Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας (14/03)

Σήμερα (14/3), στις 17.00 θα πραγματοποιήσουμε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, για την...

Πρωτοβουλία Pro Work. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, και τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Το πρόγραμμα, θέλει να κατευθύνει ανέργους από όλο τον ευρωπαϊκό νότο, στους παραθεριστικούς οικισμούς που αγόρασαν ή θα αγοράσουν οι εύποροι βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι στην ερημωμένη ελληνική ύπαιθρο, που τίθεται υπό εκποίηση. Το πρόγραμμα, φιλοδοξεί να δημιουργήσει «ευκαιρίες απασχόλησης», κύρια στα πεδία της «φροντίδας στο σπίτι» και της παροχής προσωπικών υπηρεσιών.

Όχι, δεν μας κάνουν πλάκα, ούτε είναι πρωταπριλιά. Περισσότερα για την πρωτοβουλία θα βρείτε εδώ.

Ακολουθεί το κείμενο διαμαρτυρίας που θα μοιράσουμε έξω από την Κεντρική Βιβλιοθήκη:


Πρωτοβουλία Pro Work: Δούλοι-Υπηρέτες-Μπάτλερ-Γηροκόμοι

Σε μια πόλη όπου η ανεργία αγγίζει το 40%, και η ανεργία των νέων το 60%
Σε μια πόλη όπου πυκνώνουν οι άστεγοι σε κάθε γωνιά
Σε μια πόλη που βιώνει ραγδαία αποβιομηχάνιση και αποστέρηση οποιασδήποτε σοβαρής προοπτικής οικονομικής ανασυγκρότησης.
Σε μια χώρα, όπου ηλικιωμένοι άνθρωποι αυτοκτονούν αφήνοντας σημειώματα όπου κραυγάζουν την απόγνωσή τους για την ανέχεια των ίδιων και των παιδιών τους.
Είναι προκλητικό και απίστευτα προσβλητικό να διοργανώνεται μια πρωτοβουλία όπου: «Αναζητώντας τον ήλιο, Βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι ετοιμάζονται να καταφθάσουν στην Ελλάδα για να φτιάξουν ένα ολόκληρο χωριό! Στο χωριό αυτό, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να συνεργαστούν νέοι άνεργοι από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία».

Κι όμως, το γεγονός ότι ο Δήμαρχος αγκαλιάζει αυτήν την πρωτοβουλία, λέει πολλά για το όραμα που έχει για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή: Πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της μαζικής φυγής εγκεφάλων, με το να δημιουργούν προοπτικές απασχόλησης «βοήθειας στο σπίτι» και παροχής προσωπικών υπηρεσιών στους εύπορους βορειοευρωπαίους συνταξιούχους, που θα αγοράσουν κάποιο σπίτι στα χωριά και την ύπαιθρο που αργοπεθαίνει μέσα στην ερήμωση.

Κι όλα αυτά θα γίνουν με την επίκληση της «αλληλεγγύης» και της «αλληλοβοήθειας». Την ίδια στιγμή που οι άστεγοι πληθαίνουν στην πόλη, την ίδια στιγμή που ηλικιωμένοι άνθρωποι στην χώρα μας αυτοκτονούν γιατί δεν θέλουν να γίνουν οικονομικό και συναισθηματικό βάρος στις χρεοκοπημένες οικογένειες, έρχεται η πρωτοβουλία Pro Work αγκαλιά με τον Δήμαρχο και μας λένε ότι «αλληλεγγύη» και «προοπτική» σημαίνει να δουλεύεις ως υπηρέτης, μπάτλερ, παιδί για τα ψώνια σε αυτούς που θα ξεπουλήσουμε τα έρημα χωριά μας. Αυτό, κύριοι, δεν λέγεται «αλληλεγγύη»: Λέγεται «αποικιοκρατία με σφαίρες από ζάχαρη», και σύγχρονο σκλαβοπάζαρο.

Αποκαλύπτεται πλήρως η κενότητα του μπουταρικού σαξές στόρυ: Και γι’ αυτόν, όπως και για την κυβέρνηση, την Τρόικα και τον φίλο του τον Φούχτελ, του πραγματικού «αφεντικού» της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης, «ανάπτυξη» σημαίνει, μεταξύ των άλλων λεηλασιών, να μεταβληθεί η Βόρειος Ελλάδα σε «ΚΑΠΗ πολυτελείας» βορειοευρωπαίων συνταξιούχων.

Μετά απ’ όλα αυτά, δεν έχουμε παρά να απευθύνουμε ένα μεγάλο ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ, στην πρωτοβουλία αυτή, στους εμπνευστές της. Δείχνει ακριβώς τι όραμα και πρόταση έχουν όλοι αυτοί οι κύριοι, για την ανεργία, και την έλλειψη προοπτικής των νεώτερων γενιών, πόσο υποκριτική είναι η ενασχόλησή τους…

Όσο για τον Δήμαρχο, ένα πράγμα αποδεικνύεται: Όσο και να νεάζει, έχει γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια τους νέους, και ιδιαίτερα τους άνεργους και τους φτωχούς. Να ξέρει ότι αυτό θα του το ανταποδώσουν πολύ σύντομα. 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/03/1403.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters