Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο NICK CAVE "Με πονάει να είναι αυτή η χώρα σε απόγνωση" ΒΙΝΤΕΟ


Οι «κεραυνοί» του Nick Cave ταξιδεύουν εδώ και λίγες ημέρες τις εικόνες από την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς το καινούργιο του τραγούδι που μιλά για την Ελλάδα της κρίσης, της ιστορίας και του μύθου, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.


Η επιλογή του να αφιερώσει το τραγούδι «Lightning Bolts»στην Ελλάδα μόνο τυχαία δεν ήταν. Όπως δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής: «Ήμουν στην Αθήνα σε περιοδεία μαζί με τους Grinderman, όταν οι διαδηλωτές εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν. Έγραφα ένα τραγούδι για τα παιδιά και την ανικανότητα να τα προστατέψουμε από τον κόσμο που φτιάξαμε για αυτά.

Η παρουσία αυτής της ταραγμένης χώρας διείσδυσε μέσα στο τραγούδι. Πήρα την ιδέα από το ότι τα δικά μου δίδυμα παιδιά ήταν δώρο από τους Θεούς και τα ένωσα με τους διαδηλωτές της Αθήνας που συμβόλιζε την παρακμή του πολιτισμού. Στο τραγούδι μου τα δίδυμα παίζουν χαρούμενα, ενώ ο κόσμος καταρρέει τριγύρω τους» εξομολογείται και προσθέτει:

«Mε πονάει να βλέπω αυτή τη χώρα σε τέτοια απεγνωσμένη κατάσταση. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση των Ελλήνων. Τυχαίνει να γνωρίζω τους Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια και ξέρω πολύ καλά ότι είναι γεμάτοι πνεύμα, ανθεκτικοί και ασυγκράτητοι. Είναι μια χώρα που μου έχει δώσει τόσα πολλά στις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα».

Ο Nick Cave λατρεύει την Ελλάδα, την κουζίνα μας και τη ρεμπέτικη μουσική. Τις περισσότερες φορές που επισκέπτεται τη χώρα μας επιλέγει να διασκεδάσει σε κάποιο ρεμπετάδικο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters