Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Παγκόσμιος φόβος για κατάρρευση εάν χρεοκοπήσει η Κύπρος

Νέα Υόρκη: Οι παγκόσμιες χρηματαγορές, το αργό πετρέλαιο και το ευρώ, σημείωσαν πτώση την Πέμπτη λόγω φόβων για μια ενδεχόμενη τραπεζική κατάρρευση στην Κύπρο και ενδείξεις ότι η οικονομική ύφεση βαθαίνει στην Ευρώπη.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αρκετές αισιόδοξες οικονομικές εκθέσεις των ΗΠΑ για τα ακίνητα, τη μελλοντική οικονομική δραστηριότητα και τις επιχειρηματικές συνθήκες στην ατλαντική περιοχή, καθώς και η βελτίωση της εργοστασιακής παραγωγής της Κίνας απέτυχαν να ενισχύσουν το αίσθημα εμπιστοσύνης των επενδυτών.
Οι τιμές των ομολόγων των ΗΠΑ και της Γερμανίας σημείωσαν άνοδο, καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να εκτιμήσουν κατά πόσο η Κύπρος θα κατέληγε σε συμφωνία που θα τη βοηθήσει να αποφύγει τη χρεοκοπία και μια πιθανή χρηματοοικονομική κατάρρευση.
«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στην Κύπρο», ανέφερε ο Λου Μπρίεν, αναλυτής αγορών στην DRW Trading, στο Σικάγο. «Αν δεν μπορούν να έχουν κάποια κατάληξη και οι πιθανότητες εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη αυξηθούν, τότε νομίζω ότι αυτό θα δημιουργήσει μια φυγή» στην ασφάλεια.
Ο χρυσός έφτασε στην ψηλότερη τιμή του εδώ και σχεδόν ένα μήνα, με τη νευρικότητα γύρω από το θέμα της Κύπρου να προκαλεί την ανάγκη για το μέταλλο που θεωρείται ως καταφύγιο. Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν κατά $6,85 σε $1.623,70 την ουγγιά.
Ευρέως, η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ είχε συγκριτικά μικρές απώλειες καθώς η ισχύς της πρόσφατης ανόδου φάνηκε να υπερτερεί των ανησυχιών.
«Υπάρχει σίγουρα πιο πολύ μομέντουμ προς τα πάνω. Εδώ και πολλές μέρες, βλέπουμε την αγορά να αρχίζει πιο χαμηλά αλλά ως το τέλος της ημέρας αυτό να διορθώνεται. Αυτό είναι η ισχύς της αγοράς», ανέφερε ο Φραντζ Γκρετζ, επικεφαλής τεχνικός αναλυτής στην Shields & Co, στη Νέα Υόρκη.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν πτώση μετά που η Γερμανία, η κορυφαία οικονομία της περιοχής, είχε ενδείξεις κούρασης και οι γαλλικές επιχειρήσεις είχαν τη χειρότερη απόδοσή τους εδώ και τέσσερα χρόνια. Η Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης πιθανόν έχει εισέλθει σε ύφεση.
Η πτώση της Γουόλ Στριτ ήρθε την ίδια ώρα που ολοένα και περισσότερα στοιχεία έδειχναν μια αργή αλλά σταθερή οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ. Οι μεταπωλήσεις των οικιών στις ΗΠΑ σημείωσαν ψηλό ρεκόρ εδώ και τρία χρόνια τον Φεβρουάριο, ενώ η εργοστασιακή δραστηριότητα στην περιοχή του Ατλαντικού αναπτύχθηκε το Μάρτιο μετά από συνεχή συρρίκνωση για δύο μήνες.
Άλλη έκθεση έδειξε ότι ο κύριος οικονομικός δείκτης του Conference Board, που δείχνει το μέλλον της οικονομικής δραστηριότητας, αυξήθηκε κατά τρίτο συνεχή μήνα το Φεβρουάριο.
Τα οικονομικά προβλήματα της ευρωζώνης εκδηλώθηκαν ακόμη πριν να λάβουν κεντρική θέση τα προβλήματα διάσωσης της Κύπρου.
«Ίσως το αναμέναμε στη Γαλλία, αλλά η αδυναμία στη Γερμανία ήταν μία έκπληξη», είπε ο επικεφαλής για τη νότιο Ευρώπη στην Barclays Αντόνιο Γκαρσία Πασκουάλ.
Ο δείκτης FTSEurofirst 300 των κορυφαίων ευρωπαϊκών μετοχών έπεσε κατά 0,53% στις 1.192,56 μονάδες. Ο δείκτης MSCI σημείωσε επίσης ελαφρά πτώση της τάξης του 0,2% στις 358,87 μονάδες.
Το αργό πετρέλαιο πιέστηκε, επίσης, προς τα κάτω από ανησυχίες για περαιτέρω αναταραχές στην ευρωζώνη και από τα στοιχεία του κατασκευαστικού τομέα που δείχνουν να βαθαίνει η ύφεση στην ευρωζώνη.
philenews.com makeleio.gr
http://www.apocalypsejohn.com/2013/03/Pagkosmios-fovos-gia-katarrefsh-ean-xreokophsei-h-Kypros.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters