Κύριο Γεώργιο Παπανδρέου
Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Αθήνα
Αξιότιμε Κύριε,
Α- Στις δηλώσεις σας αναφέρατε ότι τα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που ζει καθημερινά ο Έλληνας πολίτης, θεωρούνται απαραίτητα και από τους ξένους και ότι εάν η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μπαίνει σε κίνδυνο ακόμα και η εθνική μας κυριαρχία!
Πολλοί από μας πιστεύουν ενδόμυχα ότι όχι μόνο τα μέτρα αλλά και η ίδια η οικονομική κρίση, μας έρχονται από το εξωτερικό για να μην πούμε ότι θα μπορούσε ακόμα και να μεθοδεύονται από κέντρα αποφάσεων του εξωτερικού. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία για οποιαδήποτε υποχώρηση. Μερικά πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα!
Το περίεργο είναι ότι διαλέξατε αυτή τη χρονική στιγμή να ανακοινώσετε ότι κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία. Ακόμη και στις πρόσφατες προγραμματικές σας δηλώσεις δεν πείσατε την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ότι διαθέτεται την πολιτική βούληση να εφαρμόσετε τα απαραίτητα μέτρα που θα επιτρέψουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση!
Μήπως προβλέπετε ότι τα μέτρα και οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα αποτύχουν και στο τέλος η Ελλάδα θα αναγκαστεί να δεχτεί συμβιβασμούς σε θέματα εθνικής κυριαρχίας;
Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά θεωρούμε αναγκαία μια περεταίρω διευκρινιστική σας δήλωση πάνω στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα.
Πληθυσμιακά, εδαφικά και οικονομικά η Ελλάδα πάντοτε θα είναι μια από τις μικρές χώρες στην Ευρωπαϊκή οικογένεια! Η δημιουργία του Ευρωπαϊκού υπέρ-κράτους είναι σε εξέλιξη και θα συνεχίσει την εξέλιξη του για αρκετά χρόνια` αν δεν εκτροχιασθεί με την ένταξη διαλυτικών και μη Ευρωπαϊκών χωρών, μάλλον γρήγορα θα υπάρξει ένα υπέρ-κράτος με κάποια ίσως ομοσπονδιακή εξουσία!
Για να μετατραπεί αυτό το υπέρ-κράτος σε Δήμο/Κράτος ή καλλίτερα Έθνος/Κράτος (Nation/State) θα χρειαστεί ένα υπόβαθρο κοινών αρχετύπων και ήθους που θα εκφράζουν το σύνολο των πληθυσμών! Αυτοί οι αρχέτυποι και η πολιτιστική συνιστώσα είναι ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός. Εκεί η Ελλάδα έχει συντριπτικό πλεονέκτημα εάν αποφασίσουμε να το θεσπίσουμε και να το αναπτύξουμε πρώτα βέβαια στην Ελλάδα.
Το εκπαιδευτικό μας σύστημα και οι κοινωνικές δραστηριότητες πρέπει να ενισχύουν την εμπέδωση αυτής της πολιτιστικής παράδοσης. Ενδεχόμενη επιτυχία σε αυτό το εγχείρημα όχι μόνο θα προάγει την Ελλάδα πολιτιστικά σε εξέχουσα θέση στην Ευρωπαϊκή οικογένεια αλλά εκ των πραγμάτων η χώρα μας θα γίνει πρότυπο πολιτικού ήθους.
Β- Το θέμα των Σκοπίων ταλαιπωρεί τον Ελληνισμό για πάρα πολλά χρόνια. Λάθη έχουν γίνει και τώρα έρχεται η ώρα για αποφάσεις. Δεν είναι μόνον το όνομα, αυτό το παιχνίδι το έχουμε ήδη χάσει την στιγμή που δεχτήκαμε την σύνθετη ονομασία. Επειδή η γειτονική χώρα ακόμα και στο σύνταγμά της εκφράζει εδαφικές διεκδικήσεις κύριο είναι το θέμα της γλώσσας και της εθνικής ταυτότητας. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει την κόκκινη γραμμή στην οποία όλα τα κόμματα συμφώνησαν, είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν μεθοδεύσεις από ξένους για συμφωνία μόνο για το όνομα!
Γ- Μετά την επίσκεψη σας στην Τουρκία και τις εκεί συζητήσεις, ο κ Ερντογάν σας έστειλε μια επιστολή όπου, όπως μάθανε όλοι οι Έλληνες από τον τύπο, ούτε λίγο ούτε πολύ παραβιάζει όλες τις κόκκινες γραμμές τις οποίες η Ελληνική διπλωματία έχει οριοθετήσει διαχρονικά! Όπως όλοι ξέρουμε για μας δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα παρά μόνο το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Οι Ελληνικές θέσεις βασίζονται ξεκάθαρα σε διεθνείς συνθήκες και τα Ελληνικά επιχειρήματα είναι αδιάσειστα.
Απορούμε γιατί δεν υπήρξε ούτε επίσημη ενημέρωση του λαού ούτε και απάντηση στην επαίσχυντη αυτή επιστολή. Μήπως και πάλι εξυπηρετούμε την Τουρκία στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις; Ή ακόμη μήπως δίνουμε στην Τουρκία μια πρώτης τάξεως δικαιολογία να ισχυρίζεται ότι σκεπτόμαστε το περιεχόμενο αυτής της προσβλητικής επιστολής και έτσι να δημιουργηθούν προηγούμενα;
Δ- Όσον αφορά την πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη η πάγια θέση της Ελλάδος, αν και άκρως λανθασμένη κατά τη γνώμη μας, ήταν πλήρης ένταξη της Τουρκίας σαν ισότιμο μέλος με πλήρη εφαρμογή όλων των υποχρεώσεων της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλους τους εταίρους.
Είναι όμως μέσα στις υποχρεώσεις της καλής γειτονίας και οι συνεχείς παραβιάσεις και η απειλή πολέμου για την περίπτωση που η Ελλάδα εξασκήσει το αναγνωρισμένο από διεθνείς συνθήκες δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, και το τεράστιο θέμα των λαθρομεταναστών που σοβαρά απειλεί τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδος, και γενικώς όλη η επεκτατική και επιθετική στάση του «γείτονα»;
Αυτά τα αυτονόητα πρέπει απαραίτητα να συμπεριληφθούν στα διάφορα πορίσματα και να επιβληθούν επιτέλους κυρώσεις!
Σ' αυτή την συγκεκριμένη περίοδο η Τουρκία θα έπρεπε να εκπληρώσει τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της προς την Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή στο άνοιγμα των λιμανιών (που είναι το ελάχιστο) και η Ελληνική αντιπροσωπεία θα έπρεπε να απαιτήσει και εδώ την επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί!
Για πολλοστή φορά επιτρέψαμε στην Τουρκία να προχωρήσει την Ευρωπαϊκή της πορεία αλώβητη! Απορούμε ξανά πως θα μπορούσε η πάγια θέση της Ελλάδος να αλλάξει χωρίς καμία συνεννόηση και προβληματισμό! Πρέπει επί τέλους να καταλάβουμε ότι η συγκυρία αυτών των υποχωρήσεων αποτελεί πολιτικό εξευτελισμό.
Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι επιφυλακτική όσον αφορά την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αργά η γρήγορα οι αποφάσεις δεν θα είναι δυνατόν να παίρνονται στα υψηλά κυβερνητικά γραφεία ή ακόμη χειρότερο στους σκοτεινούς, υπερατλαντικούς διαδρόμους.
Ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να ενημερωθεί και να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία πως η απορία θα μετατραπεί σταδιακά και αναπόφευκτα, σε οργισμένη αγανάκτηση. Το θέμα της ένταξης της Τουρκίας είναι το σοβαρότερο θέμα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός στα τελευταία πενήντα τουλάχιστον χρόνια, ίσως θα πρέπει να αποφασίσουμε για τη επιβίωση της Ελλάδος όπως την γνωρίζουμε σήμερα.
Η μόνη διέξοδος για κάθε δημοκρατική κυβέρνηση είναι το δημοψήφισμα - σε αντίθετη περίπτωση θα χρεωθείτε τις επιπτώσεις που κατά την γνώμη μας θα είναι πολιτικά και ιστορικά πάρα πολύ οδυνηρές.
Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε εδώ ότι η επιστολή αυτή δεν έχει καμία κομματική συνιστώσα, δεν αποβλέπει σε κανένα κομματικό συμφέρον και είναι μια φωνή αγωνίας προβληματισμένων πολιτών για τον χειρισμό των εθνικών μας θεμάτων.
Με εκτίμηση στο αξίωμα και στο πρόσωπό σας,
Στυλιανός Στυλιανούδης, Συντονιστής ΗΠΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ
Αλεξάνδρεια, Βιρτζίνια - 16 Δεκεμβρίου 2009
Στυλιανός Στυλιανούδης, Συντονιστής ΗΠΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ
Αλεξάνδρεια, Βιρτζίνια - 16 Δεκεμβρίου 2009
Η Επιτροπή των Είκοσι αποτελείται από Ευρωπαίους & Αμερικανούς επιχειρηματίες, δικηγόρους, καθηγητές και επιστήμονες με γνώση των ιδρυτικών αρχών της Ε.Ε. καθώς και με συνεχή μελέτη των πολιτικών και γεωπολιτικών δεδομένων των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής τα τελευταία πενήντα χρόνια.
ΠΗΓΗ:ΚΑΛΑΜΙ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου