Αρχές πλέων του 21ου αιώνα η Ρωσία, με πρόεδρο τον Βλαδίμηρο Πούτιν, υστέρα από μια περίοδο εσωστρέφειας και ανάκαμψης, επιστρέφει δυναμικά στη παγκόσμια σκηνή διεκδικώντας το δικός της μερίδιο.
Πρέπει να πούμε ότι η Ελλάδα έχει παραδοσιακά καλές (αλλά όχι στενές) σχέσεις με τη Ρωσία, όπου η τελευταία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρων να συσφίξει αυτές τις σχέσεις και να συνεργαστεί σε......
πάρα πολλούς τομείς. Η Ελλάδα είναι μια χωρά των Βαλκανίων και η όποια είναι μέλος του N.A.T.O και της Ε.Ε ενώ τέλος, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, δίνει πλεονέκτημα στη Ρωσία να παρακάμπτει τη τουρκιά όσο άφορα τομείς του εμπορίου και της ενέργειας.
Μέγας Πέτρος και Βλαδίμηρος Πούτιν δυο ηγέτες όπου έζησαν σε διαφορετικές εποχές έχοντας όμως κάτι κοινό, ο πρώτος μετέτρεψε τη Ρωσία από περιφερειακό βασίλειο σε μία αυτοκρατορία, και η όποια μάλιστα τότε ήταν μία από τις μεγάλες δυνάμεις, την εποχή εκείνη.
Ο δεύτερος παρέλαβε μια χωρά κατεστραμμένη, εξαιτίας του άκρατου καπιταλισμού και του ανεξέλεγκτου φιλελευθερισμού, μετατρέποντας την σε μία νέα υπερδύναμη ικανή να συναγωνιστεί τη δύση.
Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι είναι συνεχιστές του Βυζαντίου, δεν είναι τυχαίο ότι η Μόσχα ονομάζεται «Τρίτη Ρώμη» ενώ ο Δικέφαλος Αετός αποτελεί το επίσημο έμβλημα της χώρας τους. Άλλωστε είναι η χώρα που η απαρχή του πολιτισμού της θεωρείται η εποχή που Εκχριστιανιστήκαν από τους Βυζαντινούς.
Όλοι οι τσάροι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, να ηγηθούν κάποτε μιας Ορθόδοξης εκστρατείας, άραγε κάτι τέτοιο να υπάρχει ακόμα και σήμερα; .. το βέβαιο είναι ότι αν ποτέ συνέβαινε κάτι τέτοιο , αυτό ίσως και να σήμαινε και το τέλος μιας εποχής ή απλά το ξεκίνημα μίας άλλης..
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/04/blog-post_7435.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου