Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Δεν πληρώνουμε αν δεν γνωρίζουμε πως και με ευθύνη ποιων δημιουργήθηκε το δημόσιο χρέος!

Το άνοιγμα των βιβλίων του δημοσίου χρέους αποτελεί θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων και όλων των πολιτών, που μέσα σε ένα χρόνο είδαν τα δικαιώματά τους να κατακρεουργούνται! Επίσης αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της κυβέρνησης!
Αυτό είναι το σημείο αφετηρίας της Πρωτοβουλίας για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου την δημόσια έκκλησή της. Το κείμενο με το οποίο ζητείται η συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου έχει την υπογραφή περισσότερων από 200 προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τις λίγες δε ημέρες που λειτουργεί η ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας έχουν υπογράψει το αίτημα πολύ περισσότεροι από 10.000 πολίτες.

Διατυπώνοντας την απαίτηση δημιουργίας Επιτροπής Λογιστικού
Ελέγχου δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Η συγκρότηση αντίστοιχης επιτροπής αποτέλεσε τη μέθοδο που αξιοποιήθηκε στον Ισημερινό για να μειωθεί κατά 70% το ομολογιακό χρέος και να πάψει το δημόσιο χρέος να στραγγίζει τον κρατικό προϋπολογισμό, απαγορεύοντας κάθε συζήτηση για αυξήσεις στους μισθούς και παροχές στην δημόσια παιδεία και την υγεία.
«Τι σχέση έχει η Ελλάδα με τον Ισημερινό;», είναι η πρώτη απορία που γεννιέται σε όποιον ακούει το αίτημα. Πολύ μεγαλύτερη απ' αυτή που αρχικά φαίνεται. Αρκεί να υπογραμμισθεί ότι το 70% του χρέους του Ισημερινού που διαγράφτηκε δεν προερχόταν από διμερείς δανειακές συμβάσεις, που αποτελούν πράγματι την πιο συνήθη μέθοδο δανεισμού στον Τρίτο Κόσμο, αλλά ήταν ομολογιακό. Επομένως, υπάρχουν εκείνα τα χρηματοοικονομικά εργαλεία (πέρα από το πρόσφατο ιστορικό προηγούμενο) που μπορούν να ελέγξουν τη νομιμότητα του ομολογιακού χρέους, υπό έναν αυστηρό φυσικά όρο: Να υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση!
Για την Πρωτοβουλία Συγκρότησης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου η υλοποίηση του στόχου της δεν περνάει μέσα από την σημερινή Βουλή και την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, που παρά τη θέληση του ελληνικού λαού τον οδήγησε στο σφαγείο του μηχανισμού ΔΝΤ - ΕΕ. Το αίτημά μας απευθύνεται πρώτα και κύρια στον ελληνικό λαό που πρέπει να πρωτοστατήσει στην πάλη για την απονομιμοποίηση του δημόσιου χρέους, να απαιτήσει δηλαδή να έχει ο ίδιος άποψη για τις κρατικές προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων, τις συμβάσεις που υπογράφτηκαν για υποβρύχια που γέρνουν, κ.α. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, ακόμη κι όσες έχουν επαυξημένες αρμοδιότητες για να ρίξουν άπλετο φως στο ελληνικό δημόσιο χρέος, ανοίγοντας το δρόμο για την σημαντική μείωση και την διαγραφή μεγάλου μέρους του. Αυτές οι επιτροπές έχει επανειλημμένες φορές αποδειχθεί πως το μόνο που κάνουν είναι να κουκουλώνουν σκάνδαλα (βλ. Siemens, εξοπλισμοί κ.α.) δημιουργώντας τους όρους για νέα φαγοπότια σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.
Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου μπορεί να λύσει με επωφελή για την κοινωνική πλειοψηφία τρόπο τον γόρδιο δεσμό του δημοσίου χρέους.
Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Πηγή:  activistis
http://ouranokatevato.blogspot.com/2011/04/blog-post_02.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters