Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Παραιτήθηκε ο Βασίλης Ράπανος

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών υπέβαλε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος, μέσω επιστολής του στον πρωθυπουργό επικαλούμενος λόγους υγείας, οι οποίοι δεν του επιτρέπουν να ασκήσει πλήρως τα καθήκοντά του όπως αναφέρει.

Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος σε δική του επιστολή εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την προθυμία να συμμετέχει στο έργο της κυβέρνησης και ευχές για την υγεία του.

Έτσι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση αντικατάσταση με τα ονόματα που έχουν "ακουστεί" να περιλαμβάνουν αυτό του πρώην ΓΓ Γιώργου Ζαννιά, του Τάσου Γιαννίτση ή και του... Λουκά Παπαδήμου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Η επιστολή Σαμαρά αναφέρει τα εξής:

"Κύριο Βασίλη Ράπανο

Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Θέλω πριν απ’ όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια.

Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις «παρών».

Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου".

Ο κ. Ράπανος αναμενόταν να λάβει την Τρίτη εξιτήριο από το νοσοκομείο, στο οποίο εισήχθη την Παρασκευή με λιποθυμική τάση αφού οι εξετάσεις του δεν εμπνέουν ανησυχία.

Η κυβέρνηση είχε διαμηνύσει μάλιστα σε όλους τους τόνους ότι ο προορισμένος για υπουργός Οικονομικών -προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά - θα ορκιζόταν κανονικά μόλις ο κ. Σαμαράς έβγαινε από το νοσοκομείο.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι είχε συγκεκριμένες προσδοκίες όσον αφορά τα πρόσωπα που στελεχώνουν την κυβέρνηση, οι οποίες δεν εκπληρώθηκαν. Άλλες πληροφορίες μιλούν για προγραμματική διαφωνία.

Πάντως ο ίδιος ο κ. Ράπανος στην επιστολή του αναφέρεται μόνο σε λόγους υγείας.

Εκστρατεία αναδιαπραγμάτευσης

Την βούλησή τους για εκστρατεία αναδιαπραγμάτευσης εξέφρασαν σε συνάντησή τους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα. Σε αυτήν αποφάσισαν να μην μεταβούν στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, στην οποία την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Κ. Παπούλιας ως αρχηγός κράτους.

Όπως αποφασίστηκε, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) θα κάνουν προσεχώς από κοινού ταξίδι στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να αρχίσουν την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.

Πάντως ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά και για επαφές με ηγέτες σοσιαλιστικών κομμάτων.

Η Γερμανία λέει "όχι"

Ανεξαρτήτως από την ελληνική εκπροσώπηση, η Γερμανία φρόντισε και πάλι να κατεβάσει τον πήχη προκαταβάλλοντας τις εξελίξεις στη Σύνοδο. O εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα λάβουν κάποια απόφαση σχετικά με την Ελλάδα.

"Θα πρέπει να πάει η τρόικα στην Αθήνα. Θα πρέπει να δουν σε ποιο σημείο βρίσκεται το πρόγραμμα και στη συνέχεια να ενημερώσουν το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στη συνέχεια θα μιλήσουμε για το πώς θα πρέπει να συνεχιστεί το πρόγραμμα", δήλωσε ο Ζάιμπερτ σε τακτική συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου της κυβέρνησης.

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4118.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters