Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Έλληνας πρέσβης καρφώνει την ελληνική κυβέρνηση στις ΗΠΑ, για την πολιτική της έναντι της Ρωσίας. Δεν πρέπει να ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας;


Έλληνες διπλωμάτες, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, πολιτικοί και παράγοντες κομμάτων ρουφιάνευαν την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση στους διπλωμάτες των ΗΠΑ. Δεν παραβιάστηκε κανένα άρθρο του Ποινικού Κώδικα; Οι εισαγγελείς τί λένε;
Σαράντα ηµέρες πριν από την προγραµµατισµένη συνάντηση του έλληνα πρώην πρωθυπουργού µε τον Πούτιν στις 17 ∆εκεµβρίου 2007, η αµερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αποστέλλει στο Στέιτ Ντιπάρτµεντ εµπιστευτικό τηλεγράφηµαµε θέµα: «Ελλάδα και ....Ρωσία: οι αναπτυσσόµενοι δεσµοί – που γίνονται πιο ισχυροί;».

 Ανάµεσα στα στοιχεία για τις ελληνορωσικές σχέσεις και τις πληροφορίες για τους αγωγούς που περιλαµβάνονται στο διπλωµατικό έγγραφο, παρατίθενται και οι απόψεις ειδικών στο θέµα. Σύµφωνα µε τον αµερικανό επιτετραµµένο Τόµας Κάντριµαν, ο συνταξιοδοτηµένος πρέσβηςΑλκιβιάδης Καρόκης είπε ότι η κυβέρνηση Καραµανλή «έπαιζε µε τη φωτιά» κατά τις συµφωνίες της µε τον Πούτιν και αναρωτιόταν αν οι πρώην συνάδελφοί του στο ΥΠΕΞ κατανοούσαν τις επιπτώσεις. Ο ίδιος, όπως αναφέρεται στο τηλεγράφηµα 07Athens2171, ανησυχούσε για το γεγονός ότι η αυξηµένη εξάρτηση από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους µπορεί να επιφέρει αυξηµένη πολιτική εξάρτηση και αµφισβήτησε τις ικανότητες τηςΕλλάδας –πολιτικά και διπλωµατικά– να διαχειριστεί αποτελεσµατικά τις σχέσεις της µε τη Ρωσία.
«ΟιΡώσοι είναι πολύ επιθετικοί», φέρεται να είπε ο πρέσβης, «και πραγµατικά δεν γνωρίζω τι προσπαθούν (στην ελληνική κυβέρνηση) να κάνουν». Στο συγκεκριµένο διπλωµατικό έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι «Ρώσοι πράκτορες θα µπορούσαν ναδιεισδύσουν στην ελληνική οικονοµία», λόγω της αυξανόµενης δύναµης των siloviki (πρώην και νυν στελέχη ασφάλειας και µυστικών υπηρεσιών που κατέχουν επιφανείςθέσεις στη Ρωσία του Πούτιν). Ανάµεσα στους ειδικούς που είχαν προσκληθεί ήταν και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύµβουλος του βουλευτή τότε Αντώνη Σαµαρά, ο οποίος «συµφώνησε ότι η ελληνική διπλωµατία εµφανιζόταν απροετοίµαστη να αντιµετωπίσει τη διευρυνόµενη σχέση µε τη Ρωσία».
 Στο σχόλιό του ο αµερικανός επιτετραµµένος έγραφε: «Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ελληνες απολαµβάνουν το κόρτε των Ρώσων, ακόµα και αν το παίζουν συχνά δύσκολοι».
Λίγες ηµέρες µετά η αιφνιδιαστική παρουσία του αµερικανού υπουργού Ενέργειας Μπόντµαν στα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου TGI ερµηνεύθηκε ως πίεση των ΗΠΑ να αποµακρυνθεί η Ελλάδα από τη Ρωσία.
Πηγή: Φωνακλάς
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/06/blog-post_4356.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters