Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

To πρώτο “ασημικό” της Εθνικής Τράπεζας έβαλε πωλητήριο!

nbg-postpones-finansbank-share-offering.w_hr

Ποια άλλα έχουν σειρά;;

Σε γοργές κινήσεις υλοποιεί το business plan της η Εθνική Τράπεζα προκειμένου να μειώσει τις κεφαλαιακές ανάγκες που ανέδειξαν τα stress tests. Σε αυτό το πλαίσιο η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την πώληση του συνόλου της Finans Bank στην Τουρκία, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί μέχρι στιγμής το τίμημα, ο αγοραστής και η διαδικασία.
Η κίνηση αυτή ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη, ενώ αναμένονται ενέργειες τόσο στο μέτωπο των Βαλκάνιων και της Ανατολικής Ευρώπης όσο και εντός της χώρας, στο επίπεδο του διαχωρισμού της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Σε επίπεδο κεφαλαιακών αναγκών η πώληση της FinansBank αναμένεται να επιδράσει θετικά μειώνοντας περίπου κατά 1 δισ. το αποτέλεσμα τόσο στο βασικό όσο και στο δυσμενές σενάριο. Όπερ σημαίνει ότι οι ιδιώτες μέτοχοι θα κληθούν να καλύψουν -στο βασικό σενάριο- μόλις 300 εκατ., αν αφαιρεθεί και ο αναβαλλόμενος φόρος.
Αντιστοίχως αναμένεται να περιοριστούν και οι ανάγκες στο adverse σενάριο, βελτιώνοντας σημαντικά τη θέση της τράπεζας και το dillution που θα υποστούν οι παλαιοί μέτοχοι.
Παράλληλα στο πλαίσιο των capital action plans η τράπεζα έχει υποβάλλει πρόταση στους junior και senior bondholders για επαναγορά των ομολόγων της, που πρακτικά συνεπάγεται ενεργοποίηση της διαδικασίας bail in των ομολογιούχων.
Συγκεντρώνοντας τα κεφάλαια αυτά οι κεφαλαιακές ανάγκες περιορίζονται αισθητά, ενώ η διοίκηση αποκτά ταμειακή ευελιξία που θα τη βοηθήσει να αποπληρώσει κατά προτεραιότητα την κρατική στήριξη.
 Ανακοίνωση Εθνικής Τράπεζας:
Στο πλαίσιο των ορισμένων στο κανονιστικό πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης αναφορικά με την προετοιμασία και υποβολή του σχεδίου άντλησης κεφαλαίων και του σχεδίου αναδιάρθρωσης προς τις αρμόδιες εποπτικές αρχές,  η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει τους επενδυτές για την πρόθεσή της να προχωρήσει, υπό την προϋπόθεση λήψης των απαραίτητων εποπτικών και εταιρικών εγκρίσεων, στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank.


http://www.makeleio.gr/?p=472719

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters