Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Το ΥΠΕΘΑ φέρνει στο φώς τις Ναζιστικές Θηριωδίες. Ψηφιοποιούνται τα αρχεία της Βερμαχτ

wehrmacht
Οι ΝΑΖΙ έβγαζαν ακόμη και κυνικες ανακοινώσεις για τις εκτελέσεις αμάχων όπως αυτες:
«Αντιποινα για εκτέλεση γερμανόφιλου Ελληνα: 12 όμηροι εκτελέστηκαν με πυροβολισμο»
«Αντιποινα για τη δολοφονία ενός Γερμανού στρατιώτη στην Τρίπολη: 30 κομμουστές εκτελέστηκαν»
Το ΥΠΕΘΑ ανέθεσε σε ομάδα στρατιωτικών και στρατιωτιών με άριστη γνώση της Γερμανικής γλώσσας και πανεπιστημιακή εκπαίδευση να ερευνήσει τα αρχεία αυτά, υπό την επίβλεψη επιστημόνων.


Η μεθοδολογία της έρευνας ακολουθεί την εξής διαδικασία:
         α.            Ψηφιοποίηση των μικροφίλμ.
         β.            Επιλογή των χωρίων που αναφέρονται στην Ελλάδα από το σύνολο του υλικού, και τέλος σύνταξη συνοπτικών σημειωμάτων με γενικές περιγραφές του τύπου των τεκμηρίων και ειδικές περιγραφές των σημαντικών ευρημάτων που αφορούν συγκεκριμένες ενέργειες του Γερμανικού στρατού εναντίον του Ελληνικού λαού.
Η ψηφιοποίηση με τα ειδικά μηχανήματα για το σύνολο των 162 μικροφίλμ έχει ολοκληρωθεί.
Τα υπόψη μικροφίλμ προέρχονται από 10 σειρές όπως έχουν αρχειοθετηθεί από την αμερικανική υπηρεσία. Έχουμε ήδη επεξεργαστεί ένα μεγάλο μέρος του υλικού, ιδιαίτερα τις σειρές Τ78 και Τ315, που είναι οι πιο πλούσιες σε σημαντικά στοιχεία. Έχουμε αιτηθεί, επίσης, εμπλουτισμό του υλικού μας με νέες σειρές μικροφίλμ που περιέχουν οικονομικά στοιχεία.
Οι σειρές μικροφίλμ αναφέρονται συνήθως σε ορισμένες περιόδους με βάση την δράση των γερμανικών στρατιωτικών μονάδων. Με βάση αυτό το γενικό περιεχόμενο έχουμε θέσει και αυτήν την σειρά προτεραιότητας στην επεξεργασία.
Η επιλογή των αποσπασμάτων που αναφέρονται στην Ελλάδα έχει επίσης ολοκληρωθεί.
Το συνοπτικό σημείωμα περιέχει μια γενική περιγραφή του τύπου των τεκμηρίων. Τώρα προβάλλεται ένα παράδειγμα αποσπάσματος από συνοπτικό σημείωμα και παρατηρούμε ότι εκτός από τις γενικές περιγραφές του τύπου των αρχείων, τα πιο σημαντικά ευρήματα αναγράφονται με την σελίδα που εμφανίζονται στο αρχείο ώστε να μπορούν να επανεντοπιστούν.
Πιο ειδικές περιγραφές αναλύουν λεπτομερώς το  τεκμήριο πχ αιχμαλώτιση πολιτών στον Βάμο της Κρήτης και μεταφορά τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
2η ΕΝΟΤΗΤΑ
Οι τύποι των τεκμηρίων που εμφανίζονται συχνότερα είναι αναφορές, διαταγές, πολεμικά ημερολόγια, υπηρεσιακή αλληλογραφία, κατάλογοι, σχεδιαγράμματα διάταξης των μονάδων, χάρτες περιοχών καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Ενδεικτικά προβάλλεται στην οθόνη  απόσπασμα από ένα στρατιωτικό γερμανικό ημερολόγιο.
Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του προς επεξεργασία  υλικού περιλαμβάνει  χειρόγραφα έγγραφα, τα οποία πολλές φορές είναι ιδιαίτερα δυσανάγνωστα και δυσχεραίνουν την πρόοδο της έρευνας.
3η ΕΝΟΤΗΤΑ
Κλείνω την παρουσίαση με μια σταχυολόγηση των επιδιώξεων της έρευνας που διεξάγεται στη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού. Μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας εργασίας της σύνταξης περιληπτικών σημειωμάτων για το σύνολο του αρχείου, σκοπεύουμε να συνοψίσουμε τα αποτελέσματα σε ένα αρχειακό ευρετήριο. Σε δεύτερο χρόνο χρειάζεται να γίνει πιστή απόδοση στα ελληνικά των σημαντικών αποσπασμάτων με βάση τα ευρήματά μας, αλλά  και του συνόλου του αρχείου.  Σκοπεύουμε στον εμπλουτισμό των αρχειακών πηγών με επιπλέον σειρές μικροφίλμ καθώς και στην διασταύρωση του αρχειακού αυτού υλικού με άλλες πηγές. Η Διεύθυνση αφού ολοκληρώσει αυτή την αρχική επεξεργασία, σκοπεύει να διαθέσει το αρχείο και τα αποτελέσματα της έρευνας στο αναγνωστικό και ερευνητικό κοινό καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο φορέα.
Τέλος εκτιμούμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η επιμέλεια βιβλίου της Δνσης με βάση τα υπόψη αρχεία και θα αφορά στη δράση της 1ης Γερμανικής Μεραρχίας στην Ήπειρο.
Στην οθόνη προβάλλεται μικρός αριθμός φωτογραφιών των Γερμανικών Στρατευμάτων στην Αθήνα».

netakias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters