Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Αφύλακτα τα Ελληνικά Σύνορα. Χορός πάνω στις ψυχές τών στυνομικών

Γράφει ο Αδαμάντινος

Αμα δεν έχεις κουρασθεί στη ζωή σου να γίνεις κάτι, όσο χαμηλά και άν έχει φτάσει αυτό, δεν εκτιμάς τίποτα απο αυτά που έχεις, γινεσαι υπερφίαλος και ουσιαστικά ανεπαρκής για το ρόλο που μπορει και τυχαία να σου έχει ανατεθεί. Ο Μέγας Ψυχίατρος υπάρχει πάντα σαν λύση απελπισίας ... αλλά και προς αυτόν κανείς μπορεί να στέκεται αμετανόητα ηλίθιος και ακατάπαυστα ομιλητικός. Ο Ελληνικός Λόγος εμπεριέχει κάτι παραπάνω από την αντίθεση, δεν είναι μόνο θέση – αντίθεση. Είναι καιρός να θυμηθούμε όλοι τις ρίζες μας και την Ελληνική Παιδεία, αυτή που ραστιστικά, έντεχνα, συντεχνιακά ή ακόμη και...
με νόμους παραποιούν και κρύβουν.

Η δικηγορία δεν είναι μετατόπιση της λογικής ούτε παραποίηση της αλήθειας είναι μια επιστήμη, που σε διδάσκει ακριβώς το αντίθετο. Ειναι μια παρουσίαση γεγονότων, επεξήγηση αρχών αξιών και νόμων, μια εμπεριστατωμένη απόδειξη του λόγου στην εκδίκαση μιας υπόθεσης. Η Βουλή όμως δεν είναι δικαστήριο είναι νομοθετικό σώμα. Η Ελληνική Βουλή θα έπρεπε να περιέχει κάτι παραπάνω από τις υπερφίαλες και αμφιλεγόμενες αντιθέσεις, θα έπρεπε να είναι έστω μια σύνθεση αντιθέσεων. Οι βουλευτές όμως αποδεικνύονται ανίκανοι ακόμη και να αναφέρουν σωστά το όνομά τους.

Η αγόρευση ενός δικηγόρου έχει και το προσωπικό στοιχείο, εμπεριέχει και τον παράγοντα θέατρο, όπως και η πολιτική. Ο πολιτκός λόγος είναι ένας ακούσιος γάμος του ανθρώπου με το ολιστικό συμφέρον, όπως αυτό μπορεί να προσεγγιστεί. Το πνεύμα όμως απαιτεί και την οικονομία. Το πολύ θέατρο έχει κουράσει τον κόσμο. Αν έχει κάποιος ξεχάσει πως να λειτουργεί τις αισθήσεις του ή τους αποκρύπτει την αλήθεια τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης αλλά και συμμετοχής στα κοινά. Εχεις ευθύνη όταν ζητάς απο ανθρώπους να ακολουθήσουν τις ιδέες σου. Εχεις ευθύνη όταν τους κοροιδεύεις αλλάζοντας τις σταθερές του χρόνου σε βάρος του. Η ανοησία στην Ελληνική Βουλή δυστυχώς δεν είναι μόνο περιουσία ενός. Η λογική, η σύνθεση απόψεων έχει αντικατασταθεί από μια χρηματιστηριακή συνδιαλλαγή εκτός ορίων.

Ο λαός λέει σοφά μερικά πράγματα, για να δείξει την προσοχή που πρέπει να δείχνει κανείς με ότι ασχολείται... οταν ανακατεύεσαι με τα σκατά σε τρώνε οι κότες. Θα πρόσθετα ... σε τρώνε ακόμη και οι κότες.

Πρώτα πρέπει κανένας να κάνει σωστά τη δουλειά του, όποια και να είναι αυτή, πρώτα πρέπει να αντιληφθεί όλες τις παραμέτρους της και να τις αξιοποιήσει, πρώτα πρέπει να ευαισθητοποιείται με όσα την αφορούν, πρώτα πρέπει να μπορεί να δείξει ευαισθησία στα πράγματα που σχετίζονται με το ρόλο που του έχει ανατεθεί και να το αποδείξει με έργα και μετά να ευαισθητοποιηθεί για θέματα που προφανώς δεν αντιλαμβάνεται.

Ειναι κουραστικό να ακούς τον Βενιζέλο να μιλάει πολιτικά. Για την οικονομία του χρόνου μου διαβάζω πάντα τις 3-4 τελευταίες γραμμές που λέει, τα οποία συνήθως είναι εκτός τόπου και χρόνου, Τα υπόλοιπα που λεει δεν έχουν ουσία, τα χρωματίζει με όμορφες λέξεις αλλά είναι κενά ουσίας και λογικής, Ισως είναι υπερβολή να χρησιμοποιεί το όνομα Βενιζέλος αφού οι πράξεις και τα έργα του δεν τον ταυτίζουν σε μέγεθος, ήθος, ύφος και λογική με όσα έκανε αυτός ο μεγάλος πολιτικός απο την Κρήτη.

Την αντίθεση τη χρησιμοποιείς με διάφορους τρόπους και γύρω απο αυτήν φτειάχνεις ένα παιγνίδι συνειρμών για να παρουσιάσεις τις απόψεις σου. Δεν δημιουργείς αντιθέσεις για να παράγεις πολιτική. Δεν δημιουργείς νόμους για να φέρεις σε αντιπαλότητα μερη του Ελληνκού πληθυσμού. Υπάρχει όμως και το μέτρο, η αίσθηση του μέτρου που πρέπει ο καθένας να τη χρησιμοποιεί για να αμβλύνει όσα έχει κερδίσει από άλλα παιγνίδια παραγωγής Λόγου. Βλεπετε εσεις μέτρο σε αυτόν τον πολιτικό, που δεν ξέρει πότε πρέπει να τελειώνει τις φράσεις του;

Η Μουσική, η τέχνη της αρμονίας σε τι ακριβως φαινεται; Στη προσοχή στη μοναδικότητα ή στη σύγκλιση του όλου;

Mή νομίζετε αγαπητοί φίλοι ότι όλα εγιναν εναντίον μας. Φταίμε και εμείς. Ο χρυσός είναι δίπλα μας. Επιλογές έχουμε ακόμη. Είμαστε ακόμη ελεύθεροι. Δεν είμαστε ίσοι σε όλα. Δημοκρατία άλλωστε δεν σήμαινε ποτέ αυτό. Το Ελληνικό Σύνταγμα είναι μια εσωτερική συμφωνία πολιτών. Δυστυχώς όμως ουτε αυτό τηρείται. Το επίπεδο τών Ελληνων βουλευτών ακόμη και των καλυτέρων κατά την ορμήν και το ήθος δεν συνάδει με το έργο που έχουν μπροστά τους. Η Ελλάδα καταστρέφεται.

Πάντα ήμουν φίλος της Σοφίας. Ξυπνειστε κουράδες. Σηκωθείτε απο τον καναπέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters