Η online ψηφοφορία διοργανώθηκε από την Βρετανική Βιβλιοθήκη και το Βρετανικό Συμβούλιο για τις Τέχνες και τις Κλασικές Σπουδές. Το έργο των Άγγλων επιστημόνων κέρδισε το 26% των ψήφων και την πρώτη θέση, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Η online δημοσκόπηση έφερε επίσης το σύγγραμμα «Δημοκρατία» του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα, να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση για την συμβολή του στην ακαδημαϊκή κοινότητα.
Συγκεκριμένα, τα πέντε πιο σημαντικά ακαδημαϊκά έργα όλων των εποχών, σύμφωνα με την βρετανική δημοσκόπηση είναι «η Καταγωγή των Ειδών» του Κάρολου Δαρβίνου, «Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο» του Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς, «ταΆπαντα του Σαίξπηρ,» » η Δημοκρατία» από τον Πλάτωνα και « η Κριτική του Καθαρού Λόγου» του Γερμανού φιλοσόφου Immanuel Kant.
Άλλες επιστημονικές εργασίες που περιλαμβάνονταν στην δημοσκόπηση και την ψηφοφορία ήταν: «η σημασία της σχετικότητας» του Άλμπερτ Αϊνστάιν, «το δεύτερο Φύλο» της Σιμόν ντε Μποβουάρ, «ο πρίγκιπας» του Νικολό Μακιαβέλι, «1984» του George Orwell και το «μια σύντομη Ιστορία της ώρας » του Στήβεν Χώκινγκ.
Η Δημοκρατία είναι ένας Σωκρατικός διάλογος του Πλάτωνα, που χρονολογήται στο 380 π.Χ., σχετικά με τον ορισμό της δικαιοσύνης και της τάξης, αλλά και το χαρακτήρα της πόλης-κράτους με βάση και μόνο τον άνθρωπο. Είναι το πιο γνωστό έργο του Πλάτωνα, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι ήταν ένα από τα πλέον σημαίνοντα έργα στον κόσμο σε σχέση με την φιλοσοφία και την πολιτική θεωρία, τόσο σε πνευματικό όσο και σε ιστορικό επίπεδο .
Σε αυτό τον διάλογο , ο Σωκράτης μαζί με διάφορους Αθηναίους και ξένους συζητούν την έννοια της δικαιοσύνης και εξετάζουν το κατά πόσον ή όχι, ο δίκαιος άνθρωπος είναι πιο ευτυχισμένος από ό, τι ο άδικος άνθρωπος.
Οι συμμετέχοντες συζητούν επίσης την θεωρία των μορφών της δικαιοσύνυης , την αθανασία της ψυχής, και τους ρόλους του φιλοσόφου και της ποίησης στην κοινωνία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας penatpostagma.gr, αυτοί οι «φωτισμένοι» από τον θεό άνθρωποι με τα έργα τους μας έδωσαν το μήνυμα της πανανθρώπινης αξίας .
Όλοι αυτοί έθεσαν τα θεμέλια του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού , άλλο ένα εμείς σήμερα το ξεχνάμε διαρκώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου