Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο! Πανικός για τη Λαϊκή τράπεζα - Οι νέες εξωφρενικές απαιτήσεις της τρόικας

- Σε έντονο κλίμα η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Κύπρο που βρίσκεται σε εξέλιξη
- Εργαζόμενοι στη
Λαϊκή Τράπεζα έξω από την κυπριακή Βουλή διαδηλώνουν - Μικροεπεισόδια
- Η Λαϊκή Τράπεζα ανακοίνωσε πλαφόν αναλήψεων στα 260 ευρώ την ημέρα
- Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του newsit.com.cy για το ποιός επέμενε για το κλείσιμο της Λαϊκής
- Η τρόικα ζητά κλείσιμο της Λαϊκής αλλά και
κούρεμα των καταθέσεων στις υπόλοιπες

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται μεταξύ του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και αρχηγών των κομμάτων. Το αντικείμενο της σύσκεψης δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να σχετίζεται με το θέμα της εξυγίανσης των τραπεζών ή με την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Ως εκ τούτου η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής θα καθυστερήσει να αρχίσει.

Στην Κύπρο επικρατεί πανικός, καθώς η είδηση ότι κλείνει η Λαϊκή Τράπεζα προκάλεσε οργή και αναστάτωση και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι αναμένουν να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξυγίανση της Λαϊκής με τη δημιουργία «καλής» και «κακής» τράπεζας.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου, η οποία πλήττεται από σοβαρή κρίση, ανακοίνωσε απόψε ότι επιβάλει όριο 260 ευρώ ημερησίως στις αναλήψεις από τα αυτόματα τραπεζικά μηχανήματά της (ATM) ανά πελάτη, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην ζήτηση.

Χιλιάδες πελάτες της τράπεζας σχημάτισαν ουρές στα ATM της σήμερα για να αποσύρουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους λόγω της εκτεταμένης φημολογίας περί του ότι το πιστωτικό αυτό ίδρυμα επρόκειτο να κλείσει—κάτι το οποίο διέψευσε η κεντρική τράπεζα της Κύπρου.

Εν τω μεταξύ, διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας και σημειώθηκαν επεισόδια μικρής κλίμακας, όταν 3-4 άτομα έσπασαν τον κλοιό της Αστυνομίας και προσπάθησαν να εισέλθουν από την κύρια είσοδο της Βουλής. Επενέβη η Αστυνομία και αποτράπηκε η είσοδος.

Οι υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας διαμαρτύρονται, γιατί όπως λένε, θα θυσιαστούν αντί του «κουρέματος» των καταθέσεων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), Λοΐζος Χατζηκωστής, ο οποίος είναι επικεφαλής της εκδήλωσης διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη Λαϊκή, επέκρινε την κυβέρνηση και τη Βουλή για το ότι μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι δεν είχαν τύχει οποιασδήποτε ενημέρωσης, παρά τις έντονες φήμες και πληροφορίες για το μέλλον της τράπεζας.

Παράλληλα, η Τράπεζα Κύπρου απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις να υιοθετήσουν άμεσα ένα σχέδιο που θα οδηγήσει σε μια συμφωνία με το Eurogroup, το οποίο θα σώζει την κυπριακή οικονομία, προειδοποιώντας ότι η διάλυση κυπριακών τραπεζών θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου.

Δεν υπάρχει θέμα να κλείσει η Λαϊκή Τράπεζα, δήλωσε στο ΡΙΚ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Γιάννος Λαμάρης. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, διαβεβαιώνοντας ότι θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΠΕΜΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.com.cy από το Βερολίνο, οι Τροικανοί με εντολή των Γερμανών, θέτουν πλέον ως όρο το κελίσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, μέσως νομοσχεδίου, σε δυνδιασμό με το κούρεμα καταθέσεων, στις υπόλοιπες τράπεζες.

Απαιτούν μάλιστα το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί σήμερα ενώπιον της Ολομέλεια, η να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν.
 
http://greeknation.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4794.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters