Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Κάλεσμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ σε αγρότες και κτηνοτρόφους : "ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ, ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ"

Η βάρβαρη επίθεση στην ζωή και στο εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ φορτώνοντας τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στον λαό.

 Στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων, των νέων μέτρων, της γενικότερης πολιτικής της ΚΑΠ και της Ε.Ε, η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς.


Αύξηση του κόστους παραγωγής, εξευτελιστικές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων που όμως η λαϊκή κατανάλωση τα αγοράζει πανάκριβα αφού οι έμποροι κερδοσκοπούν σε βάρος όλων μας, πολύμηνες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή της παραγωγής, ζημιές που δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ και δεν αποζημιώνονται οι παραγωγοί.

Τα νέα αγριότερα μέτρα που ανακοινώνει η συγκυβέρνηση οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση του πενιχρού εισοδήματος καθώς θα μειωθεί η επιστροφή ΦΠΑ ενώ αντίστοιχα έχει αυξηθεί για την αγορά μέσων και εφοδίων από τους αγρότες, μειώνεται η επιστροφή για το πετρέλαιο, νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ενώ καλούνται οι αγρότες να πληρώσουν το χαράτσια των γεωτρήσεων,  νέα και παλιά χαράτσια επιβάλλονται στους αγρότες, αυξάνουν οι εισφορές για τον ΕΛΓΑ και ΟΓΑ ενώ την ίδια στιγμή θα μειώσουν και άλλο τις εξευτελιστικές αγροτικές συντάξεις.

Χιλιάδες αγρότες, παραμένουν ανασφάλιστοι αφού δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΓΑ ενώ σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με την διάθεση και αγορά των φαρμάκων.

Σε αυτή την κατάσταση έρχονται να προστεθούν σημαντικές ζημιές στην παραγωγή από φυσικά φαινόμενα και νόσους. Επιβάλλεται να αλλάξει ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο που οφείλονται σε φυσικά αίτια και νόσους, όπως το πράσινο σκουλήκι. Να είναι κρατικός φορέας και να αποζημιώνει στο 100% την ζημιά.

Δραματική είναι η κατάσταση στην κτηνοτροφία, οδηγείται στην συρρίκνωση και την κατάρρευση αν και είμαστε ελλειμματικοί  σε όλα τα γαλακτοκομικά και ζωοκομικά προϊόντα. Οι μικροί και μεσαίοι κτηνοτρόφοι οδηγούνται στον αφανισμό, δεν έχουν να ταΐσουν ούτε τα ζώα τους, ενώ προχωράει με γοργούς ρυθμούς η συγκέντρωση της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοκτηνοτρόφων. Τεράστια αύξηση των τιμών των ζωοτροφών με ταυτόχρονη μεγάλη μείωση των τιμών στο γάλα και το κρέας είναι ο γενικός κανόνας στους κτηνοτρόφους.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

Για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας, χρειάζεται να συνδέεται και να συντονίζεται με τον αγώνα των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, της νεολαίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
1. Να πληρώσει ότι άμεσα οφείλει το κράτος στους αγρότες  από αποζημιώσεις (εξισωτική,  καταστροφές-ΠΣΕΑ, κά) και καμία μείωση  της επιστροφής του ΦΠΑ  του 2012 .
2. Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί βαμβακιού  από τον ΕΛΓΑ από τις ζημιές που προήλθαν από πράσινο σκουλήκι και να δοθεί ολόκληρη η συνδεδεμένη ενίσχυση σε όσους δεν πιάσουν το καθορισμένο πλαφόν παράδοσης βαμβακιού.
3. Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.
4. Να εξασφαλιστούν άτοκα δάνεια με περίοδο χάριτος όσο κρατάει η κρίση στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη νέα περίοδο.
5. Να εξασφαλιστεί η εξόφληση των παραγωγών από βιομηχανίες και εμπόρους σε βαμβάκι, τομάτα, γάλα κ.λπ. που παραμένουν απλήρωτοι πολλούς μήνες.
6. Αφορολόγητο (τράνζιτ) πετρέλαιο στους αγρότες για την οικογενειακή αγροτική εκμετάλλευση , όπως γίνεται με τους εφοπλιστές.
7. Μείωση του κόστους παραγωγής με την κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30%.
8. Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών, σε όλα τα φυτικά και ζωικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των "νόμιμων" και "παράνομων" παρακρατήσεων.
9. Αρνούμαστε να πληρώσουμε χαράτσια και πρόστιμα (ΔΕΗ, ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, Γεωτρήσεις κ.ά).
10. Αφορολόγητο εισόδημα 40.000,00 € για κάθε ζευγάρι αγροτών και 5.000,00 € για κάθε παιδί, μείωση των συντελεστών φορολογίας από εκεί και πάνω, φορολόγηση με 45% των ΑΕ και ΕΠΕ.
11. Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία έως 300.000 ευρώ, με διαγραφή τόκων και πάγωμα πληρωμής χρεών, όσο διαρκεί η κρίση.
12. Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις σε γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία.
13. Να επανέλθει ο ΕΛΓΑ στον προηγούμενο νομό για την καταβολή της εισφοράς, με βάση τα τιμολόγια και την πραγματική παραγωγή του κάθε κτήματος.  ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα με πλήρη ασφάλιση, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο. Αποζημίωση στο  100% της ζημιάς.
14. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με κατάργηση στα χαράτσια στα νοσοκομεία και στη συμμετοχή στα φάρμακα της εξέτασης και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων. Κατάργηση των αυξήσεων στη συμμετοχή για τον ΟΓΑ των φτωχομεσαίων αγροτών.
15. Νομιμοποίηση και παροχή δωρεάν της υποδομής ηλεκτροδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.
16. Σύγχρονη αντιπλημμυρική προστασία του Έβρου
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013- ΩΡΑ 11
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

 http://www.radioevros.gr
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9487.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters