Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Η Εκκλησία Κρήτης, η ΜΚΟ της και το 1 εκατ. € για φιλανθρωπίες που έκανε "Άρχοντα" τον Β. Κεγκέρογλου! (έγγραφα)

Η φωτογραφία είναι παλιότερη, με διαφορετική σύνθεση της Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης. Ήδη μερικοί από τους ιεράρχες που απεικονίζονται δε βρίσκονται στη ζωή. Δείχνει όμως ένα εκκλησιαστικό"τυπικό" που μοιάζει να είναι μακριά από το καθημερινό πρόβλημα του πολίτη. Ειδικά στη σημερινή εποχή. Αυτό ίσως εξηγεί και τις ανεξήγητες - για πολλούς προκλητικές- πρωτοβουλίες της κρητικής Εκκλησίας. Η φωτογραφία είναι από συνεδρίαση της Συνόδου μέσα στον Άγιο Μηνά, το 2005.
Η φωτογραφία είναι παλιότερη, με διαφορετική σύνθεση της Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης. Ήδη μερικοί από τους ιεράρχες που απεικονίζονται δε βρίσκονται στη ζωή. Δείχνει όμως ένα εκκλησιαστικό"τυπικό" που μοιάζει να είναι μακριά από το καθημερινό πρόβλημα του πολίτη. Ειδικά στη σημερινή εποχή. Αυτό ίσως εξηγεί και τις ανεξήγητες - για πολλούς προκλητικές- πρωτοβουλίες της κρητικής Εκκλησίας. Η φωτογραφία είναι από συνεδρίαση της Συνόδου μέσα στον Άγιο Μηνά, το 2005.
 
Ήταν μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα του 2014, στις 18 Δεκεμβρίου, όταν η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης εξέδιδε ένα ανακοινωθέν, όχι με ευχές προς τους πιστούς, αλλά με πρωτοφανείς - για ανώτατο εκκλησιαστικό όργανο - ευχαριστίες προς την κυβέρνηση Σαμαρά και δυο "άξια" τέκνα της, τον τότε υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, και τον τότε, επίσης, υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου. Στην ουσία ήμασταν ήδη, ατύπως, στην προεκλογική περίοδο. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη Σύνοδο να υμνήσει την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, ούτε δυο υπουργούς της... Κυρίως τον Ηρακλειώτη.
Για διαφορετικούς λόγους "ευλογούσε" τον καθένα. Τον υπουργό Παιδείας επειδή πέρασε τις θέσεις της σε ένα νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική παιδεία. Τον δεύτερο, επειδή είχε εξασφαλίσει ένα πολύ σημαντικό πόσο στην μη κυβερνητική οργάνωση "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ" της κρητικής Εκκλησίας (ναι έχει και ΜΚΟ η Εκκλησία της Κρήτης!) για φιλανθρωπικό έργο!
Διαβάστε τί έγραφε εκείνη την ημέρα η Σύνοδος:
"Ἐπιπλέον, ἡ Ἱερά Σύνοδος, κατά τή σημερινή της Συνεδρία, ἀναφέρθηκε στήν ὑπογραφή Προγραμματικῶν Συμβάσεων, μεταξύ τοῦ Ὑπουργείου Ἐργασίας, Κοινωνικῆς Ἀσφάλισης καί Πρόνοιας, τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς καί τῶν Ἱερῶν Μητροπόλεων τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, καί τῆς Μ.Κ.Ο. τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», οἱ ὁποῖες ἀφοροῦν στήν ὑλοποίηση προγράμματος βοήθειας καί ἐνίσχυσης τῶν φιλανθρωπικῶν καί προνοιακῶν δομῶν τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, μέ τή διανομή τροφίμων καί γευμάτων σέ οἰκογένειες ἀπόρων, ἐνδεῶν καί ἀστέγων συνανθρώπων μας, καθώς καί μέ βοήθεια πρός τά συσσίτια καί τίς τράπεζες τροφίμων τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς, τῶν Ἱερῶν Μητροπόλεων τῆς Μεγαλονήσου καί τῶν Ἐνοριῶν τους.
Ἡ Ἐκκλησία Κρήτης ἐκφράζει βαθύτατες εὐχαριστίες πρός τόν κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου, Ὑφυπουργό Ἐργασίας, Κοινωνικῆς Ἀσφάλισης καί Πρόνοιας, ὁ ὁποῖος εἶχε τήν εὐγενῆ πρωτοβουλία, ἐξασφάλισε καί ὑπέγραψε τίς παραπάνω Συμβάσεις, πού θά συμβάλουν καθοριστικά στήν ἐνδυνάμωση καί στήν ἐπαύξηση τοῦ φιλανθρωπικοῦ ἔργου τῆς Ἐκκλησίας, πρός ὄφελος τοῦ Λαοῦ, κατά τούς δύσκολους καιρούς πού διανύει ἡ Χώρα μας".
Κεγκέρογλου - Σύνοδος
Ω, τι γενναιόδωρο! Ο αρμόδιος για την εργασία (ανεργία, δηλαδή...) υφυπουργός, με το ποσοστό των νέων ανέργων να ξεπερνά τα χρόνια της θητείας του το 60%, που έκοψε επιδόματα ακόμα και ανθρώπων με ανίατες ασθένειες, έδινε χρήματα από τα χρήματα του ελληνικού λαού για... φιλανθρωπίες! Τα έδινε στην Εκκλησία της Κρήτης προκειμένου να ταΐσει και να φροντίσει τα θύματα της πολιτικής του! Κι η Εκκλησία, ανακοίνωνε θριαμβευτικά ότι με την "ευγενή πρωτοβουλία" του πολιτικού, που θα βοηθούσε τον ταλαίπωρο λαό! Δηλαδή, ο εξοντωμένος λαός θα πλήρωνε και πάλι, για να παρουσιαστεί το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας (και δε θα πλήρωνε η ίδια...) ενώ ο υφυπουργός εμφανιζόταν κι αυτός ένας "ευγενής ευεργέτης"...
Η Σύνοδος βέβαια δεν ανέφερε το ποσό της "ευεργεσίας". Ούτε ποτέ δόθηκε στη δημοσιότητα η προγραμματική σύμβαση. Δεν ανέβηκε καν στη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" (γενικά, η σελίδα της Αρχιεπισκοπής στη Διαύγεια είναι κενή...).
Λίγες ημέρες όμως πριν την ανακοίνωση ευγνωμοσύνης προς τον "ευγενή υπουργό", ο κ. Κεγκέρογλου υπέγραφε αποφάσεις πλουσιοπάροχων χρηματοδοτήσεων προς την τοπική Εκκλησία... Αυτές οι χρηματοδοτήσεις ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Αν αυτές είναι οι συνολικές προβλεπόμενες από τη σύμβαση, δεν το γνωρίζουμε.
Στις 2 Δεκεμβρίου χορηγούσε, με βάση την προγραμματική σύμβαση, 607.500 ευρώ στην ΜΚΟ της Εκκλησίας Κρήτης.
Κεγκέρογλου- ΜΚΟ 1
Στις 8 Δεκεμβρίου χορηγούσε άλλα 333.000 ευρώ, επίσης στην ΜΚΟ. Η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι ενταγμένη και στο πρόγραμμα "Κρήτη πράσινη ανάπτυξη", από την οποία έχει εισπράξει άλλα 300.000 ευρώ.
Κεγκέρογλου - ΜΚΟ 2
Υπάρχει άλλη μια απόφαση του κ. Κεγκέρογλου ( ίδιος δεν υπογράφει καμιά από αυτές τις αποφάσεις, αλλά με εντολή του υπογράφει η τότε ΓΓ). Στις 20 Νοεμβρίου του 2014, λίγες μέρες πριν δοθούν τα χρήματα στην ΜΚΟ, αποφασίζεται η χορήγηση ποσού 135.000 ευρώ στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου. Για ευρύτερη και μόνο γνώση, θυμίζουμε ότι είναι η Μητρόπολη της ιδιαίτερης πατρίδας (και εκλογικής) του κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος είναι από το Αρκαλοχώρι.
Κεγκερογλου- Μητρόπολη
Αυτοί είναι οι λόγοι που ο πρώην υφυπουργός, ταυτισμένος στην πολιτική του δράση με το δράμα ενός ολόκληρου λαού, τιμήθηκε στην πιο μεγάλη γιορτή της πόλης του Ηρακλείου, στη γιορτή του πολιούχου της Άγιου Μηνά...(δείτε εδώ) και (εδώ). Και δεν έγινε "μέγας άρχων", όπως νομίζαμε, αλλά, όπως αναφέρεται στη σελίδα της αρχιεπισκοπής σε σχέση με την απόδοση της τιμής, "Άρχων Πρωτονοτάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας".
Κεγκέρογλου - Πρωτονοτάριος
Οι πολιτικές παρεμβάσεις της Συνόδου
Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά ούτε, φανταζόμαστε, η τελευταία που η Σύνοδος της Εκκλησίας παίρνει, εμμέσως αλλά σαφέστατα, θέση για πολιτικά θέματα. Για παράδειγμα την 1η Ιουλίου του 2015, ελάχιστα 24ωρα πριν το δημοψήφισμα, καλούσε, στην ουσία, το λαό να ψηφίσει "ναι"! Δεν το είπε καθαρά, αλλά εύκολα το συμπεραίνει κανείς, ειδικά αν διαβάσει τις έσχατες λέξεις της τελευταίας παραγράφου:
"Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης κατά τίς κρίσιμες τοῦτες ἡμέρες, τίς ὁποῖες περνᾶ ἡ Χώρα μας ἐκφράζει τήν ἀγωνία της γιά τό παρόν καί τό μέλλον μας καί ἀπευθύνει πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐγενῆ καί ἡρωϊκό Κρητικό Λαό τή θερμή παράκληση καί προτροπή νά διαφυλάξουμε ὅλοι μαζί τήν ἀγάπη, τήν ἑνότητα, τήν ὁμόνοια, τήν ὁμοψυχία καί τή νηφαλιότητα.
          Ὅλοι οἱ Ἀρχιερεῖς τῆς Μεγαλονήσου, μέ πατρική ἀγάπη, στοργή καί ἐνδιαφέρον, ἀπευθυνόμαστε στόν Κρητικό Λαό μας καί παρακαλοῦμε νά μήν ἀφήσουμε, γιά κανένα λόγο, νά ἐπέλθει διχασμός καί διχόνοια.
Θεωροῦμε ἀπαραίτητο μπροστά στά σύγχρονα διλήμματα καί τίς κομβικές ἀποφάσεις νά κάνουμε τέτοιες ἐπιλογές, οἱ ὁποῖες θά ὁδηγήσουν τόν Τόπο καί τόν Λαό μας σέ διέξοδο ἀπό τά ἀδιέξοδα, στήν Εὐρώπη τῆς ἀλληλεγγύης, τῆς κοινωνικῆς συνοχῆς καί τοῦ σεβασμοῦ τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου, χωρίς παλινωδίες καί πειραματισμούς".
Σύνοδος - Δημοψήφισμα
Μια τελική σημείωση: η ανακοίνωση αυτή, αλλά και το ευχολόγιο προς Κεγκέρογλου, παραμονές των Χριστουγέννων, δεν ήταν γνωστά σε εμάς στοιχεία όταν εκδόθηκαν. Απλά επειδή η Αρχιεπισκοπή δεν συμπεριλαμβάνει το Candianews στους αποδέκτες των πρωτοβουλιών της. Ίσως ακολουθώντας την πολιτική πεπατημένη, με βάση την οποία, "αν πρόκειται να κάνεις κριτική, δε σε εφοδιάζω με υλικό"... Όπως γίνεται, δηλαδή, με πολλούς γνωστούς ντόπιους πολιτικούς...



http://www.candianews.gr/2015/11/13/i-ekklisia-kritis-i-mko-tis-ke-to-1-ekat-e-gia-filanthropies-pou-ekane-archonta-ton-v-kegkeroglou-engrafa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters