Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Oι ραγιάδες Ε/Κύπριοι και οι ωραίοι Τ/Κύπριοι

Με τον Κωστάκη Αντωνίου
Oι Τουρκοκύπριοι κατέβηκαν δύο φορές στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον της κατοχής, της καταπίεσης της Τουρκίας, της κοινωνικής αδικίας και της απορρόφησής τους από τους Τούρκους εποίκους. Σαφώς τα μηνύματά τους ήταν και πολιτικά και κοινωνικά. Και απευθύνονταν πρωτίστως προς την Τουρκία, αλλά και προς τη διεθνή κοινότητα και κυρίως την Ευρώπη, και προς εμάς τους Ελληνοκυπρίους.

Πενήντα πέντε χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν προχθες στην Πλατεία Ινονού. Και ήταν εκεί όλοι οι ηγέτες τους, από τους πιο εξτρεμιστές μέχρι τους πιο προοδευτικούς, σε μια πρωτόγνωρη επίδειξη ενότητας που δεν ξέρουμε αν τη ζήλεψαν οι απ' εδώ πολιτικοί μας, οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό κοκορομαχούν στα πεζοδρόμια, αλληλοκατηγορούνται μπροστά στις κάμερες, αλληλοϋβρίζονται μπροστά στα μικρόφωνα. Θλιβερά κακέκτυπα πολιτικών ανδρών που ανδρώνονται και θέλουν να αναδειχθούν μέσα από την κοκορομαχία και την ατάκα, αδιαφορώντας για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα τους και ο λαός τους. Θύοντες μόνο στην προσωπική προβολή και στο κομματικό συμφέρον.
Υποκλινόμαστε μπροστά στην αντίσταση της τουρκοκυπριακής κοινότητας και στην αποφασιστικότητά της να αποτινάξει τα δεσμά της εξάρτησης και της πολιτικής και κοινωνικής καταπίεσης.

Και οικτίρουμε το λαό μας και τους πολιτικούς μας άνδρες, που πουλούν αντίσταση και αντικατοχικό αγώνα από τα μικρόφωνα.

Πότε, εμείς, συγκεντρώσαμε 55 χιλιάδες ανθρώπους για να διαμαρτυρηθούν κατά της τουρκικής κατοχής; Κάποιες μεμονωμένες αντιστασιακές προσπάθειες, όπως οι πορείες των Γυναικών προς τα κατεχόμενα και η θυσία των Ισαάκ και Σολωμού, πνίγηκαν στις δημόσιες επικρίσεις των υπερασπιστών της πολιτικής του καλού παιδιού.

Είδετε εσείς ποτέ κανέναν πολιτικό άνδρα να ηγείται πορείας προς τα κατεχόμενα; Να αντιμετωπίζει τη βία πρόσωπο με πρόσωπο;

Πότε ο Ελληνοκύπριος κατέβηκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για την αισχροκέρδεια, την ακρίβεια, την καταλήστευσή του, τον εμπαιγμό του από τους κυβερνήτες και τους πολιτικούς; Ληστεύθηκε στο Χρηματιστήριο και δεν έβγαλε άχνα, πληρώνει το κόστος των σκανδάλων των μεγαλοσχημόνων και λέει «ευχαριστώ», κινδυνεύει η πατρίδα του και απαντά «ωχ αδελφέ». Ευτυχώς, δεν του έχουν υποκλαπεί ακόμη τα πολιτικά του δικαιώματα, αλλά ακόμη και αυτό να συνέβαινε, πάλι θα έσκυβε το κεφάλι και θα σιωπούσε. Είδετε ποτέ πολιτικούς να κατεβαίνουν στους δρόμους με το λαό για διεκδίκηση δικαιωμάτων του;

Όλοι αγωνιστές της πολυθρόνας καταντήσαμε. Ο Σενέρ Λεβέντ δέχεται σφαίρες και εμείς εδώ πουλούμε πατριωτισμό και κομματισμό από τις αρθρογραφικές μας στήλες.

Ο Αλπάι Ντουρντουράν και ο Ιζέτ Ιζτσάν φωνάζουν πως το Κυπριακό θα λυθεί μόνο όταν εξεγερθούν οι Τουρκοκύπριοι κατά της Τουρκίας και οι πολιτικοί μας αγωνίζονται ποιος θα κατεβάσει τον άλλο από το τρένο για να καθίσει εκείνος στη θέση του οδηγού.

Μιλούμε για τους ψοφο-Ελληνοκυπρίους και τους ωραίους Τουρκοκυπρίους...

Ηλ.διεύθυνση: antoniouc@simerini.com
http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters