Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Οργή για τα φτηνά χέρια στα Κρητικά ξενοδοχεία - Ξένοι δουλεύουν για 300 ευρώ


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των συνδικαλιστικών φορέων της Κρήτης αναφορικά με το το φαινόμενο των φτηνών ξένων εργατικών χεριών που αναμένεται να θεριέψει και την ....
φετινή τουριστική σεζον. Ήδη σε έντυπα πανελλήνιας εμβέλειας κυκλοφορούν αγγελίες από νόμιμα γραφεία ευρέσεως εργασίας από τη Ρουμανία που διαφημίζουν φτηνό εργατικό προσωπικό με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 300 ευρώ ...

Το φαινόμενο πλέον έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με τα ξενοδοχεία και στην Κρήτη να προχωρούν σε απολύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων που θεωρούνται ακριβοι και να τους αντικαθιστούν με νεαρούς σπουδαστές από το εξωτερικό που κάνουν την πρακτική τους είτε με αλλοδαπούς που εργάζονται με πολύ χαμηλότερο μεροκάματο και πολλές φορές χωρίς να έχουν ασφαλιστεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ξενοδοχειακός όμιλος που διατηρεί πολυτελείς μονάδες στο νησί και μέσα σε μερικές ημέρες απέλυσε χωρίς αιτία 12 εργαζομένους. Το ζήτημα έχει απασχολήσει επανηλλειμμένως τόσο το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου όσο και τους συνδικαλιστές του τουριστικού κλάδου που κάνουν λόγο για πλήρη απαξίωση του Έλληνα εργαζόμενου. Η κατάσταση για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους με χρόνια και εμπειρία στο επάγγελμα είναι τραγική με τους περισσότερους να βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία με τους ανέργους στο νσηί τα τελευταία δυο χρόνια να έχουν ξεπεράσει τους 12.000.

http://prismanews.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/03/300_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters