Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Σε νηπιαγωγείο της Καλλιθέας, βάζουν 5χρονα παιδιά να ζωγραφίσουν με χλωρίνη

Τρελό, λίγο έλειψε να βγάλει η προϊσταμένη του 5ου νηπιαγωγείου Καλλιθέας τον πατέρα που διαμαρτυρήθηκε, για την παράλογη ιδέα ζωγραφικής με χλωρίνη σε παιδάκια πέντε ετών, που λίγο έλειψε να καθιερώσουν οι δασκάλες του σχολείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κύριος Χαράλαμπος Μαυρίδης , πηγαίνοντας τον πεντάχρονο γιο του στο σχολείο, είδε έντρομος επάνω στην πόρτα της τάξης, ζωγραφιές που....
έκαναν τα παιδάκια του διπλανού τμήματος με … χλωρίνη!

Η πρώτη του κίνηση φυσικά ήταν να διαμαρτυρηθεί στην προϊσταμένη του σχολείου κυρία Μαρία Φραγκιά για την κακόγουστη αυτή ιδέα να επιτρέψει στις δασκάλες του σχολείου να φέρουν σε επαφή τα παιδάκια με το τοξικό αυτό υγρό. Σύμφωνα με τα όσα και ο ίδιος αναφέρει στο tromaktiko η απάντηση της διευθύντριας ήταν από αδιάφορη έως απαξιωτική.



Αμέσως μετά ο κύριος Μαυρίδης αποφάσισε να κάνει καταγγελία στο tromaktiko όπως ακριβώς δηλαδή του είχε υποδείξει η προϊσταμένη. Το blog μας βρέθηκε την επόμενη κι όλας ημέρα στο νηπιαγωγείο για να δει τι πραγματικά συμβαίνει!

Το πρώτο πράγμα που αντιληφθήκαμε ήταν ότι οι ζωγραφιές με την χλωρίνη είχαν κατέβει ήδη από την πόρτα της τάξης. Δυστυχώς για το σχολείο είχαν ήδη προλάβει κάποιοι γονείς να τραβήξουν φωτογραφίες. Όταν μπήκαμε στο προαύλιο χώρο και έπειτα στα γραφεία των δασκάλων συναντήσαμε στην πόρτα την προϊσταμένη κυρία Φραγκιά. Η αντίδρασή της ήταν άμεση και ξεκάθαρη. Μας ζήτησε να απομακρυνθούμε από τον χώρο του σχολείου, ενώ μας έκανε απόλυτα ξεκάθαρο το ότι δεν σκοπεύει ούτε καν να μας απαντήσει εάν ισχύει ή όχι η καταγγελία του ανήσυχου πατέρα. Μάλιστα όταν αναφερθήκαμε στο θέμα της χλωρίνης ξέσπασε σε γέλια κοιτάζοντας τις άλλες δασκάλες που άκουγαν την συζήτηση. Στην επιμονή μας, μας ενημέρωσε ότι το σχολείο δεν πρόκειται να εκτεθεί αλλά θα εκτεθούμε εμείς που κάναμε την ανάρτηση της καταγγελίας γιατί όπως λέει (μας παρέδιδε και μαθήματα δημοσιογραφίας η κυρία) δεν είχαμε ελέγξει τις πηγές μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ απευθυνόμενη προς τον πατέρα του πεντάχρονου είπε ότι για την περίπτωσή του δεν χρειάζεται να παρέμβει το Υπουργείο Παιδείας αλλά το Υπουργείο Υγείας, αφήνοντας ξεκάθαρα το υπονοούμενο ότι ο άνθρωπος δεν έχει τα λογικά του.

Και ρωτάμε λοιπόν εμείς. Γιατί δεν έχει τα λογικά του ένας πατέρας που φοβάται για την σωματική ακεραιτότητα του γιου του, ειδικά όταν υποτίθεται ότι τον αφήνει στα έμπιστα χέρια των δασκάλων ενός δημόσιου σχολείου;

Μπορεί για εσάς κυρία Φραγκιά να μην αξίζει να του δώσετε ούτε «πέντε γραμμάρια απάντηση» όπως είπατε, παρόλο που θα οφείλατε ως εκπαιδευτικός που πληρώνεστε από αυτόν τον άνθρωπο, εμείς όμως οφείλουμε να δώσουμε έναν τόνο απάντηση στο πατέρα και στους υπόλοιπους γονείς που παραμυθιάσατε ότι αυτό που κάνατε μέσα στις τάξεις σας ήταν απόλυτα φυσιολογικό.

Προς εκμάθησή σας σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε:
Η Χλωρίνη σύμφωνα με τις συστάσεις της εταιρείας που την παράγει εδώ και 60 έτη, προορίζεται για οικιακή χρήση, κύρια για καθαρισμό και απολύμανση χώρων και επιφανειών, καθώς επίσης και για λεύκανση ρούχων. Δεν λέει πουθενά για ζωγραφική! Έχει χρώμα υποκίτρινο, έντονη οσμή χλωρίου και είναι καυστική για το δέρμα, τα μάτια και τις βλεννογόνους. Τα χλώρια γενικά είναι διαβρωτικά για το δέρμα, τα μάτια και τους βλεννογόνους. Τα χλώρια είναι επίσης δηλητήρια αν καταποθούν. Η αντίδραση παράγει ελεύθερο οξυγόνο, ενώ με άλλες ουσίες είναι δυνατό να παραχθεί ελεύθερο αέριο χλώριο το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο δηλητήριο.

Και σας ρωτάμε λοιπόν τώρα εμείς. Πως είστε σίγουρη κυρία Φραγκιά ότι κανένα από τα παιδάκια δεν θα έβαζαν την μπατονέτα που είχαν βουτήξει στην χλωρίνη , στο στόμα τους; Πως είστε σίγουρη ότι τα παιδάκια δεν θα έπαιζαν με την μπατονέτα με αποτέλεσμα να καταλήξει στο μάτι κάποιου άλλου παιδιού; Πως είστε σίγουρη ότι τα παιδάκια δεν θα ξέφευγαν από την προσοχή σας; Γιατί όπως καταγγέλλει ο κύριος Μαυρίδης, έχετε ήδη αποδείξει πως δεν είστε σε θέση να προσέχετε ταυτόχρονα 20 παιδιά , ούτε καν όταν αυτά παίζουν στο προαύλιο χώρο του σχολείου σας. Μάλιστα το τρανό σε αυτό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι όταν τα παιδιά έπαιζαν - και το παιδί του κύριου Μαυρίδη χτύπησε άσχημα στο κεφάλι, αποποιηθήκατε τις ευθύνες σας και τις ρίξατε στο πεντάχρονο αγοράκι! Ακούστε την καταγγελία στο βίντεο.





Πως αυτός ο γονιός λοιπόν να αφήσει τον γιο του στα χέρια σας χωρίς να ανησυχεί για την προστασία του και την ασφάλειά του;

Η κυρία Φραγκιά που δεν δέχτηκε να απαντήσει στα ερωτήματά μας, μας παρέπεμψε στον Διευθυντή της Δ Διεύθυνσης Αθήνας κύριο Τσακωνάκο ο οποίος μας απάντησε κατά τον ίδιο περίπου απαξιωτικό τρόπο. Ωστόσο επιβεβαίωσε το γεγονός ότι τα παιδιά έκαναν χρήση χλωρίνης διαλυμένης σε νερό και ότι η χλωρίνη περιλαμβανόταν σε μικρή περιεκτικότητα στο υγρό που χρησιμοποίησαν οι πεντάχρονοι, ενώ αμέσως μετά την χθεσινή ανάρτηση με την καταγγελία του πατέρα που έκανε το tromaktiko ο ίδιος ο κύριος Τσακωνάκος διέταξε να αποσύρουν την νέα αυτή «μόδα» από την τάξη των μαθητών του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου. Ωστόσο θεώρησε και ο ίδιος υπερβολικό τον πατέρα που αντέδρασε έτσι αναφέροντάς μας μάλιστα ότι και σε άλλα νηπιαγωγεία χρησιμοποιούν την χλωρίνη και ζωγραφίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Και γιατί κύριε Τσακωνάκο το Υπουργείου Παιδείας δεν έχει γνώση σε όλο αυτό; Μάλλον γιατί η χλωρίνη δεν χρησιμοποιείτο στα νηπιαγωγεία ούτε καν όταν πήγαινε σχολείο ο Πάμπλο Πικάσο!



Θυμηθείτε τώρα και την παρακάτω ιστορία:
Σοκ προκαλούν οι σκηνές που διαδραματίστηκαν στο προαύλιο χώρο νηπιαγωγείου στο Ηράκλειο: Ένα κοριτσάκι μόλις 5 ετών βρέθηκε σε κατάσταση σπασμών κρατώντας στο χέρι του ένα μπουκαλάκι νερού, που όμως περιείχε χλωρίνη.
Με την πρώτη γουλιά, η 5χρονη έπαθε σοκ. Οι κόρες των οφθαλμών της διογκώθηκαν και άρχισε να βγάζει υγρά από το στόμα της, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες.


Άμεσα ενημερώθηκαν οι γονείς του παιδιού, οι οποίοι κατέφτασαν στο νηπιαγωγείο. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε την 5χρονη στο νοσοκομείο, στην οποία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τη δηλητηρίαση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κορίτσι, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται, είναι εκτός κινδύνου. Η οικογένεια της 5χρονης, πάντως, εμφανίζεται εξοργισμένη για την τραγική αμέλεια και ξεκαθαρίζουν ότι θα επανέλθουν μόλις αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του παιδιού τους.

Καθώς επίσης και:
- Παραλίγο τραγωδία: 5χρονη ήπιε χλωρίνη στο νηπιαγωγείο
- Ξάνθη: Τραγωδία με 4χρονο που ήπιε χλωρίνη, έχασε τη ζωή του
- Πολλαπλά χειρουργεία στο παιδί που ήπιε χλωρίνη στον παιδικό σταθμό Αγ. Αναργύρων, δεν έχει τέλος η περιπέτεια της υγείας του.

Και τέλος για να κλείσουμε το θέμα αυτό, πήρατε άδεια από τους γονείς για να αφήσετε τα παιδιά τους να παίζουν με τα τοξικά υγρά;
Και το ρωτάμε αυτό γιατί όταν μια μητέρα που συναντήσαμε σήμερα στο σχολείο, μας είπε ότι σας ενημέρωσε ότι το δικό της το παιδί δεν θέλει να έρθει σε επαφή με αυτό το υγρό και εσείς της απαντήσατε ότι έχετε πάρει υπογραφές από τους γονείς της άλλης τάξης.
Ε, λοιπόν σας πληροφορούμε ότι συναντήσαμε γονείς και από την άλλη τάξη και μας διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν ιδέα για την δραστηριότητα αυτή που έκαναν τα παιδιά τους με την χλωρίνη - κάτω από τις δικές σας ευλογίες!

Ας μην παραμυθιάζουμε λοιπόν τον κόσμο για να τον καθησυχάσουμε και ας σκεφτούμε καλύτερα μήπως τελικά ένας πατέρας που ανησυχεί και σας το λέει, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται πιο ανθρώπινα και όχι τόσο αδιάφορα όπως κάνατε εσείς;

Το σίγουρο είναι πάντως πως το εμπνευσμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την χλωρίνη πάνω στα γραφειάκια των πεντάχρονων, έλαβε τέλος νωρίς.
Την επόμενη φορά ελπίζουμε να είστε λίγο πιο προσεκτική - και εσείς που έχετε και 26 χρόνια πείρας στο βιογραφικό σας κυρία μου….
Γιατί μην νομίζεται ότι δεν υπάρχουν γονείς που έχουν επίσης παράπονα, αλλά με τον τρόπο που τους αντιμετωπίζετε δεν μπορούν καν να σας τα αναφέρουν…
Κάντε μια έρευνα γύρω από το σχολείο σας όπως κάναμε και εμείς και θα καταλάβετε…

Διαβάστε περισσότερα: tromaktiko: Το tromaktiko βρέθηκε στο νηπιαγωγείο που τα παιδιά ζωγραφίζουν με χλωρίνη, αδιανόητη και προκλητική η στάση της προϊσταμένης που "παίζει" με την υγεία των παιδιών

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/12/5-tromaktiko-tromaktiko-follow-us.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters