Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

"Ευρωπαϊκή Δύναμη Στρατοχωροφυλακής - European Gendarmerie Force ! Αρωγός Στην Δημιουργία Ενός Μικρού Ευέλικτου Ελληνικού Στρατού !"

Οι εποχές έχουν αλλάξει και μαζί τους δεν θα μπορούσε η τέχνη του πολέμου να μείνει αμετάβλητη . Ως εκ τούτου , δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να συντηρούνται στρατοί εθνικοί , μεγάλης κλίμακας με όλα τα γνωστά προβλήματα που επιφέρει η λειτουργία τους όπως το υψηλό κόστος τροφοδοσίας , εξοπλισμού , κίνησης και κατανάλωσης καυσίμων ,.. ενώ παράλληλα και μιλώντας για την Ελλάδα , σε περιόδους κρίσεως , φαίνεται με το πιο προφανή τρόπο η αδυναμία χειρισμού καταστάσεων μιας και οι κομματικοί διορισμοί της δεξιάς αλλά και η δογματική αντίληψη των στελεχών , κατάλοιπο της χούντας , πάντα δυσκολεύουν τα πράγματα.

Δεν χρειάζονται υπενθύμιση , θλιβερές καταστάσεις που έθεσαν την ακεραιότητα της πατρίδος σε κίνδυνο απο λάθος χειρισμούς , αποτέλεσμα της ελλιπούς εκπαιδεύσεως και των αναχρονιστικών τακτικών . 

Ευτυχώς , η νέα σύγχρονη αντίληψη στο στρατιωτικό δόγμα διεξαγωγής των πολεμικών επιχειρήσεων, ήρθε να αναπληρώσει το κενό . 


Έχω αναπτύξει πλήρως τις απόψεις μου σχετικά με την ανάπτυξη Ευρωπαϊκών Δυνάμεων Ασφαλείας σε όλη την ελληνική επικράτεια , κίνηση που θα διατρανώσει την στρατηγική άμυνα , θα δώσει μηνύματα στην γλώσσα της διπλωματίας «εκεί που πρέπει» και φυσικά θα απαλλάξει την Ελλάδα απο ένα μεγάλο οικονομικό βάρος , αυτό των αμυντικών δαπανών και του κόστους συντήρησης μονάδων σε όλη την επικράτεια , προκειμένου οι τοπικοί βουλευτές να ρίχνουν έμεσα χρήμα προερχόμενο απο στρατεύσιμους στις τοπικές κοινωνίες . 

Αρωγός στην προσπάθεια αμυντικής θωράκισης της πατρίδος μας αποτελεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι λοιποί εταίροι μας όπου μέσω της συν-διοίκησης αλλά και συν-εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας αλλά και της δημόσιας περιουσίας , αυτομάτως έχουν «χριστεί» στρατιωτικοί σύμμαχοι . 

Ήδη πλωτά και εναέρια μέσα της Frontex μαζί με τα ελληνικά πληρώματα , κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο χώρο του Αιγαίου και των θαλασσίων οικοπέδων «ειδικού ενδιαφέροντος» .
Ένας ακόμα Ευρωπαϊκός Σχηματισμός μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την Ελλάδα να συρρικνώσει τον Στρατό της ακόμα και σε επίπεδο Ταξιαρχίας , με την χρήση της τεχνολογίας , σύγχρονων όπλων και τακτικών , και Ευρωπαϊων στελεχών . 

Ο λόγος για την Ευρωπαϊκή Δύναμη Στρατοχωροφυλακής -  European Gendarmerie Force η κατά συντομία Euro.Gend Force

Η σύστασή της , πρόκειται για μια πρωτοβουλία των εταίρων μας και συγκεκριμένα της Γαλλίας , της Ιταλίας , της Ισπανίας , της Πορτογαλίας και της Ολλανδίας , ενώ το 2008 ο σχηματισμός υποδέχτηκε στις τάξεις του και στελέχη των Ρουμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο σχηματισμός αυτός της European Gendarmerie Force αποτελεί ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο στα χέρια επιτελών των Βρυξελών προκειμένου να διαχειριστούν κρίσεις κάθε είδους , απο τρομοκρατικές επιθέσεις έως επιχειρήσεις αποκατάστασης ομαλότητας σε κάθε σημείο της Ευρώπης αλλά και του πλανήτη , δρώντας πάντα συνδρομητικά και με το ΝΑΤΟ.

Ευνόητο είναι σε κάθε περίπτωση ότι αποστολή του παραπάνω σχηματισμού είναι τόσο η  στρατιωτική παρέμβαση όσο και η υποβοήθηση της αστυνόμευσης , αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά αυτό που κάθε στρατιωτικός ηγήτορας γνωρίζει . Η Στρατιωτική Δύναμη και η Αστυνομική Δύναμη είναι ένα και το αυτό , πράγμα που επιλέξαμε να ξεχάσουμε σε αυτή τη χώρα προκειμένου να γίνουν περισσότεροι κομματικοί διορισμοί απο την Δεξιά και να επέλθει γενικότερη διάλυση στις τάξεις του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Είναι στα χέρια της Ελλάδος , τώρα , αυτή τη περίοδο της οικονομικής κρίσης , να χρησιμοποιήσει τα οφέλη της ένταξής μας στην Ενωμένη Ευρώπη και συγκεκριμένα τον σχηματισμό αυτό προκειμένου να εξασφαλιστούν και τα χερσαία σύνορα της Ελλάδος . 

Το παράδειγμα της Frontex απέδειξε ότι οι εταίροι μας είναι ανώτεροι σε τεχνολογία και τακτικές και σίγουρα μπορούμε να πάρουμε μαθήματα απο αυτούς , εξοικονομώντας ταυτόχρονα πόρους απο τον υπέρογκο αριθμό ενόπλων δυνάμεων που διαθέτουμε και σχετικά είναι δυσανάλογο με την οικονομία και τις απαιτήσεις . 

Υπενθυμίζουμε δε , το τεράστιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό κόστος απο τους υπεράριθμους απόστρατους κάθε κλάδου και όπλου που σίγουρα θα είναι κέρδος για την πατρίδα αν μειωθεί .
Τελειώνοντας αυτό το άρθρο , πρέπει να τονίσω ότι είναι αναγκαίο να λάβουμε μαθήματα απο την Ελληνική Ιστορία . 

Ποτέ ο Ελληνικός Στρατός δεν ήταν υπεράριθμος έναντι των αντιπάλων του . Μικρός , ευέλικτος στρατός με τεχνολογικά μέσα , όπου και όταν χρειαστεί . Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας και η Euro Gend Force μπορεί να μας βοηθήσει να το πετύχουμε. 

Επιπλέον , διακινδυνεύοντας μια πρόβλεψη , θεωρώ βέβαιο ότι στο εγγύς μέλλον , στον ελλαδικό χώρο θα είναι περισσότερο αναγκαία η αστυνόμευση των ευρωπαϊκών ιδιωτικών επενδύσεων ειδικά στο χώρο της ενέργειας ( πλωτά ναυπηγήματα , πλωτές εξέδρες αντλήσεως πετρελαίου και φυσικού αερίου ) παρά η στρατιωτική παρουσία . 

Στη παγκόσμια κοινωνία μας , δεν θα υπάρχουν αντίπαλες παρατάξεις που θα πρέπει να συγκρουστούν στρατιωτικά αλλά λιγοστοί «αντιφρονούντες» που με τις δολιοφθορές και τις πράξεις τους θα θέλουν να βλάψουν το κοινό καλό . 

Περισσότερες Πληροφορίες για την European Gendarmerie Force  : http://www.eurogendfor.eu/
Συντάκτης : Αντώνιος Γ. ΜΠ. Υποστράτηγος (ε.α.)


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/10/european-gendarmerie-force.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters