Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Παπουτσής κατά Πάγκαλου... και Πάγκαλος κατά πάντων!


«Οι πολιτικοί δεν μπορούν να μην έχουν συναίσθηση της νέας πραγματικότητας» είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Παπουτσής απαντώντας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ο Θ. Πάγκαλος κατηγόρησε τον υπουργό προστασίας του πολίτη ότι έχει την ευθύνη καθώς η αστυνομία τόσες μέρες δεν παρενέβη στην κατάληψη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στον Χολαργό.

«Είναι αδιανόητο ο κάθε Φωτόπουλος να καταλαμβάνει την ΔΕΗ και να χρειάζονται τόσες μέρες για να επέμβει η αστυνομία. Βεβαίως (ο Χρ. Παπουτσής) έχει την ευθύνη».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία άφησε αιχμές εναντίον του Χρήστου Παπουτσή και για το θέμα της φύλαξης του κέντρου της Αθήνας. «Έχοντας αγωνιστεί επί χρόνια για τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών βρέθηκα εις στα δυσμάς του βίου μου να μην μπορώ να διασχίσω την πλατεία Συντάγματος χωρίς να λοιδορηθώ από τον κάθε τυχόντα. Σε μια Ζούγκλα που δημιούργησαν κόμμα και βουλευτές κινητοποιώντας τραμπούκους αλήτες κακοποιούς, μην πω και τρομοκράτες».

Ο Χρήστος Παπουτσής υποστήριξε πως είναι αντίθετος με την λογική του αστυνομικού κράτους, του αυταρχισμού και της άμεσης χρήσης της κρατικής βίας χωρίς εισαγγελική εντολή.

«Έχω πλήρη κατανόηση ότι πολλοί στην ηλικία του κ. Πάγκαλου μετά τους αγώνες που είχαν δώσει στο παρελθόν δεν θα περίμεναν να ξαναδούν εκατομμύρια ανθρώπους στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες να υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Κι όμως συμβαίνει. Και οι πολίτες αντιδρούν. Και στην Αμερική και στην Ευρώπη. Και έχουν δικαίωμα να αντιδρούν . Και οι πολιτικοί δεν μπορούν να μην έχουν συναίσθηση της νέας πραγματικότητας» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός προστασίας του πολίτη.

Πάγκαλος κατά πάντων...!
«Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» αυτό δήλωσε ο Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αφού απέρριψε ευθύνες στον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Ευ. Βενιζέλος, σχολίασε και τη στάση που κρατά η ΝΔ και ο Α. Σαμαράς, σχετικά με της ενυπόγραφες εγγυήσεις για την 6η δόση λέγοντας: «δεν κατάλαβα γιατί αρνήθηκε να βάλει μία υπογραφή, δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα γύρω από ένα ανύπαρκτο ζήτημα».
Παράλληλα, ο Θ. Πάγκαλος, επιτέθηκε και στα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ), υπογραμμίζοντας πως «η εναλλακτική πολιτική των δύο κομμάτων της Αριστεράς στην ΕΕ είναι να γυρίσουμε στη βουκολική Ελλάδα με τα κτηματάκια μας, να βόσκουμε τα αρνάκια μας, με έναν Εμβέρ Χότζα να σφάζει πού και πού τους αντιφρονούντες».
Τέλος, επιρρίπτει ευθύνες και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αναρχία που επικρατεί στο κράτος αφού ο «κάθε Φωτόπουλος καταλαμβάνει ανενόχλητος τη ΔΕΗ». «Ο Παπουτσής έχει κατ’ εξοχήν την ευθύνη», καταλήγει.
O Παπουτσής κατανοεί τον Πάγκαλο λόγω... ηλικίας!!!

Διπλωματική αλλά και σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στις αιτιάσεις για την ευθύνη του στις πολυάριθμες εμπλοκές του κρατικού μηχανισμού από συνδικαλιστές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του απάντησε την Κυριακή σε όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Οπως αναφέρει ο Χρήστος Παπουτσής στη δήλωσή του:
"Έχω πλήρη κατανόηση ότι πολλοί στην ηλικία του κ. Πάγκαλου μετά τους αγώνες που είχαν δώσει στο παρελθόν δεν θα περίμεναν να ξαναδούν εκατομμύρια ανθρώπους στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες να υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης.
Κι όμως συμβαίνει. Και οι πολίτες αντιδρούν. Και στην Αμερική και στην Ευρώπη. Και έχουν δικαίωμα να αντιδρούν . Και οι πολιτικοί δεν μπορούν να μην έχουν συναίσθηση της νέας πραγματικότητας.
Σε ό,τι με αφορά ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιμένω να ζητώ από την Ελληνική Αστυνομία να επιχειρεί στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος για να εγγυηθεί την ασφάλεια , τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.
Επιμένω να αρνούμαι τη λογική του αστυνομικού κράτους, του αυταρχισμού, της άμεσης χρήσης της κρατικής βίας χωρίς εισαγγελική εντολή. Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος συμμερίζεται τις ίδιες αρχές από τη θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης".
Υπενθυμίζεται ότι με δηλώσεις του στην κυριακάτικη Καθημερινή ο κ.Πάγκαλος έριξε σαφείς ευθύνες στον Χρήστο Παπουτσή για πολλές περιπτώσεις αδρανοποίησης του κρατικού μηχανισμού από συνδικαλιστές.
Περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση "με τον κάθε Φωτόπουλο να καταλαμβάνει ανενόχλητος τη ΔΕΗ ... Ο κ. Παπουτσής έχει κατ' εξοχήν την ευθύνη", όπως είπε.


http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_780.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters