Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Εταιρεία με κεφάλαιο 1 λίρα ανέλαβε την διαχείριση 50 δισ.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/1-50.html

Σε εταιρεία της… μιας λίρας, η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας
Σύμβουλος… «φάντασμα» ή κομπίνα για μεγάλες αρπαχτές;
Και άλλες φορές , το προηγούμενο διάστημα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει επικριθεί για απευθείας αναθέσεις έργων σε εταιρείες συμβούλων. Εχει, μάλιστα, βρεθεί, για το λόγο αυτό, αντιμέτωπος με επίμονα ερωτήματα, ακόμη και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Προκαλεί κατάπληξη, όμως, το γεγονός ότι, αυτή τη φορά, ο υπουργός Οικονομικών υπερέβη τα εσκαμμένα, αναθέτοντας το έργο του σχεδιασμού, παρακολούθησης, συντονισμού και υλοποίησης του προγράμματος αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ σε νεοσύστατη και μηδενικής εμπειρίας εταιρεία και με… μετοχικό κεφάλαιο μόλις μία λίρα…!!!!
Εγείρεται τεράστιο θέμα πολιτικής και ηθικής τάξεως για την κυβέρνηση και τον κ. Παπακωνσταντίνου προσωπικά, από την ανάθεση του έργου της ιδιωτικοποίησης δημόσιας περιουσίας σε μια παντελώς άγνωστη εταιρεία, που ιδρύθηκε μόλις πριν από τρεις μήνες με έδρα το Λονδίνο και, προφανώς, δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία αξιολόγησης των εργασιών της.
Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» καλεί τον κ. Παπακωνσταντίνου να δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις για μια σειρά ζητημάτων που ανακύπτουν σχετικά με τους λόγους και τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης ανάθεσης, που έγινε με αδιαφανή κριτήρια και χωρίς να αναρτηθεί η σχετική σύμβαση στον ιστότοπο «Διαύγεια».
Είναι προφανές ότι δημιουργούνται ερωτήματα, τόσο για τους ιδιοκτήτες της εταιρείας και τα φυσικά πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία όσο και για το ποιοι κυβερνητικοί παράγοντες ενεπλάκησαν στις διαπραγματεύσεις.
Το κυριότερο, όμως, ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει ο υπουργός Οικονομικών είναι το πώς είναι δυνατόν μια άγνωστη ξένη εταιρεία με ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο να διαχειρίζεται υποθέσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού κράτους.
Κι επειδή, προσωπικά διαθέτω μία επιχείρηση με πενταπλάσιο κεφάλαιο, από αυτό της αναδόχου εταιρείας διαχείρισης του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, θα ήθελα να "χτυπήσω" τον "διαγωνισμό" και να απαιτήσω από τον υπουργό Οικονομικών την ανάληψη του συγκεκριμένου έργου. Άλλωστε, το πενταπλάσιο κεφάλαιο της εταιρείας μου, δίνει σαφέστατα καλύτερα εχέγγυα για την σοβαρότητα της εταιρείας μου, αλλά και για την πιθανότητα αποζημίωσης του Ελληνικού δημοσίου λόγω ατυχουσών ενεργειών της εταιρείας, που θα βλάψουν τα συμφέροντα και τα έσοδα του Ελληνικού κράτους.
Ως εκ τούτου, ΑΠΑΙΤΩ, την ακύρωση της ανάληψης από την εταιρεία επιλογής του έργου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Επιφυλάσσομαι, δε, για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μου, ως επιχειρηματία, αλλά και ως Έλληνα πολίτη, κατά του πρωθυπουργού αλλά και του αρμοδίου υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, αφού επελέγη Αγγλική εταιρεία, χωρίς διαγωνισμό, με κατά πολύ υπολλειπόμενο κεφάλαιο έναντι της δικής μου, που είναι Ελληνικής και πολύ ισχυρότερης οικονομικά (αλλά και συναισθηματικά) έναντι του συγκεκριμένου έργου.
ΥΓ: Πάντως, σε γενικές γραμμές, ίσως θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που η εταιρεία η οποία επιλέχθηκε να διαχειριστεί το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας 50 δισ. ευρώ, έχει περιουσία μία λίρα... Για σκεφτείτε να είχε... πέντε αυγά Τουρκίας!
Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters