Η τρόικα τα κοινοποίησε στο οικονομικό επιτελείο, εν μέσω “αντιδράσεων”…

Στο κατά τρόικα “Ευαγγέλιο” του “νέου πατριωτισμού” περικόπτονται τα επιδόματα που λάμβαναν οι πολύτεκνοι: Τα μέτρα κοντολογίς είναι ακόμα περισσότερες περικοπές σε κοινωνική πρόνοια, όπως π.χ. στα επιδόματα που λάμβαναν οι πολύτεκνοι με εισόδημα 1000 ευρώ, αλλά και γενικότερα περικοπές σε όλα.
Φαίνεται πως στο κατά τρόικα “Ευαγγέλιο” του “νέου πατριωτισμού” κάποιος με 1000 ευρώ μπορεί να συντηρήσει οικογένεια με τέσσερα παιδιά.
Πέραν αυτών κοινοποιήθηκε και νέος γύρος περικοπών και απολύσεων στο δημόσιο και στις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και μείωση των επενδύσεων του δημοσίου.
Ήδη οι Ντομινίκ Στρος Καν και Τζώρτζ Σόρος προέβησαν σε ενδιαφέρουσες δηλώσεις που σε σημεία τους ταυτίζονται, “όλως τυχαίως”.

Συγκεκριμένα αμφότεροι τάχτηκαν εμμέσως ή αμέσως εναντίον της αναδιάρθρωσης και τόνισαν ότι όλοι μας αγαπάνε και θέλουν να μας βοηθήσουν, αρκεί βεβαίως και εμείς να πιούμε το “φάρμακο” του νεοφιλελευθερισμού που μας προτείνουν και που περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, περικοπές και όλα τα γνωστά που ταχέως βλέπουμε να υλοποιούνται.
Βεβαίως ο Σόρος ήταν επικριτικός μιας και όπως ανέφερε τα μέτρα είναι ελλιπή. Ας δούμε όμως μια ακόμα είδηση που θα μας δείξει ακριβώς τι είναι αυτό το “φάρμακο” που προτείνουν αυτοί που “θέλουν να μας βοηθήσουν”, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τζώρτζ Σόρος.
Κατά 54,6% αυξήθηκαν οι διαγραφές από τα μητρώα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα 359 επιχειρήσεις έκλεισαν επειδή ήταν ασύμφορες πλέον και 107 λόγω συνταξιοδότησης.
Αυτό συνέβη πριν τα νέα μέτρα, τα ελλιπή κατά Σόρος, εφαρμοστούν, φανταστείτε τι έχει να γίνει μετά.
Αυτό είναι λοιπόν το “φάρμακο” που μας προτείνουν.
Ένα αβάσταχτο χρέος, χωρίς αναδιάρθρωση και μια αγορά που θα διαλύεται συνεχώς, αυξάνοντας του δείκτες ανεργίας και απελπισίας, προς τέρψιν των ξένων επενδυτών που εν τέλει θα έρθουν όταν τα εργασιακά δικαιώματα του Έλληνα εργαζόμενου θα θυμίζουν Ταϋλάνδη.


Ανάρτηση Από τον/την Αντιγόνη στο
ΑΝΤΙ-"Αντιπροσώπευση"
 
πηγη http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/04/22.html