Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Ο «εκτσογλανισμός» παρ’ ημίν και εις τας Ευρώπας!


Αδάμαστος ο Ευάγγελος Βενιζέλος προέταξε τα στήθη του για να μας προστατεύσει...
του Γιώργου Δελαστίκ

Αδάμαστος ο Ευάγγελος Βενιζέλος προέταξε τα στήθη του για να μας προστατεύσει από τον «εκτσογλανισμό» της κοινωνίας μας, που, όπως ο ίδιος αποκάλυψε και κατήγγειλε, προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Έχω ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής και πολιτικής αντοχής, γιατί το κίνητρό μου είναι αποκλειστικά και βαθιά ιστορικό», δήλωσε ενώπιον των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Σε απλά ελληνικά, δεν παραιτούμαι με τίποτα, γιατί θα με γράψει η Ιστορία! Σύσσωμη η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ανέπνευσε με βαθιά ανακούφιση. Έτρεμαν τα μέλη της στην ιδέα μήπως ο αρχηγός τους δεν έχει «ανεξάντλητα αποθέματα αντοχής» και παραιτηθεί, αφήνοντάς τα ορφανά στα νύχια της κατά Βενιζέλον «εκτσογλανισμένης» ελληνικής κοινωνίας.

«Όποιος δεν καταλαβαίνει το επίπεδο θεσμικής, εθνικής, παραταξιακής ευθύνης στο οποίο κινούμαι μαζί σας μπορεί να ανοηταίνει ή να ασχημονεί, αλλά δεν με αγγίζει», διακήρυξε ο Βενιζέλος. Με άλλα λόγια, όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι ανόητος, αλλά τον γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια, είπε κατάμουτρα στα κορυφαία στελέχη του κόμματός του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Μην μας φάει η ΝΔ!»

Παρά τις παραινέσεις του σοφολογιότατου ηγέτη τους, κάποιοι από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ συνέχισαν και να «ανοηταίνουν» και να «ασχημονούν».

«Να μην διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ στο στομάχι της Δεξιάς», απαίτησε επί παραδείγματι ο εμφανώς «ανοηταίνων» –καίτοι διατελέσας γραμματέας του κόμματος– Μιχάλης Καρχιμάκης.

Κραυγαλέα «ασχημονών» υπήρξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος κατέβηκε από το βήμα του ομιλητή διακόπτοντας την ομιλία του εν εξάλλω καταστάσει και αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης, καταγγέλλοντας το μέλος του προεδρείου Αντώνη Σαουλίδη ότι «υπηρετεί άλλους στόχους».

Τριπλό ατόπημα διέπραξε ο επίσης «ανοηταίνων» Θάνος Μωραΐτης. Εν πρώτοις ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ «κινδυνεύει με πολιτικό αφανισμό, αν δεν μπουν διαχωριστικές γραμμές» με τη ΝΔ. Εν συνεχεία, απαξίωσε περιφρονητικά τη βενιζέλειας έμπνευσης «Κίνηση των 58» φαιδρών πολιτικών ναυαγίων, ισχυριζόμενος αγενώς ότι «παράταξη δεν στήνεται αν συνενωθούν πέντε μαγαζάκια και πέντε συνταξιούχοι μαγαζάτορες»! Τέλος, εξίσου απρεπώς διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι «δεν μπορεί να διασυρόμαστε ως αποστάτες επειδή λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πάει σαν πρόβατο επί σφαγή».

Δεν τον σώζει το γεγονός ότι ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, με χαρακτηριστική πασοκική άνεση, επεξηγών τα όσα προαναφερθέντα είπε, δήλωσε: «Δεν λέμε αύριο το πρωί να φύγουμε από την κυβέρνηση. Δεν βάζουμε θέμα σταθερότητας. Λέμε απλά ότι αυτή η κυβερνητική συνεργασία έχει ημερομηνία λήξης»!

Δεν πειράζει δηλαδή και να σφαγεί λιγάκι το πρόβατο του ΠΑΣΟΚ ή να μας διασύρετε λίγο ως αποστάτες ή να μαζευτούν και οι συνταξιούχοι μαγαζάτορες των «58» και να πιουν κάνα καφεδάκι! Απίθανοι τύποι οι πασόκοι, κρίμα που θα τους χάσουμε!

Στην υπηρεσία του σουλτάνου

Το λανσάρισμα του όρου «εκτσογλανισμός» της ελληνικής κοινωνίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, μας προξένησε μια απορία: γνώριζε, άραγε, ο Βενιζέλος ότι η λέξη «τσογλάνι», πέρα από τη μεταφορική σημασία του «παλιόπαιδου» με τη χυδαία συμπεριφορά, κυριολεκτικά επί Τουρκοκρατίας σήμαινε «νεαρό Έλληνα στην υπηρεσία των σουλτάνων»;

Έχουμε την υποψία ότι δεν το γνώριζε, γιατί αν το ήξερε θα το σκεφτόταν δέκα φορές αν έπρεπε να χρησιμοποιήσει έναν όρο που δημιουργεί άκρως επικίνδυνους για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ συνειρμούς: τότε ο σουλτάνος, σήμερα, π.χ., η καγκελάριος Μέρκελ! Ποιοι Έλληνες –έστω όχι πια νεαροί– βρίσκονται στην υπηρεσία της;

Υπό το πρίσμα αυτό, τι ακριβώς εννοούσε ο εν τίνι μέτρω «ανοηταίνων» και «ασχημονών» Γιώργος Ντόλιος, όταν σηκώθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και, αναφερόμενος σε κορυφαίους συντρόφους του, διακήρυξε ότι «κάποιοι υιοθετούν τις τσογλανοειδείς τους συμπεριφορές»;

Λέτε να ’χε πάρει κάπου το αυτί του κάτι για την κυριολεκτική σημασία της λέξης επί Τουρκοκρατίας και να ήθελε έτσι να υποσκάψει τη γραμμή της ηγεσίας του κόμματος; Άγνωστοι αι βουλαί (και αι γνώσεις!) των πασόκων...

Το... ήθος της Δεξιάς!

Οφείλουμε να ομολογήσουμε, πάντως, ότι η επάρατος ΝΔ δεν κατηγόρησε για «εκτσογλανισμό» τον επί τριάντα δύο (!), από το 1981, συναπτά και συνεχή έτη βουλευτή της Βύρωνα Πολύδωρα, καίτοι τον διέγραψε αυθωρεί και παραχρήμα μόλις αυτός αρνήθηκε να ψηφίσει το νόμο μέσω του οποίου η Δεξιά αρπάζει τα σπίτια του κοσμάκη.

Με ανακοίνωσή του το κόμμα του Σαμαρά περιορίστηκε να χαρακτηρίσει τον και για μία ημέρα Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων... «αντιευρωπαϊστή», «λαϊκιστή», «οπαδό της δραχμής» και «αρνητή της σωτηρίας της χώρας»! Ό,τι και να πει κανείς, η Δεξιά πάντα υπερείχε σε ήθος!

«Ο κ. Πολύδωρας επέλεξε συνειδητά να βρεθεί απέναντι στην εθνική προσπάθεια, στην παράταξή του, και να ταυτιστεί με τους αντιευρωπαϊστές, τους λαϊκιστές, τους οπαδούς της δραχμής και τους αρνητές της εθνικής προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας», αναφέρει επί λέξει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Εντυπωσιάζει το πολιτικό ήθος της Δεξιάς. Δεν δίνει καμιά σημασία σε ασημαντότητες της καθημερινής ζωής – δεν χρήζει, π.χ., καν αναφοράς το γεγονός ότι ο Βύρων Πολύδωρας κατά τη μία και μοναδική ημέρα της προεδρίας του στη Βουλή διόρισε την κόρη του υπάλληλο του Κοινοβουλίου. Μόλις όμως αρνήθηκε να αρπάξει τα σπίτια του λαουτζίκου, αμέσως η ΝΔ τον αποκεφάλισε ως «αρνητή της εθνικής σωτηρίας»! Καμιά ταλάντευση, κανένα έλεος!

Ένας στους οκτώ με τον πρωθυπουργό!

Ο κατά Βενιζέλον «εκτσογλανισμός» της ελληνικής κοινωνίας από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει, πάντως, πραγματοποιήσει άλματα, αν κρίνει κανείς από τις απαντήσεις των Ελλήνων στο Ευρωβαρόμετρο, τη δημοσκόπηση που διεξάγεται κατ’ εντολήν της Κομισιόν κάθε Μάιο και Νοέμβριο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ταυτόχρονα.

«Βγαίνουμε από την κρίση το 2014», διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ο Αντώνης Σαμαράς. Ε, λοιπόν, κατά τα δημοσκοπικά αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου δεν τον πιστεύει παρά ο ένας στους δύο –προσοχή, Έλληνες!– ψηφοφόρους που είχε η ΝΔ πέρσι τον Ιούνιο.

Για να γίνουμε σαφέστεροι, μόνο το... 13% (!) των ερωτηθέντων Ελλήνων απάντησε ότι πιστεύει πως θα βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες. Ένας στους... οκτώ (!) Έλληνες δηλαδή πιστεύει τον πρωθυπουργό όταν αυτός ευαγγελίζεται βελτίωσης της οικονομίας κατά το 2014.

Αν, μάλιστα, συνυπολογίσει κανείς ότι μόλις το... 2% (ναι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος, είναι όντως μόνο το 2%) των ερωτηθέντων Ελλήνων χαρακτήρισε «καλή» την οικονομική κατάσταση της χώρας και το 98% «κακή», έχει ή δεν έχει δίκιο ο Βενιζέλος που βγάζει τη θεωρία του «εκτσογλανισμού» της ελληνικής κοινωνίας; Χίλια δίκια έχει από τη σκοπιά του ο άνθρωπος!

Σαν τα μούτρα μας και η ΕΕ!

Το χειρότερο απ’ όλα όμως είναι ότι ο καλπάζων «εκτσογλανισμός» των Ελλήνων εξαπλούται ταχύτατα και εις την Εσπερίαν, εις τας Ευρώπας. Η υπονομευτική δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει κάθε φαντασία!

«Εκτσογλανίζονται» και οι Ευρωπαίοι, αν τουλάχιστον πάρει κανείς στα σοβαρά τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου. Στο 31% έχει κατρακυλήσει σε πανευρωπαϊκή κλίμακα το ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών που εμπιστεύονται την ΕΕ. Ακόμα πιο κάτω, στο 25%, βρίσκεται ο ευρωπαϊκός μέσος όρος των πολιτών που εμπιστεύονται τις κυβερνήσεις της χώρας τους. Στα Τάρταρα και το κύρος των βουλευτών, καθώς οι ερωτηθέντες εμπιστεύονται σε ποσοστό μόλις 23% τα εθνικά τους κοινοβούλια.

Ούτε ο ένας στους τρεις Ευρωπαίους δεν εμπιστεύεται την ΕΕ, ένας στους τέσσερις έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή του, ούτε ένας στους τέσσερις δεν εμπιστεύεται το κοινοβούλιο της χώρας του! Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να μιλήσουμε για βαθύτατη κρίση των θεσμών της αστικής δημοκρατίας στη συνείδηση των Ευρωπαίων πολιτών;

Αν, μάλιστα, προσθέσουμε σ’ αυτά και το γεγονός ότι στις είκοσι επτά από τις είκοσι οκτώ χώρες της ΕΕ, με μοναδική εξαίρεση τη Δανία, η πλειοψηφία των πολιτών έχει την άποψη ότι η φωνή της δεν λαμβάνεται υπόψη στην ΕΕ, το κύρος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης καταρρακώνεται ακόμη περισσότερο.

Είναι εξόφθαλμος επομένως ο «εκτσογλανισμός» και των Ευρωπαίων, όταν το 75% απ’ αυτούς δεν εμπιστεύεται τις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλιά του και όταν το 70% δεν εμπιστεύεται ούτε καν την ΕΕ, την οποία προσκυνούν όλοι οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί και οι βουλευτές.

Σοφή κουβέντα είπε ο Βενιζέλος!

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικο ΕΠΙΚΑΙΡΑ (Τεύχος 220)
http://www.epikaira.gr/article/o-ektsoglanismos-par----imin-kai-eis-tas-eyropas
 
http://www.gataros.net/2014/03/blog-post_9839.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters