Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο. Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει την επιβολή αυτόφωρου για την μη καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο για διάστημα πάνω από τέσσερις μήνες, για την παράλειψη ή μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ ενώ αυξάνει ως και τα 20 χρόνια κάθειρξης τις ποινές που θα...
 επιβάλλονται για φοροδιαφυγή πάνω από τα όρια που αυτή θεωρείται κακούργημα. Σημειώνεται ότι κακούργημα θεωρείται σήμερα η μη απόδοση ΦΠΑ πάνω από 75.000 ευρώ και εισοδήματος πάνω από 150.000 ευρώ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη την θέσπιση οικονομικού εισαγγελέα για υποθέσεις φοροδιαφυγής, την άρση του φορολογικού απορρήτου και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των οφειλετών ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο όταν αυτά υπερβαίνουν τα 150.000 για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους αλλά και για σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής που αφορούν μη έκδοση αποδείξεων, πλαστά κα εικονικά τιμολόγια αλλά και παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Θεσπίζονται ακόμη αυστηρές διαδικασίες επιλογής και ελέγχου των εφοριακών υπαλλήλων ( μέσω Πόθεν Εσχες).

Παράλληλα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μεταξύ των οποίων είναι η μείωση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων, αλλαγή του τρόπου παρακράτησης του φόρου για τα μερίσματα, καθώς και δυνατότητα καταβολής του ΦΠΑ σε τρείς δόσεις.


http://ksipnistere.blogspot.com/2011/02/blog-post_3377.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters