιουργεί την ανάγκη να υπάρξει ένας ισχυρός διακρατικός φορέας διαχείρισης των υδάτων του, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των τριών χωρών. Αυτός ο ενιαίος φορέας που πρέπει δημιουργηθεί θα μπορούσε να διεκδικήσει σημαντικές ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και να αντιμετωπίσει συνολικά το πρόβλημα διαχείρισης του ποταμού Έβρου.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/01/oi-to.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters