Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΑΔΗΛΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: «Εγκλωβισμένες» 147 ναυτιλιακές εταιρείες

«Εγκλωβισμένες» 147 ναυτιλιακές εταιρείες
Της Αγγελικής Καλλη
Η ναυτιλιακή βιομηχανία της Κύπρου αναμένεται να «χτυπηθεί» από την αιφνιδιαστική κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ να επιβληθεί τέλος στις καταθέσεις που βρίσκονται στις κυπριακές τράπεζες, αναφέρει σε χθεσινό πρωτοσέλιδό της η βρετανική εφημερίδα Lloyd's List.
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στην πολυεθνική κοινότητα των μεγάλων εταιρειών διαχείρισης στόλων οι οποίες έχουν επιλέξει τα τελευταία χρόνια για έδρα τους την Κύπρο. Πρόκειται κυρίως για ευρωπαϊκές εταιρείες ανάμεσά τους εταιρείες ελληνικών, γερμανικών ή σουηδικών συμφερόντων οι οποίες απασχολούν στα γραφεία τους 4.500 εργαζόμενους και στα πλοία τους περί τους 55.000 ναυτικούς.
Πηγές της Ακτής Μιαούλη έλεγαν στην «Η» ότι όλες αυτές οι εταιρείες έχουν υποστεί μεγάλη ζημία διότι αφενός έχουν σημαντικά κεφάλαια στις τράπεζες του νησιού και αφετέρου αυτές τις μέρες δεν μπορούν να δουλέψουν και φυσικά δεν γνωρίζουν τι θα γίνει στο επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Κύπρου, Θωμά Καζάκο, σήμερα το επιμελητήριο αριθμεί 147 ναυτιλιακές εταιρείες από τις οποίες 60 ανήκουν απευθείας σε πλοιοκτήτες.
Ναυτιλιακό κέντρο
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Εφοπλιστών, Γιώργος Μούσκας, είπε στην LL ότι, αυτή τη στιγμή όλα είναι στον αέρα, φαίνεται όμως πως ότι συμβεί να επηρεάσει λιγότερο τους ίδιους τους εφοπλιστές και περισσότερο τις εταιρείες οι οποίες διαχειρίζονται πλοία για λογαριασμό τρίτων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν μπορεί σήμερα να εκτιμήσει τι θα συμβεί αύριο στη Κύπρο ως ναυτιλιακό κέντρο διότι μπορεί οι εξελίξεις να απομακρύνουν κάποιες εταιρείες από αυτό ή τουλάχιστον να αποθαρρύνει κάποιες άλλες να το επιλέξουν για την εγκατάστασή τους.
Το 2011 η ναυτιλία εισέφερε το 6% με 7% του ΑΕΠ της χώρας. Διευθυντικό στέλεχος μεγάλης εταιρείας διαχείρισης πλοίων, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, εξήγησε στην LL ότι όταν κάποιος διαχειρίζεται 100 πλοία είναι επόμενο να διατηρεί μεγάλους λογαριασμούς στις τράπεζες του νησιού. Ήδη η νορβηγικών συμφερόντων εισηγμένη Prosafe, έκανε γνωστό ότι διαθέτει στην Τράπεζα Κύπρου λογαριασμό 550.000 ευρώ ο οποίος μπορεί να «κουρευτεί» κατά 10% περίπου, ενώ από την άλλη πλευρά η Ocean Rig του Γιώργου Οικονόμου δήλωσε ότι η έκθεση της στην Κύπρο είναι σχεδόν μηδενική.
HMERHSIA
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/03/147.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters