Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΧΩΝΙ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΠΗΡΕ 12 ΕΚΑΤ., ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΧΩΝΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Το ΧΩΝΙ αποκάλυψε ότι το Ινστιτούτο του πρωθυπουργικού αδελφού πήρε επιχορήγηση 22 µέρες µετά την ορκωµοσία του Αντώνη Σαµαρά. Πρώτα µας απειλησαν. Μετά, έστειλαν επιστολή 1.229 λέξεων. Ευτυχώς, γιατί Το ΧΩΝΙ στις απειλές δεν αντιδρά καλά…

Μετά από τα δηµοσιεύµατά µας, αναφορικά µε τις επιχορηγήσεις και τα έργα (εθνικά και συγχρηµατοδοτούµενα) που λαµβάνει το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, ο πρόεδρός του -και αδελφός του Πρωθυπουργού- Αλέξανδρος Σαµαράς (δια της εκπροσώπου του κυρίας Μαχαίρα) έστειλε µια απειλητική επιστολή που δηµοσιεύσαµε την περασµένη Κυριακή (Το ΧΩΝΙ 12/8 σελ. 10).
∆εν είναι τυχαίο ότι µε λίγα µόλις λεπτά διαφορά, µας είχε έρθει µια επίσης απειλητική επιστολή, αυτή τη φορά από το Κολέγιο Αθηνών, στο οποίο επίσης προεδρεύει ο πρωθυπουργικός αδελφός Αλέξανδρος Σαµαράς. Και φυσικά, τέσσερις µέρες νωρίτερα από τις επιστολές, είχε προηγηθεί το τηλεφώνηµα – έκπληξη (!) από τον Πιο Στενό Συνεργάτη του Πρωθυπουργού, που µας απειλούσε ευθέως µε µηνύσεις του Αντώνη Σαµαρά αυτοπροσώπως, επειδή δεν δηµοσιεύσαµε µια επιστολή ΠΟΥ ∆ΕΝ ΥΠΗΡΧΕ!

Εµείς φυσικά και δηµοσιεύσαµε τα πάντα και απαντήσαµε στις ύβρεις και τις συκοφαντίες τους, ζητώντας τους να ανακαλέσουν τους χαρακτηρισµούς τους για δήθεν παραπληροφόρηση από Το ΧΩΝΙ (που δε µας έλεγαν σε τι αφορούσε γιατί -λέει- ξέρουµε εµείς). Μάλιστα, τη ∆ευτέρα 13 Αυγούστου στείλαµε και εξώδικο στο Μπενάκειο ζητώντας µε τον πιο επίσηµο τρόπο να ανακαλέσει τους χαρακτηρισµούς του και τους ισχυρισµούς του περί συκοφαντίας και αντιδεοντολογικής συµπεριφοράς από πλευράς της εφηµερίδας µας. Κατόπιν τούτου, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο έστειλε µια δεύτερη επιστολή Στο ΧΩΝΙ, την οποία σήµερα δηµοσιεύουµε ολόκληρη, µε ενδιάµεσες απαντήσεις µας, για να µην χάνουµε τον ειρµό.

Προς την εφηµερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ»
& το ιστολόγιο www.toxwni.gr
Σε απάντηση του από 12.8.2012 δηµοσιεύµατός σας και της από 13.8.2012 Εξωδίκου ∆ηλώσεώς σας, αλλά και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θέτουµε υπόψιν των αναγνωστών σας τα ακόλουθα:
Ως προς την φερόµενη ως «άγνωστη» επιστηµονική δραστηριότητα και προσφορά του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου στον ελληνικό χώρο, επισηµαίνουµε ότι µια απλή επισκόπηση των πολυάριθµων σχετικών αναρτήσεων στο διαδίκτυο, θα ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστική και πιθανότατα αποτρεπτική από τη διατύπωση των οποιωνδήποτε αδόκιµων αιτιάσεων.

Το ΧΩΝΙ: Προς τον κ. Αλέξανδρο Σαµαρά
(δια της εκπροσώπου του κ. Μαχαίρα)
Ως «αδόκιµες αιτιάσεις» προφανώς εννοείτε τις απαντήσεις που πήραµε από τους αγρότες που ρωτήσαµε αν ξέρουν το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Τις θυµάστε τις απαντήσεις τους; (Το ΧΩΝΙ -29 Ιουλίου- σελ. 13) Σας παραθέτουµε µερικές:
«Ερευνητικό κέντρο δεν είναι αυτό;» (µας ρωτούσε. ∆εν ήταν και σίγουρος ο άνθρωπος).
«Αν βρεις 100 αγρότες, οι 99 θα σου πουν ότι δεν έχουν καµία σχέση µ’ αυτό το ίδρυµα».
«Οχι ότι έχω κάποια σχέση µαζί του. Κανείς δεν κάνει τίποτα και µιλάω για πραγµατική παραγωγή. Στα χαρτιά τα πάντα µπορούν να παρουσιάσουν».

Συγκεκριµένα, πέραν των όσων εκθέσαµε µε την από 8.8.2012 επιστολή µας σχετικά µε την ιστορία και το έργο του ΜΦΙ, αξίζει να αναφερθεί και η διεθνής αναγνώριση του έργου µας. Το ΜΦΙ έχει αναπτύξει συνεργασίες µε τουλάχιστον 100 Πανεπιστήµια και διεθνή ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αµερικής και έχει προσκλήσεις για συνεργασία και αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσµάτων όχι µόνο από Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.), αλλά και από άλλες χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αµερικής. Επίσης, η Βιβλιοθήκη του ΜΦΙ θεωρείται µοναδική στο είδος της και είναι µία από τις καλύτερες και πληρέστερες της Ευρώπης, µε εξειδίκευση σε θέµατα φυτοπροστασίας και φυτοϋγείας.

Μάλιστα, εντός του 2011 πραγµατοποιήθηκαν:
● περισσότερες από 3.000 εξετάσεις δειγµάτων φυτών και δόθηκαν οδηγίες αντιµετώπισης των προβληµάτων που διαγνώστηκαν,

● 360.000 εργαστηριακοί προσδιορισµοί δραστικών ουσιών υπολειµµάτων γεωργικών φαρµάκων σε αγροτικά προϊόντα και 2.309 προσδιορισµοί δραστικών ουσιών σε γεωργικά φάρµακα (έλεγχος αγοράς).
● 356 εµπεριστατωµένες εκθέσεις ελέγχου και αξιολόγησης γεωργικών φαρµάκων για χορήγηση έγκρισης κυκλοφορίας στη χώρα µας και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
● περισσότερες από 100 δηµοσιεύσεις σε περιοδικά διεθνούς κύρους και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.

●26 ευρωπαϊκά και εθνικά προγράµµατα και 10 προγράµµατα παροχής επιστηµονικών-ερευνητικών υπηρεσιών.
● η έκδοση του επιστηµονικού περιοδικού µε τίτλο «Hellenic Plant Protection Journal» µε διεθνή κυκλοφορία (2 τεύχη ανά έτος) το οποίο διατίθεται δωρεάν και από τον δικτυακό του τόπο (www.bpi.gr)

● η έκδοση τεχνικών δελτίων, εκπαιδευτικού υλικού και επιστηµονικών βιβλίων σε εξειδικευµένα θέµατα.

Τα προαναφερθέντα στοιχεία µπορεί να τα βρει ο κάθε πραγµατικά ενδιαφερόµενος µαζί µε πολλές άλλες δραστηριότητες και τα επιστηµονικά επιτεύγµατα του ΜΦΙ στις «Εκθέσεις Εργασιών» (αναρτηµένα και τα 3 τελευταία έτη) του Ινστιτούτου στον ιστότοπο www.bpi.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 19 Αυγούστου




ΠΡΕΖΑ TV 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/08/12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters