Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Λίβυου ηγέτη


  • Αιματηρές μάχες σε πόλεις-«κλειδιά» της Λιβύης
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 21 είναι οι τραυματίες από τις μάχες στην στρατηγικής σημασίας πετρελαιοπαραγωγό πόλη Ρας Λανούφ, την οποία ισχυρίζονται πως έχουν καταλάβει οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις που μάχονται για την ανατροπή του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές στην πόλη Αζνταμπίγια.

Παράλληλα, σύμφωνα με το νεώτερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα νοσοκομειακές πηγές, τουλάχιστον 27 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο και δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από δύο εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη Βεγγάζη, προπύργιο της εξέγερσης στην ανατολική Λιβύη.

"Έχουμε οκτώ νεκρούς από την έκρηξη στη στρατιωτική βάση της Ράζμα, καθώς και 20 τραυματίες" τόνισε ο δρ Ιμάντ Ταλάχμα. "Ακόμη δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν επρόκειτο για δολιοφθορά ή για αεροπορική επιδρομή, όμως κανείς δεν είδε κάποιο αεροσκάφος" τόνισε ο ο Μουστάφα Γεριάνι, εκπρόσωπος του Ανεξάρτητου Εθνικού Συμβουλίου, που έχει συσταθεί από τους εξεγερμένους στα ανατολικά της χώρας.

Την ίδια ώρα, οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις βομβάρδισαν με άρματα μάχης κατοικημένες περιοχές στην πόλη Ζαουίγια, στη δυτική Λιβύη, όπου εξακολουθούν να μαίνονται οι μάχες, "Τώρα πλέον με όλη τη δύναμη του πυροβολικού, με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, βλέπουμε μάχες και σκοτωμούς που δεν έχουμε δει ούτε στο Ιράκ. Τη θεωρώ μία πλήρη γενοκτονία» είπε αυτόπτης μάρτυρας στο δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Το έτερο αραβόφωνο δορυφορικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα επίσης μεταδίδει ειδήσεις για μάχες στη Ζαουίγια και προσθέτει πως υπήρξαν πυρά εναντίον κατοικιών.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για Καντάφι
Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Καντάφι και 15 στενούς συνεργάτες του εξέδωσε η Interpol. Η απόφαση αυτή ελήφθη στα πλαίσια των κυρώσεων που επιβάλλει η Διεθνής Κοινότητα.

Πυροβολισμοί κατά διαδηλωτών στην Τρίπολη, μάχες στην Αλ Ζαουίγια

Την Παρασκευή στην Τρίπολη, δυνάμεις ασφαλείας πιστές στον Λίβυο ηγέτη πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν τις συμπλοκές.

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν το απόγευμα της Παρασκευής στη Ζαουίγια, 50 χλμ δυτικά της Τρίπολης, όπου οι δυνάμεις του καθεστώτος επιτέθηκαν και βομβάρδισαν την πόλη με πυρά πυροβολικού, σε μια προσπάθεια να την ανακαταλάβουν. Συγκρούσεις σημειώθηκαν ακόμη στη Χάσρα, δυτικά της Ζαουίγια.




Σύμφωνα με αντάρτη, οι αντικαθεστωτικοί έριξαν ρουκέτες και πυραύλους σε στρατιωτική βάση στο Ρας Λανούφ, ενώ σημειώνονταν συγκρούσεις και ακούγονται ισχυρές εκρήξεις. Αργά το βράδυ οι εξεγερμένοι κατάφεραν να εκδιώξουν τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι από το Ρας Λανούφ και έχουν καταλάβει το λιμάνι, δήλωσαν δύο από αυτούς, μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters.

Πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ελέγχονται από τους αντάρτες στην Αζνταμπίγια, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπήρξε και ρίψη ρουκετών.

Παράλληλα, ο ίδιος ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μούσταφα Αμπντελ Τζαλίλ, έκανε λόγο για «νίκη ή θάνατο» και κάλεσε τους υποστηρικτές του «να μην σταματήσουν μέχρι να απελευθερώσουν ολόκληρη τη χώρα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters