Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Οι αμερικανοί κατάσκοποι ισχυρίζονται ότι ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί στην Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία

Οι οργανισμοί δεν αναζητούν απλώς ακριβείς αριθμούς, αλλά και για τυχόν ενδείξεις των πολιτικών επιπτώσεων του τρόπου αντιμετώπισης της κρίσης.

WASHINGTON (ΗΠΑ) - Καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας προσπαθούν να συγκεντρώσουν μια ακριβή εικόνα των επιδημιών του κορωναϊού στον κόσμο, διαπιστώνουν σοβαρά κενά στην ικανότητά τους να αξιολογούν την κατάσταση στην Κίνα, τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με πέντε αμερικανικές κυβερνητικές πηγές εξοικειωμένες με αναφορές πληροφοριών.


Γράφει ο Mark Hosenball
Πηγή: Reuters

Οι οργανώσεις έχουν επίσης περιορισμένη αντίληψη για τον πλήρη αντίκτυπο της πανδημίας στο Ιράν, αν και πληροφορίες σχετικά με τις λοιμώξεις και τους θανάτους μεταξύ της άρχουσας τάξης και του κοινού είναι όλο και πιο διαθέσιμες στα επίσημα και κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν δύο πηγές.

Οι τέσσερις χώρες είναι γνωστές από τις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας ως "σκληροί στόχοι" λόγω των βαρών κρατικών ελέγχων στην πληροφόρηση και της δυσκολίας, ακόμα και σε κανονικές περιόδους, της συλλογής πληροφοριών από τους κλειστούς κύκλους ηγεσίας.

Μια ακριβής εκτίμηση των επιδημιών αυτών των χωρών θα βοηθούσε τις αμερικανικές και διεθνείς προσπάθειες να περιοριστούν τα διορθωτικά και ανθρώπινα διόδια από το COVID-19, η ασθένεια που προκαλείται από τους κοροναϊούς, λένε οι ειδικοί.

Οι οργανισμοί δεν αναζητούν απλώς ακριβείς αριθμούς, αλλά και για τυχόν ενδείξεις των πολιτικών επιπτώσεων του τρόπου αντιμετώπισης της κρίσης.

"Θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν ακριβέστερη κατανόηση σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το πού βρίσκονται τα παγκόσμια hotspots και πού εξελίσσονται", δήλωσε ο Jeremy Konyndyk, εμπειρογνώμονας στο Κέντρο για την Παγκόσμια Ανάπτυξη thinktank, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Γραφείου της Αμερικανικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Βοήθειας σε Καταστροφές από το 2013 έως το 2017, συμπεριλαμβανομένης της αντίδρασης των ΗΠΑ στην επιδημία Ebola. «Ο κόσμος δεν πρόκειται να απαλλαγεί από αυτό το πράγμα μέχρι να απαλλαγούμε από αυτό παντού».

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών άρχισαν για πρώτη φορά να αναφέρουν τον κοροναϊό τον Ιανουάριο και έδωσαν έγκαιρες προειδοποιήσεις στους νομοθέτες σχετικά με το ξέσπασμα της Κίνας, όπου προέκυψε στην πόλη του Wuhan στα τέλη του περασμένου έτους, ανέφεραν οι πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν για να μιλήσουν ελεύθερα για θέματα νοημοσύνης.

Η πανδημία έχει αυξηθεί σε περίπου 740.000 περιπτώσεις σε περίπου 200 χώρες και εδάφη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναφέρουν πλέον τις περισσότερες περιπτώσεις σε περισσότερους από 152.000.

Το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικής Νοημοσύνης, το οποίο επιβλέπει τα 17 αμερικανικά πρακτορεία πληροφοριών, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ούτε μία περίπτωση...

Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι δεν διέθετε ούτε μία περίπτωση, παρόλο που συνορεύει με την Κίνα, αλλά ζήτησε από διεθνείς οργανισμούς βοήθειας για προμήθειες όπως μάσκες και κιτ δοκιμών.

Μια πηγή των ΗΠΑ είπε, "δεν γνωρίζουμε" τίποτα για την έκταση του προβλήματος στην ερμητική χώρα.

"Είναι μια πυρηνική ένοπλη χώρα όπου πράγματα που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε ο Konyndyk, ο οποίος οδήγησε επίσης την αντίδραση των ΗΠΑ στην ανθρωπιστική κρίση στη Συρία.

Οι ρωσικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας εθνικής κλειδαριάς μετά την καταγραφή της μεγαλύτερης διάρκειας ημερήσιας αύξησης των περιπτώσεων κοροναϊού για έκτη συνεχή ημέρα, για συνολικά 1.836 περιπτώσεις και εννέα θανάτους.

Το να γνωρίζουμε το πλήρες εύρος της εξάπλωσης των κοροναϊών της Ρωσίας θα μπορούσε να είναι κρίσιμο, καθώς μοιράζεται σύνορα με άλλες 14 χώρες και είναι ένα κέντρο εμπορίου και ταξιδιών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ανέφερε την περασμένη εβδομάδα στην έλλειψη ακριβών πληροφοριών για τη Ρωσία και το Ιράν και κατηγόρησε την Κίνα για μια εκστρατεία παραπληροφόρησης, την οποία το Πεκίνο αρνείται.

Η Κίνα, η οποία ανέφερε περισσότερες από 81.000 περιπτώσεις και περισσότερους από 3.300 θανάτους, αναφέρει ότι δεν υπάρχουν νέες περιπτώσεις που προέρχονται από το σπίτι. Παραμένει επιφυλακτικός από τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό.
Η άποψη των ΗΠΑ για την τοποθέτηση των Κινέζων ότι δεν υπάρχουν νέες εγχώριες υποθέσεις είναι ότι "κάποια από αυτά μπορεί να είναι αληθινά", σύμφωνα με μία πηγή. Οι αμερικανικές υπηρεσίες παραμένουν σκεπτικιστές ότι οι Κινέζοι έχουν τον ιό υπό έλεγχο, ανέφερε η πηγή.

Ο Κονύντγουκ είπε ότι ενώ το Πεκίνο απέκρυψε τη σοβαρότητα της αρχικής έκρηξης.

Η Κίνα "φαίνεται να είναι η πιο επιτυχημένη χώρα όσον αφορά την ανάπτυξη πολύ μεγάλης κλίμακας και την άμεση κατάργησή της", ανέφερε. "Αν οι αριθμοί τους είναι πραγματικοί, είναι πραγματικά σημαντικό να κατανοήσουμε την προσέγγισή τους και να την προσαρμόσουμε".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters